frankrijk.nl

10 trendy (dak)terrassen in Parijs

Sjiek, trendy, alternatief, voor de hele familie… Ze bestaan in alle soorten en maten, dit zijn de meest spraakmakende roodtops en pop-upterrassen van Parijs in de zomer!

Ground Control: XL-terras met moestuin bij Gare de Lyon

Op het grote terrein rond een vroegere treindepot wordt hip geborreld en gegeten. Je vindt er onder andere cocktails, vegaburgers, Indiase pannenkoeken, Chinese broodjes en Griekse wraps. Bij Ground Control zit je aan houten picknicktafels of in strandstoelen tussen de olijfbomen en een XL-foodtruck in een oude bus. En binnen, in de ruime ‘Halle à Manger’, zijn ook diverse eetstandjes. Meer info

Hippe terrassen Ground Control Paris


La Démesure sur Seine EST: drijvend terras 

Groot terras op een aangemeerde platbodem bij de rechteroever van de Seine. Het ligt vlak bij Gare du Lyon, recht tegenover het drijvende designhotel Paris OFF (dat ook leuke apéros heeft naast zijn kleine zwembad) en op maar 10 minuten lopen vanaf Paris Plages. Op de boot zijn er meer dan 100 couverts, aan wal staan ook lange aanschuiftafels. De in Parijs bekende jonge koks van dit zomerrestaurant bereiden geroosterde vis en vlees (o.a. côte de boeuf) op een mega-barbecue en er is een bar met luxe cocktails. Feestelijke en trendy plek met een pétanque-baan en lampjesslingers in de bomen. Meer info (69, port de la Rapée, 12e arron). Tot eind september.

la demesure sur seine terras Parijs


La Démesure sur Seine OUEST: dakterras op een boot

Van dezelfde club is er ook een terras op de linkeroever van de Seine, ter hoogte van Concorde. Met ene bar op het dak van een woonboot en een terras op de kade. Ook hier veel muziekoptredens, stand-up comedy en grote barbecues (dit jaar in Zweedse stijl). En dat alles onder het genot van een Ricard (le come-back!), hard seltzer of een Moscow Mule. Meer info (tegenover 23 Quai Anatole France, 7e arron). Open van 18.00 tot 2.00 uur.

srijvend terras La Demesure sur Seine 2017 copyright FB


ROOF van Hotel Madam Rêve

ROOF is het nieuwe pareltje onder de rooftops in Parijs. Boven op het bekendste postkantoor van Parijs, La Poste du Louvre, drink je je cocktail met uitzicht op de Eiffeltoren en de Notre-Dame. Lees er meer over in dit artikel. 7 dagen per week kun je hier terecht van 17.00 uur tot 1.00 uur. Meer info (43, Rue Étienne Marcel).

Madame Reve Rooftop


Le Perchoir Marais: aperitiefje op het leukste warenhuis van Parijs

Le Perchoir Marais is al jaren een geliefd en zeer trendy adres in de zomer, boven op het dak van warenhuis Le BHV/Marais. Een mooie inrichting, modieuze muziek en dito-Parijzenaren. Verwacht trendy tunes en fotogenieke cocktails en hapjes. Meer over dit terras en hoe je er binnenkomt, lees dit eerdere artikel.

Perchoir Marais


Rooftopbar op een treinstation: Le Perchoir de l’Est

De eigenaren van Le Perchoir/Marais (hierboven) runnen ook een dakterras boven op het Gare de l’Est, niet ver van de hippe wijk rond Canal Saint-Martin. De entree vind je via de hal Saint-Martin, eenmaal boven zie je mooie jonge Parijzenaars met cocktails tussen grote potten met (lavendel)bloemen en planten. Meer info

PLUS+ Hier niet ver vandaan: Café A, een mooi groot terras in een vroeger klooster, zie ook het artikel Top 10 terrassen in Parijs.

Dakterrassen Parijs Perchoir gare de l'EstJosee’s dochter Merel (rechtsboven) bij Le Perchoir de l’Est


Le Poisson Lune: naast het mooie Palais de la Porte Dorée

Palais de la Porte Dorée ligt aan de oostkant van Parijs, bij het Bois de Vincennes. Dit art-deco ‘paleis’ werd gebouwd voor de koloniale expositie van 1931 en heeft behalve een indrukwekkende  façade tegenwoordig ook 2 kleine musea (w.o. een sympathiek aquarium, te gek met kinderen). Op het bordes is hier deze zomer een gezellig pop-up terras, Le Poisson Lune, met diverse eetstandjes, een foodtruck in een Engelse dubbeldekker en een dansvloer. Leuke plek voor de hele familie want er vinden regelmatig (wereld)muziekoptredens, dansavonden en DJ-sets plaats. De grote dierentuin van Parijs is er bovendien schuin tegenover. (12e arron. metro Porte Dorée). Meer info

pop-up terassen Parijs La Porte Dorée


Mademoiselle Mouche: terrasboot met uitzicht op de Eiffeltoren

Schuin tegenover de Eiffeltoren, vlak bij het opstappunt van de Bateaux Mouches (rondvaartboten), drijft voor de vierde zomer een rooftop jardin’. Het eerste jaar heette deze terrasboot nog Monsieur Mouche, daarna werd het Mademoiselle. Tussen de palmbomen, hangende bloemen en luxe cocktails zie je hier inderdaad opvallend veel knappe jonge vrouwen en de dichtheid van dure handtasjes is hoog. Meer info

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mademoiselle Mouche (@mademoisellemoucheparis)


Rooftop van het hippe Hotel National des Arts & Métiers

Dit trendy hotel tussen de uitgaanswijk République en de bruisende noordkant van de Marais won diverse architectuurprijzen en het is minstens zo bekend om het hippe dakterras, waar elegante Italiaanse hapjes geserveerd worden met een Aperol-Spritz (€15), Negroni of een trendy cocktail du jour. Met daarbij een geweldig uitzicht op onder meer Montmartre en de Sacré-Coeur…  Meer info (243 rue Saint Martin, 4e arron., van 16.00 tot 0.00 uur).

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par isabelle Pioc (@passagessecrets)


Le Brach: groen dakterras van luxe Starck-hotel

Hoog in de wolken, tussen het groen én midden in Parijs? Bij Le Brach in het chique 16e arrondissement kun je plaatsnemen tussen de kippen en de moestuin. Het dakterras van dit luxehotel, dat is ingericht door Philippe Starck en zijn dochter, is très ecolo-chic. Hier op het dak worden de groentes en kruiden voor het restaurant geteeld. En oh: vergeet je zwembroek niet, want er is ook een hot-tub aanwezig. Lees in dit artikel meer over het hotel.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BRACH (@brachparis)


La Suite Girafe: luxe dakterras tegenover de Eiffeltoren

Cité de l’Architecture is een prachtig en zeer aan te raden museum bij Trocadéro, met levensgrote replica’s van historische architectuur uit heel Frankrijk. Op de bovenste verdieping van het gebouw (Palais de Chaillot!) zit sinds kort een elegant dakterras: pal tegenover de Eiffeltoren. Je vindt hier veel vis-, zeevruchten en zelfs kaviaar op de kaart. Maar wees gewaarschuwd, dit is een exclusief adres op een toplocatie met bijbehorende prijzen (voorgerechten vanaf €25). Meer info (1, place du Trocadéro et du 11 Novembre).

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Lifestyle Mag (@lifestylemag)

Verifieer de Facebookpagina’s of websites van deze terrassen voor details en openingstijden!

Tip! Op de website jveuxdusoleil.fr kun je zien of het terras in Parijs van je keuze zon heeft op het moment van de dag dat je erheen wilt.

LEES OOK:
Top 10 klassieke terrassen in Parijs
Hotels in de leukste wijken van Parijs
Hippe foodhallen in Parijs: La Felicità

Beeld: Ground Control CC/Facebook,  L’été à Saint-Germain/Ingmar Timmer, Perchoir-Marais CC/Perchoir Groupe, Perchoir-de l’Est CC/Là-Haut, La Démesure sur Seine CC/Facebook., La Villa Extraordinaire CC/Le Bonbon, le Jardin Suspend CC/FB, Roof / Madame Rêve/Jerome Galland

Reacties zijn gesloten.