frankrijk.nl

Top 10 mooiste terrassen van Parijs

Beroemde brasserieën, mythische cafés, hippe hangplekken… Waar kun je nou het lekkerste op het terras zitten tijdens een weekendje in Parijs? Onze 10 favorieten!

Le Bar du Marché (Saint-Germain)

bar du marche saint germain leukste terrassen parijs

Altijd gezellig druk dit kleine terras in een van de levendigste straten van Saint-Germain. De jonge bediening van ‘Le BDM’ draagt ouderwetse petten en tuinbroeken en schreeuwt de bestellingen opvallend hard naar de keuken. Veel theater kortom en ook genoeg te zien in de Rue de Buci terwijl je geniet van een croque monsieur en een glas rouge. 

hoek rue du Seine/rue de Buci, 6e arron.

Relais de la Butte (Abbesses/Montmartre)

Relais de la Butte in Montmartre

Prachtig uitzicht aan de rand van een van de groene pleintjes in Montmartre (nee niet het toeristische Place du Tertre, maar ietsje lager). Hier zit je vorstelijk met Parijs aan je voeten en tal van leuke winkeltjes in de buurt zodat je na dat glas wijn nog fijn verder kunt slenteren rond Place des Abbesses. Net boven het terras zit het schaduwrijke pleintje naast de Bateau Lavoir, het vroegere atelier van Picasso en Van Dongen. Vaak speelt hier een straatmuzikant om het af te maken!

12, rue Ravignan, 18e arron., lerelaisdelabutte.fr

Café de Flore (Saint-Germain)

Cafe de Flore in Parijs

Gewoon, omdat het hét café van Saint-Germain-de-Prés blijft! Minder toeristisch dan Les Deux Margots een stukje verder en je ziet hier bijna altijd wel een bekend Fransman achter een krant zitten. Daar zijn de prijzen ook naar, maar daarvoor koop je ook een stukje theater!

172, boulevard de Saint-Germain, 6e arron., cafedeflore.fr

Insidertip: is het nu te druk bij Café de Flore (er staat vaak een wachtrij) steek dan even schuin over en kijk of je een plekje ziet op het terras van Louise, een upcoming adresje met uitstekende koffie en een gevarieerde lunchkaart. Leuk detail: waar bij Cafe de Flore mooie mannen in klassiek oberoutfit met lang wit schort rondlopen, zijn er bij Louise louter dames in de bediening, met overigens een zelfde outfit (en elegant chic zwart strikje!)

Café A (Canal Saint-Martin)

cafe A terras Parijs

Café A ligt op steenworp van het Canal Saint-Martin, maar behalve hip en artistiek publiek uit de buurt komen hier ‘s weekends ook veel gezinnen: zodat pa en ma aan de wijn kunnen, terwijl de kinderen spelen in de binnenplaats. Wat je noemt een insideradresje want op dit terras in de groene binnenplaats van een voormalig klooster hoor je alleen maar Frans spreken. Je geniet er van live-muziek, biologische wijnen en veel kleine gerechten zoals bruschetta’s, salades en wraps. Soms zijn er live-radiouitzendingen van het coole jazzy station Nova en het café hoort bij het Maison de l’Architecture.

148 rue du faubourg Saint-Martin, 10e arron. www.cafea.fr

Le Rostand (Quartier-Latin/Luxembourg)

Le Rostand Saint-Germain

Obers in zwart en wit, een klassieke ‘zinken’ bar en gevlochten bistrostoeltjes in retro-stijl: het hele plaatje!.En ook fijn: de tafels en stoelen staan in theateropstelling wat dit een ideale plek maakt om het leven in deze wijk te bestuderen (=chique bewoners en studenten). Vooral een leuke plek voor een drankje trouwens, het eten is hier te duur voor wat het is.

6 place Edmond Rostand, 6e arron.


REISTIP: zie je je jezelf hier al he-le-maal zitten, bedenk dan dat je met de Thalys (onderdeel van de Eurostar Groep) in slechts 3 uur en 20 minuten zo van Amsterdam CS naar hartje Parijs zoeft! En vanaf de opstappplaatsen Schiphol of Rotterdam gaat het zelfs nog sneller. Het is ook de duurzaamste manier van reizen: minder CO2 dan met de auto én Thalys rijdt tegenwoordig op 100% groene stroom. Voor kinderen zijn er supervoordelige tickets (vanaf €15!) en in de eerste klas krijg je bij een Premium-tarief een maaltijd geserveerd. Meer weten? Kijk op www.thalys.com


Le Flow (Berges de Seine/Invalides)

Flow terras Berges de Seine

Het is geen geheim meer, de Seine-oevers zijn de plek waar het gebeurt in Parijs! Vlak naast het water en de bekende Pont-Alexandre III staan de rode strandstoelen van Le Flow, waar je fijn kunt hangen met uitzicht op het Grand Palais. Tegenover het terras is ook de café-boot met concertzaal en ‘rooftop’. Overdag heerst hier een ontspannen strandclub-sfeer, ‘s avonds is het de bomvolle hang-out van hippe 20’ers en 30’ers die dan tot ver rond het terras op de kade staan (ook bij de leuke buurtent Rosa Bonheur).

4 port des Invalides, 7e arron., flow-paris.fr.

La Rotonde Stalingrad (Canal Saint-Martin)

Paris - La Rotonde

Modern en artistiek is dit riante terras naast een monumentaal koepelgebouw vlak bij de hippe buurt Canal Saint-Martin. Binnen is er een expositieruimte en een goed restaurant midden onder de koepel, terwijl je buiten van een kleine kaart en drankjes kunt genieten. In het weekend verschijnen er dj’s, cocktailbars en eetstands met de laatste culinaire rages.

Place de la Bataille de Stalingrad, 19e arron., rotonde.com

Le Nemours (Louvre/Palais Royal)

terrace

Sfeervol zitten op een prachtig terras tussen stenen pilaren naast de ingang van Jardin du Palais Royal (aanrader dit kleine park trouwens, een van de mooiste van Parijs!). Je hebt er uitzicht op de Comédie Française en de mooie metroingang van kunstenaar Jean-Michel Othoniel, gemaakt van reusachtige gekleurde kralen. Een perfecte plek dus voor een noisette (Franse macchiato) of een citron pressé in de zon.

Le Philosophes (Marais)

Dit is een bekend café in de Marais, met een groot terras dat uitzicht biedt op alle winkelende mensen in Rue Vieille du Temple. En aan de rechterkant loopt het terras door in een Impasse, een doodlopend straatje zonder verkeer, ook lekker rustig als je aan een glaasje wijn zit! Let alleen op, het is een bistro, dus rond etenstijd (lunch en diner) is allen een drankje uit den boze.

Le Marais Paris

28 rue Vieille du Temple, 4e arron. 

TOPTIP!
Op deze Franse website kun je zien of het terras van je keuze zon heeft op het moment van de dag dat je erheen wilt: jveuxdusoleil.fr

LEES OOK:
Berges de Seine, het strandgevoel van Parijs
Top 10 mooiste bruggen van Parijs

Beeld: Bar du Marché in Saint-Germain (Elwin van Ede), Les Philiosophes (FaceMePLS) Le Café A, Le Rostand (CC-BY Martin Greslou), La Rotonde (CC-BY Fred Romero), Le Nemours (CC-BY Zoetnet).

9 reacties op “Top 10 mooiste terrassen van Parijs”

 1. radioonlineluisteren schreef:

  Nice

 2. peter schreef:

  je betaalt voor de lokatie de uitbater moet toch ook meer betalen voor de huur/pacht op zulke locaties

 3. Ridwan schreef:

  Dat zijn leuke tips, ik ga ze zeker meenemen voor mijn verblijf rond 14 juli 2017.

  Parijs is een dure maar vooral prachtige stad. Je betaalt vaak voor de locatie en de huur of hypotheek moet tenslotte ook worden betaald. Draai het anders eens om en zie het als een voordeel, geld uitgeven zien veel Fransen als een teken van bourgondisch leven!

 4. Ruud Couwenhoven schreef:

  Één van de leukste terrasjes van Parijs is in elk geval het terras van La Brasserie de l’Isle Saint-Louis waar je in de namiddag en begin van de avond kunt genieten van de avondzon en uitzicht op de achterkant van de Notre Dame.

 5. Bert schreef:

  Belachelijke prijzen biertje kost 0,25 euro inkoop idioot gewoon.

  • Nicky schreef:

   Hoi Bert, haha, ja maak je borst maar nat in Parijs, een biertje van €3,50 geldt als goedkoop hier. Maar het ergste zijn de koffie’s met melk, vooral cappuccino, die is in Parijs zelden goedkoper is dan €4,50 en vaak nog flink duurder dan dat (€5-€6 op de toeristische plekken in de stad). Ik ken de inkoopprijs van koffie niet, maar dat lijkt mij een hele mooie marge. Beter café crème bestellen, die is meestal goedkoper.

   Hoe dan ook, Parijs is gewoon duur, dat moet je maar snel proberen te vergeten als je er bent. Want als wij met een drankje op een terras zitten in wat toch wel de mooiste stad ter wereld is, dan voelen wij ons altijd de koning te rijk :- )

 6. parijsmijnstad schreef:

  Hoi Nicky, leuk dat je reageert 🙂
  Ik neem vaak mensen mee naar zeer drukke punten in Parijs om vervolgens het tegenovergestelde te laten zien, krijg je vaak leuke reacties op. Denk aan Place Parvis/Place Dauphine of Place du Tertre/Square Suzanne Buisson of Place de la Concorde/binnentuin Petit Palais. Vooral als de meeste mensen die voor de eerste keer in Parijs zijn verbazen zich over het grote aantal parken en groene lokaties in de stad.
  Haha, wat betreft die Spartaanse stoelen heb je helemaal gelijk, vind eerlijk gezegd de prijzen (gezien de plek) nog wel meevallen. Hebben we iets meer tijd neem ik ze mee naar het terrasje van restaurant Chalet des Iles op de eilandjes in Bois de Boulogne, met een bootje overvaren, prachtig en rustig.
  Maar lees dit niet kritisch of verkeerd (betweterig) bedoelt, want ik geniet elke keer weer van jullie prachtige verhalen en tips over ‘onze’ mooie stad Parijs 😉
  vr. groeten
  Chris

 7. parijsmijnstad schreef:

  Ontzettend leuke info, complimenten, ga er zeker gebruik van maken 🙂
  Ik mis er wel eentje, het binnenterras van Petit Palais. Een oase van rust en een prachtige tuin.

  • Nicky schreef:

   hoi Parijsmijnstad, da’s inderdaad ook een mooi terras om te noemen: bij het Petit Palais kun je kosteloos naar binnen voor de vaste collectie en daarbij profiteer je van de prachtige binnentuin met kleine vijvertjes en uitzicht op het monumentale dak van het gebouw. 3 kleine nadelen bij dit terras vinden wij alleen: 1) je zit er tussen de pilaren waar bijna altijd schaduw en veel tocht is 2) de terrasstoelen zijn vrij spartaans en 3) het museumcafé is een tikje aan de prijs. Wij hebben er dus nooit heel lang op ons gemak gezeten, wat heel zonde is, want unieke plek, daar heb je volkomen gelijk in! Jij betere ervaringen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *