frankrijk.nl

De beste Franse series en films op Netflix

Deze extra tijd thuis gebruiken om goeie Franse films en series te kijken? Deze kunnen we je aanraden!

FRANSE TV-SERIES OP NETFLIX

Binnenkort! Emily in Paris

Vanaf 2 oktober is de nieuwe Amserikaanse serie Emily in Paris toe zien op Netflix. Geen Franse serie dus, maar wel eentje die zich nadrukkelijk in Frankrijk afspeelt. Of in modehoofdstad Parijs om preciezer te zijn… In deze serie van de makers van Sex in de City speelt Lily Collins de hoofdrol in wat een variant op The Devil wears Prada te zijn. De trailer laat flink wat clichés zien over Parijs en de Fransen.. maar wie weet toch de moeite waard!

Le Chalet: spanning in de afgelegen Hautes-Alpes

Deze spannende zesdelige serie gaat over een stel vrienden die samen op vakantie zijn in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Ze raken verstrikt in een dodelijke val als een geheim uit het verleden uitkomt. Trailer

Le-Chalet-serie-Netflix

Lees ook: De 10 dunbevolktste departementen van Frankrijk

Le Bazar de la Charité: romantiek en drama in 19e-eeuws Parijs

Franse successerie in 8 afleveringen! Na een verwoestende brand in Parijs in 1897 wordt het leven van drie vrouwen overhoopgehaald door verraad, teleurstellingen en liefde. Gebaseerde op ware gebeurtenissen. Trailer

Le Bazar de la charité franse serie netflix

Marseille: ‘de Franse House of Cards’

Gerard Depardieu schittert twee seizoenen als de corrupte burgemeester van Marseille in deze spannende misdaadserie die speciaal voor Netflix gemaakt is. Veel manipulatie in een politieke machtsstrijd waarin alles geoorloofd lijkt. Trailer

Marseille franse series netflix

Dix pour cent: hilarische perikelen bij sterrenagentschap in Parijs

Dix pour cent (Engelse titel: Call my agent) is een geniale Franse tv-serie over een agentschap voor acteurs in Parijs. Met hilarische dialogen en bijzonder: veel Franse sterren spelen ‘zichzelf’. Inmiddels al 3 seizoenen: lees hier onze 10 redenen waarom je die echt moet gaan zien!

La Mante: kat-en-muisspel tussen seriemoordenaars

In deze miniserie speelt Carole Bouquet een vrouwelijke seriemoordenaar die 25 jaar geleden Frankrijk terroriseerde. Nu staat ze de politie bij in de zoektocht naar een psychopaat die haar moorden kopieert. Maar in ruil daarvoor eist ze dat haar zoon, politieagent, bij het onderzoek betrokken wordt. Trailer.

La Mante franse movie

Zone Blanche: bloedstollende serie

Rond het dorpje Villefranche vinden diverse moorden plaats maar in het afgelegen en met bossen omringde dorp is bijna geen mobiel bereik. Een openbaar aanklager reist af naar deze ‘zone blanche’ en stuit op een duister geheim. Trailer.

Zone Blanche franse film


FRANSE FILMS OP NETFLIX

Demain Tout Commence, feelgoodfilm met Omar Sy

Hierin zien we Omar Sy – wereldberoemd geworden door zijn rol in Intouchables – schitteren als de zorgeloze vrijgezel die opeens moet gaan zorgen voor zijn dochter, waarvan hij niet eens wist dat ze bestond. Trailer

demain tout commence franse film

De Rouille et d’Os: ijzersterk drama

Prijswinnende film van regisseur Jacques Audiard met Marion Cotillard (Golden Globe en een BAFTA-nominatie voor deze rol) en een even indrukwekkende Matthias Schoenaerts. Een werkloze kickbokster heeft het moeilijk als alleenstaande vader. Dan krijgt hij een relatie met een orkatrainster die een vreselijk ongeluk heeft overleefd. Trailer

De rouille et d'os franse film netflix

La Suite Française: verboden romantiek tijdens WOII

In de door nazi’s bezet Frankrijk wordt een vrouw, wiens man krijgsgevangen is, verliefd op een Duitse officier die bij haar is ingeburgerd. Met Michelle Williams, Matthias Schoenaerts en Kristin Scott Thomas. Verfilming van de Franse succesroman van de Joodse schrijfster Irène Némirovsky, een boek dat pas 60 jaar na haar dood (in Auschwitz) gepubliceerd werd. Trailer

La Suite française film op Netflix

L’Ascension 

Een jonge Senegalees-Franse man van bescheiden komaf wil de Mount Everest beklimmen om indruk te maken op de vrouw van zijn dromen. Eenmaal ter plaatse realiseert hij zich pas voor wat een uitdaging hij staat. Een feelgoodfilm met prachtig beelden van de Himalaya.

‘The African Doctor’ ofwel: Bienvenue à Marly-Gomont!

Een Congolese arts, net afgestudeerd op de medische faculteit in Lille, accepteert een baan als huisarts in een klein Noord-Frans dorpje, om zo het dictatorschap in zijn land te ontvluchten. Hij brengt zijn familie over en hun komst veroorzaakt voor zowel zijn gezin als voor de dorpsbewoners een complete cultuurshock. Heerlijke film, gebaseerd op een waar verhaal! Trailer

the african doctor franse film netflix


DOCUMENTAIRES OVER FRANKRIJK OP NETFLIX 

Monty Dons French Gardens

De Engelse tv-persoonlijkheid Monty Don bezoekt in deze driedelige serie beroemde  Franse tuinen. Daarbij legt hij uit hoe machtsverwikkelingen, cultuur en passie de oorsprong en het ontwerp van deze tuinen hebben beïnvloed. Met onder meer bezoeken aan Château de Villandry en de tuinen van Versailles.

french gardens cover franse films

Chef’s Table: France

Prachtige serie waarin je een kijkje krijgt in de keuken van ’s werelds grootste chefs, met in deze serie speciale aandacht voor Franse chef-koks zoals Alain Passard, Adeline Grattard (Yam’tcha in Parijs) en Michel Troisgros.

LEES OOK:
5 nieuwe Franse boeken om te bestellen of downloaden
Coronavirus: 10 sympathieke solidaire acties in Frankrijk
Extra tijd om te bakken en koken! Ruim 100 lekkere Franse recepten

2 reacties op “De beste Franse series en films op Netflix”

  1. Frederick schreef:

    Is de serie ‘Un Village Francais’ ergens beschikbaar mét NL-ondertiteling? Ik vind hem nergens terug…

    • Nicky schreef:

      Hai Frederick, we hebben geen idee? Misschien op de Belgische Netflix? Deze serie staat niet in ons lijstje hierboven, dus we hebben dat niet uitgezocht. Weet iemand dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *