frankrijk.nl

Strandgevoel in Parijs: Rives de Seine

De temperaturen lopen weer op in Parijs deze week! Op de linkeroever van de Seine kun je verkoeling zoeken op de Rives de Seine. Met hippe bars, strandstoelen, kinderactiviteiten, drijvende tuinen en exposities langs het water en vlak onder de mooie Pont-Alexandre III.

Berges de la Seine café en terrassen langs de Seine in Parijs

Tussen Musée d’Orsay en Eiffeltoren

Weekendje naar Parijs? Een leuke plek in de stad om niet te missen zijn de Rives de Seine (eerder: Les Berges de Seine). Op het asfalt waar vroeger auto’s raasden zijn de stuk kade ingericht met hippe barretjes, restaurants, speelterreinen en andere leuke attracties. Op de linkeroever kun je onder andere afdalen naar het waterniveau ter hoogte van Musée d’Orsay of Invalides. Op de rechteroever bij Hôtel de la Ville. De kades zijn een leuke voor kinderen, want veel attracties en activiteiten zijn op hen gericht. Zoals een klimparcours langs de kademuur, een gigantisch krijtbord, op de grond getekende spelletjes en steeds wisselende demonstraties en optredens die allemaal gratis zijn.

Berges de la Seine café en terrassen langs de Seine in Parijs

Drijvende tuinen bij de Eiffeltoren

Niet alleen kinderen rennen hier enthousiast rond, in het weekend veranderen de Rives in een heuse openlucht-sportschool. Overal flitsen fietsers, joggers, skaters voorbij… Er worden zelfs yogalessen gegeven op een houten platform vlak langs het water. Voor wie geen zin heeft om te bewegen zijn er veel luie zitplekken en ligstoelen om een boek te lezen of gewoon van de zon te genieten. Ook zijn er leuke zitjes (en hangmatten!) en richting de Eiffeltoren zijn er zelfs drijvende tuinen met hangmatten en platenkassen.

Berges de la Seine café en terrassen langs de Seine in Parijs

Cafés en terrassen aan het water

Genoeg keuze ook aan ‘strandtenten’, voor een kop koffie, een lunch of zelfs een drankje in de avond (tot middernacht). Op enkele wat chiquere adressen na zijn de meeste terrassen hier on-Parijs eenvoudig – met strandstoelen, zitzakken, houten klaptafels en banken. Maar juist daardoor heeft deze plek een beetje informele en creatieve sfeer, die je eerder in Berlijn, New York of Amsterdam zou verwachten. Op de linkeroever (tussen Invalides en Musée d’Orsay) zijn er ook diverse drijvende cafés met leuke ‘dakterrassen’. Zoals Rosa Bonheur, een hippe theehuis-guingette-dansclub uit het park van Buttes-Chaumont (19e arron.), die hier op de Seine een tweede succesvol adres heeft. Daar vlak naast ligt het drijvende museum met street art: Flutcuart.
Berges de la Seine café en terrassen langs de Seine in Parijs
PLUS+
– De metrohalte Invalides heeft vanwege deze nieuwe Parijse hotspot een ingang gekregen onder de historische Pont Alexandre III. Vanuit de metro stap je daar dus zo de kades op, hoe sjiek!
– Geestig: onder de Pont de Concorde is er een ‘douche sonore‘, een openlucht disco met spiegels en discobal. Dansen onder de brug

MIN-
– Hoewel er heel veel te doen is voor kinderen moet je de kleinsten (onder 6 jaar) hier wel voortdurend in de gaten houden. Er staan namelijk (nog?) geen hekken langs de kades, dus de Seine is eng dichtbij.

Berges de la Seine café en terrassen langs de Seine in Parijs
– Hoewel de barretjes eenvoudig ogen (houten banken, strandstoelen), moet je vooraf even op de kaart kijken voor de prijzen. Die kunnen onderling erg verschillen. Bij Flow kost een cappuccino ineens €6 en bij Rosa Bonheur betaal je €12 voor de overheerlijke maar tamelijk kleine pizza’s.
In de winter zijn de Berges de Seine deels gesloten: minder activiteiten en de trapbrug vanaf Musée d’Orsay is dan verwijderd. Vanaf  half april start alles weer op. De bars en restaurantboten blijven echter het hele jaar open, behalve als de Seine te hoog staat.

 

Parijs tips met tieners Berges de Seine

Parijs Park oevers Rives de Seine

Al onze Parijs-tips bijeen op je smartphone of tablet? Bestel ons nieuwe ebook Insidertips Parijs met kinderen, bijna 50 pagina’s dik! Introductieprijs €4,95

Parijs met kids

LEES OOK:
Rives de Seine: ook de rechterover van de Seine geopend als park
Faust, trendy restaurant en nachtclub onder de Pont-Alexandre
Het nieuwe drijvende museum van Parijs: Fluctuart

Tekst en foto’s: Nicky Bouwmeester

Eén reactie op “Strandgevoel in Parijs: Rives de Seine”

  1. rlhbolhuis schreef:

    zeer informatief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *