frankrijk.nl

7x doen in Parijs deze lente

Parijs sprankelt in het voorjaar! De parken staan in bloei, de terrassen zijn weer gezellig vol, de Seine glinstert in de lentezon. En deze nieuwe adressen, exposities en openingen zijn een extra reden om weer snel een weekendje Parijs te plannen.

Lente 2019 in Parijs

1. Nieuwe Galeries Lafayette op Champs-Élysées

Galeries Lafayette heeft een nieuw filiaal in de schaduw van de Arc de Triomphe, op nummer 60 van de Champs-Elysées. De selectie merken is er veel hipper en jonger dan in de moedervesting op de Boulevard Haussmann. Ook het interieur is heel modern: een jonge Deense architect gaf een eigentijdse twist aan een vroeger bankgebouw in Art deco-stijl. www.galerieslafayette.com

2. Courtauld-collectie in Fondation Louis Vuitton

Fondation Louis Vuitton moet je als Parijsliefhebber een keer gezien hebben. Dit voorjaar is er bovendien een topexpositie: de beroemde Courtauld-collectie is over uit Londen. Met bekende impressionistische schilderijen zoals het zelfportret van Van Gogh en de bar van de Folies-Bergère van Manet. t/m 17 juni 2019

3. Warenhuis Eataly geopend in de Marais

Er zijn wereldwijd al een stuk of 20 filialen van het trendy Italiaanse warenhuis Eataly en ook Parijs heeft sinds april een eigen vestiging. Net als de Foodhallen ‘La Felicita’ op de linkeroever van de Seine, heeft Eataly tientallen eetcorners en barretjes (espresso, Spritz) onder hetzelfde dak. Ook een fijn adres voor houdbare etenswaren (50% Italiaanse, 50% Franse producten). www.eataly.com

4. Hippe nieuwe dakterrassen

In Parijs openen steeds meer rooftopbars en in de stad met de mooiste daken ter wereld is dat extra genieten! Boven op warenhuis Printemps zit tegenwoordig het luxe Perruche. Ook bij een nieuw hotel van Philippe Starck, het Brach Hotel, kun je riant dineren en borrelen op hoogte. Nieuw is verder The Shed, een dakterras op het Hotel Les Grands Boulevards. En vorig jaar opende ook de mooie rooftop op Hôtel National des Arts en Métiers: Le National on Top.

The Shed, het dakterras van hotel Les Grands Boulevards

5. Grote Toetanchamon-tentoonstelling

Egypte-fans opgelet, de grote internationale ‘King Tut’-expositie is nu Parijs! Bijzonder: 60 van de 150 getoonde stukken hebben Egypte nog nooit verlaten. Het beroemde (onderste) masker van de jonge farao zit daar niet bij overigens, maar er zijn andere maskers, beelden en bijzondere objecten (miniatuurspeelgoed, tronen, wapens, sieraden) te zien. Tijdig reserveren alleen. meer info

6. Nieuw deel van La Petite Ceinture open

La Petite Ceinture was in de 19e eeuw een treintje dat rond de rand van Parijs reed. Het traject is al lange tijd opgeheven, maar de rails liggen er nog. Beetje bij beetje wordt deze route nu geopend voor wandelaars: in 2020 zal 10 km toegankelijk zijn. In het 20ste arrondissement kun je nu al over een deel van het traject lopen. Ingang: 11 rue de la Mare. Metro: Ménilmontant. Meer informatie

7. 800 gekleurde paraplu’s bij Madeleine

Superfotogeniek! De Portugese kunstenares Patricia Cunha hing honderden gekleurde paraplu’s  boven het chique winkelstraatje Village Royal, vlak bij Madeleine. Haar ‘Umbrella Sky Project’ was eerder o.a. te zien in Carcassonne, Arles, Béziers en Lens. Tot juli 2019. Village Royal, zijstraat van Rue Royale, 8e arron. Metro: Madeleine

Élke lente leuk in Parijs:

– Rondslenteren in de mooiste parken: Jardin du Luxembourg, de Tuilerieën, Jardin des Plantes, Palais Royal.

– Naar Les Puces de Saint-Ouen, de grote brocante- en vlooienmarkt aan de noordkant van Parijs, waar nu seringen bloeien in veel straatjes. Erg pittoresk.

– Boottochtjes maken op de Seine en rondhangen op de kades waar tegenwoordig het hele jaar rond leuke terrassen, zit- en speelplekken zijn à la Paris Plage.

Jardin du Luxembourg in Parijs

– Naar de beeldentuin van Musée Rodin: altijd een mooi museum maar de tuin is in de lente extra fotogeniek.

– Net buiten Parijs:  in de lente beginnen weer Les Grand Eaux van Versailles, de grote fonteinenshow in de tuinen van Versailles.

Domaine de Longchamp, groen landgoed van de bekende Franse luchtfotograaf Yann Arthus-Bertrand, aan de rand van Parijs. Met een moestuin, bijenkorven, informatie over het milieu, bijzondere foto-exposities en picknickplekken.

Parijs Park oevers Rives de Seine Terrasje op de oever van de Seine

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage! 

Beeld : CC/Galeries Lafayette, CC/Fred Roméro (GL façade) CC/Thibault Voisin-Eataly, CC/Nicky B (FLV en expositie Toetanchamon, terras Seine), CC/Guillaume Bontemps/Mairie de Paris, CC/Village Royal Instagram en CC/Julien Maury), CC/Paris Info & Studio TTG, CC/Pexels (Jardin du Luxembourg).

LEES OOK:
Leuke hotels in Parijs onder €125
De 10 leukste wijken van Parijs
7 kindvriendelijke hotels in Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *