frankrijk.nl

Binnenkijken in het nieuwe Musée Rodin

Vooral op zonnige dagen is het Rodinmuseum met zijn mooie grote beeldentuin een heerlijk museum in Parijs. Onlangs werd een lange renovatie van dit bekende museum afgerond en sindsdien glinstert De Kus weer als de eerste dag!

0-musee-rodin-2015-pauline-hisbacq

Musée Rodin 2015

Met 750.000 bezoekers per jaar is Musée Rodin een van de 10 bestbezochte musea van Parijs. Tijdens de 16 miljoen euro kostende renovatie die de afgelopen 3 jaar plaatsvond is vooral het Hôtel Biron hersteld, de 19e-eeuwse villa die het middelpunt vormt van het museum. Vooral de vloeren waren aan vernieuwing toe: het houten parket kon de zware marmeren beelden niet langer dragen en begon op diverse plekken in te zakken.

musee-rodin-2015-JMO-52
Ook de indeling van het museum veranderde en het Musée Rodin kreeg er 2 nieuwe zalen bij. Eentje waarin de invloed van de Klassieke Oudheid op het werk van Rodin te zien is.

Musée Rodin 2015
En de tweede nieuwe zaal toont de vaste werkopstelling van Rodin (inclusief de door hem geliefde Japanse wierookhouders op de grond), want de beeldhouwer heeft echt gewerkt in deze villa.

Musée Rodin 2015

Musée Rodin 2015
Tijdens de renovatie zijn ook 125 van de beeldhouwwerken uit de museumcollectie schoongemaakt. Onder andere het wereldberoemde  beeld Le Baiser (De Kus) is daardoor bijna weer zo wit als toen het gemaakt werd in 1886.

Musée Rodin 2015
De tuin van het museum bleef onveranderd, maar die was al in prachtige staat. Een ongelofelijke plek, groen en uitgestrekt (3 hectare groot!) in het hart van Parijs. Met tussen buxusboompjes en rozenstruiken tientallen beelden van Rodin in de open lucht.

Musée Rodin 2015
Musée Rodin, 77 rue de Varenne, Paris 7e arron. Metrohalte Varenne of Invalides. Dagelijks geopend behalve maandag, €10 (volwassenen), €7 (kinderen), www.musee-rodin.fr  Of je boekt online skip-the-line-tickets.

Musée Rodin 2015

Musée Rodin 2015

Beeld: CC Musée Rodin, fotografen Pauline Hisbacq, P. Tourneboeuf/Tendance Flou, Jerôme Manoukian, JMO.

LEES OOK:
2 onbekende musea in Parijs
De 10 bestbezochte musea van Frankrijk
Fondation Louis Vuitton & Musée Picasso
Nooit meer in de rij voor diverse musea in Parijs

Reacties zijn gesloten.