frankrijk.nl

Eetadressen in SoPi, de hipste wijk van Parijs

Het is een van de leukste uitgaanswijken van de hoofdstad: ‘South Pigalle’, in de straten ten zuiden van Boulevard Pigalle. Trendy winkels, cafés en restaurants springen er als paddestoelen uit de grond. Waar moet je vooral eens gaan eten?

SopPi is een van mijn favoriete wijken van Parijs en ik heb geluk: ik woon er om de hoek. Op en rond de gezellige Rue des Martyrs wordt het ene na het andere nieuwe adres geopend en alle eet- en drinktrends van Parijs kun je hier tegenkomen. Denk aan luxe hamburgertenten (dé hit van het moment), goede cappuccinobars (eindelijk!), lunchcafés met biosalades, pizza’s van volkorendeeg, zoete soesjes to-go, en meer… Dit zijn 3 restaurants te midden van al deze hipheid die ik van harte kan aanraden!

Restaurants-SoPi-Parijs-Le-Garde-Temps2Le Garde-Temps

Een typische ‘neobistrot’ (moderne bistro) met een mooi maar eenvoudig interieur waar je heerlijk kunt eten. Alle vaste hoofdgerechten kosten maar €20 en daarvoor heb je lekker dingen als op de huid gebakken kabeljauw of faux-filet gegarneerd met vergeten groenten. Veel schuimende sauzen en mooie kleuren – alles ziet er even geweldig uit op je bord. Het publiek is gemengd, van nette buurtbewoners en toeristen met insiderkennis, tot de typische SoPi-fauna: hipsters van begin dertig die na afloop gaan feesten in de wijk. Hier gewoon binnenlopen werkt niet, dan is het bijna altijd ‘vol’, volgens de tikje arrogante eigenaren. Dus vooraf even bellen in je beste Frans of reserveren op de site. Zaterdag is er overigens alleen een tapasformule: alle gerechten van de kaart in kleine porties.

Hoofdgerechten €20, dagspecialiteiten ca. €33, driegangenmenu €33, 19 bis rue Pierre Fontaine (9e), +33 (0)1 83 76 04 66, www.restaurant-legardetemps.fr

Restaurants-SoPi-Parijs-La-Fabrique-Les-Causses La Fabrique, de lunchroom van Causses

Een lekker adres voor de lunch is de lunchroom/afhaalzaak van Causses, een nieuwe biologische delicatessenzaak met topproducten uit heel Frankrijk. In de winkel staan grote aardewerken potten met olijven en gedroogde kruiden, manden met prachtige groente en fruit en het koelvak puilt uit van de ambachtelijke kazen en vleeswaren. ALLES ziet er even lekker uit en dat geldt ook voor de broodjes, soepen en salades bij La Fabrique, een deur verder. s’ Zomers gaat de pui open en komen er een paar tafeltjes bij, maar heel groot is het helaas niet.

Broodjes €5, kleine gerechten €10-€14, menu €8,50 , 55 rue Notre-Dame-de-Lorette (9e), +33 (0)1 53 16 10 10Restaurants-SoPi-Parijs-Professore

Proffesore: hippe Italiaan en geheime cocktailbar

In een zijstraatje van Rue des Martyrs zit dit recente adres van een eigenaar die diverse trendy Italiaanse restaurants in Parijs beheert. Een echte insiderplek voor 30plus publiek, type reclamemensen en andere creatieve beroepen. Die komen hier voor de Aperol-spritz en de goede trattoria-gerechten (zoals gegrilde pompoen met verse mozzarella, een goddelijke inktvissalade of kafsfilet met rucola). Achter in het restaurant zit een sfeervolle cocktailbar verstopt, met clubchairs en een muurlange boekenkast (waarachter de deur naar de wc verstopt zit, heel grappig!). Reserveren is hier uiteraard een must. Minpuntje: akoestiek is niet geweldig, dus als het druk is moet je hard praten.

Voorgerechten €9-€14, hoofdgerechten €14-€25 , aperol-spritz €9, 7 rue Choron (9e), +33 1 45 26 52 15

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Garde Temps/Nicky Bouwmeester, Professore, CC/Bex Walton,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *