frankrijk.nl

Top 10 picknickplekken Parijs

In de zomer lonken niet alleen de terrassen van Parijs, maar ook de vele fijne picknick-spots van de hoofdstad. In het park of aan het water, met een beroemd uitzicht of juist op een onbekend plekje. Voor zonnige middagen of zwoele avonden!

1. Parc des Buttes-Chaumont (19e arron.)

Park aan de oostkant van Parijs met grote hoogteverschillen, dus van de vele grasvelden heb je hier prachtige uitzichten op de stad. En als de drankjes op zijn kun je altijd even binnenwippen bij Rosa Bonheur voor een refill. Op de kaart

picknick plekken Parijs park Buttes-Chaumont

2. Parc Monceau (17e arron./Arc du Triomphe)

Mooi groot park in het 17e arrondissement, aan de westkant van Parijs. Met ook hier grote grasvelden waarop je mag zitten (lang niet in alle parken van Parijs het geval) en uitzicht op chique stadsvilla’s rondom het park. Leuk te combineren met een bezoek aan het mooie Musée Nissim de Camondo. Op de kaart

Park picknicken Parijs Monceau

 3. Île Saint-Louis

Bijna overal langs de Seine zitten op warme zomeravonden groepjes mensen te picknicken maar onze favoriete plek is op Île Saint-Louis, met uitzicht op de Notre-Dame. Je kunt bij Pont Louis Philippe afdalen vanaf de Quai des Bourbons, doorlopen tot de punt. Op de kaart

Let alleen op, sinds juni 2019 is het drinken van alcohol verboden op de oevers van de Seine. De politie doet vooralsnog weinig om deze nieuwe regel ook echt door te voeren, want wij zien nog steeds veel wijnflessen en bierblikjes bij picknickers rond de Seine.. Maar je bent in elk geval gewaarschuwd: officieel mag het niet meer. Dito langs het Canal Saint-Martin (zie nr. 10).

Picknick Parijs Seine zomer zon mooi weer

4. Place des Vosges (Marais)

Op het bekende plein in de Marais kun je picknicken tussen fonteinen en mooie 17e-eeuwse huizen. Enkele zomeravonden is er zelfs een openluchtbioscoop.

Het bekendste plein van de Marais: Place des Vosges

5. Champs-de-Mars (Eiffeltoren)

Niet het rustigste plekje voor een picknick in Parijs, maar hé, je zit hier wel onder de Eiffeltoren! A-locatie met veel toeristen, maar ook een feestelijke sfeer met gitaren en spontane sing-alongs ‘s avonds.

Eiffeltoren picknick Champ de Mars zomertips

6. Jardin du Luxembourg

In het Luxembourg is er slechts 1 veldje vrijgegeven voor picknickers, maar als dat vol is dan kun je in dit park ook fijn in een parkstoel zitten. Met een meegebrachte sandwich of taartje. (Patissier Gérard Mulot, 76 rue de Seine, zit om de hoek bijvoorbeeld). En over een subtiel geplaatst flesje wijn doen de parkwachters ook niet moeilijk.

Jardin du Luxembourg in Parijs

7. Parc de Bercy (12e arron.)

Een van de minder bekende parken van Parijs, terwijl het behoorlijk groot is. Het ligt op de rechteroever van de Seine, achter Gare du Lyon, en het heeft een hoop leuke plekjes (rozentuinen, moderne fonteinen, kunstwerken). En het winkelcentrum Bercy Village, in vroegere wijn-entrepots, ligt ernaast.

picknick plekken Parijs park Bercy

Lees ook: 10x doen in Parijs zomer 2019

8. Jardin Cathérine-Labouré (7e arron.)

Een parkje dat je echt even moet zoeken, want het ligt achter een onopvallende ingang in Rue de Babylon, ergens halverwege deze straat tussen de Bon Marché en Les Invalides. Klein en intiem, met een grasveld en fruitbomen. Voor een luxe picknick kun je vooraf wat hapjes inslaan bij La Grande Epicerie, de luxe culinaire afdeling (met Harrods-allure) van het warenhuis Le Bon Marché. Op de kaart

9. Parc Berges de Seine (Hôtel de Ville)

Op beide oevers van de Seine kun je tegenwoordig voor een wandeling, terrasje of een picknick. Hier meer informatie  over het deel op de linkeroever (tussen Musée d’Orsay en de Eiffeltoren) en hier meer over het in 2017 geopende deel op de rechteroever (Berges de Seine), ter hoogte van het Hôtel de Ville. In de zomer worden deze beide locaties onderdeel van Paris Plages, ook een heerlijke plek om neer te strijken met een fles wijn en wat charcuterie of kaasjes. Op de kaart

10. Canal Saint Martin (11e arron.)

De meest hippe plek voor een picknick: de oevers van dit bekende kanaal (uit Amélie) zitten op warme zomeravonden helemaal vol met picknickende jongeren!

Canal Saint Martin Parijs leuke wijk

Al onze Parijs-tips bijeen op je smartphone of tablet? Bestel ons nieuwe ebook Insidertips Parijs met kinderen, bijna 50 pagina’s dik! Introductieprijs €4,95

Parijs met kids
LEES OOK:
Top 10 leukste terrassen in Parijs
Strandgevoel in Parijs: Les Berges de Seine
Het hipste dakterras van Parijs

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Office du Tourisme Paris/Amelie Dupont (Seine-kade/ Vert-Galant), Office du Tourisme Paris/David Lefrance (Buttes-Chaumont), Office du Tourisme Paris/Daniel Thierry (Bercy) & CC/Tanti (Place des Vosges), CC/hebdromadaires-UNPL (Catherine Labouré), CC/Luiz Filipe (Champs-de-Mars), CC/NickyB (Parc Monceau & Berges de Seine), CC-BY Spixey F. (Canal Saint-Martin), Pixabay (Luxembourg).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *