frankrijk.nl

Dé Franse serie op Netflix om niet te missen

Dix Pour Cent is een Franse tv-serie over een agentschap voor bekende acteurs in Parijs. Met hilarische dialogen en bijzonder: veel Franse sterren spelen ‘zichzelf’. Een feest van herkenning wat betreft de ambitieuze sfeer en humor in sommige Parijse kringen.

10 redenen om naar Dix Pour Cent te kijken

1. Het is een van de beste en grappigste Frans tv-series van de afgelopen jaren! Slim, gevat en heel goed geschreven!

2. De serie geeft een geweldig inkijkje in het vlotte Parijse bedrijfsleven en specifiek in dat van een prestigieus agentschap voor acteurs en artiesten. De Franse titel verwijst naar het percentage – 10% – dat impresario’s gemiddeld ontvangen.

3. Het managementbureau krijgt echter tegenslag na tegenslag te verwerken en het blijkt voor de agenten hard knokken om alle capricieuze acteurs en actrices binnenboord te houden en aan de bak te krijgen.

fijne Franse tv-serie op Netflix Dix Pour Cent

4. Hoofdrolspeelster Camille Cottin, een van de partners van het bureau, is een cadeautje… Zo ambitieus, bitchy en recht voor z’n raap: de ultieme botte Parisienne! Van deze actrice gaan we nog meer horen, mark our words!

5. In elke aflevering komen er gaststerren voorbij die niet bang zijn voor wat zelfspot. Zoals Isabelle Adjani, Jean Dujardin, Isabelle Huppert, Cécile de France, Juliette Binoche

Omdat zij ‘zichzelf’ spelen voelt de serie als een smeuïg kijkje achter de schermen van het Parijse artiestenleven, al is het natuurlijk fictie. En jee, wat blijken al die Franse sterren heerlijk gefrustreerd, verwend, onzeker of zelfs compleet de weg kwijt…

Lees ook: 7 Franse muziekartiesten om te kennen

Franse tv-serie op Netflix

6. De serie is geregisseerd door regisseur Cédric Klapisch van Un air de famille, Chacun cherche son chat, Auberge espagnole en Paris – kortom niet de minste regisseur.

7. Samen met de sterren en hun agenten kom je binnen bij de duurste tenten van Parijs: even koffie doen in die luxe hotelbar, ruzie aan tafel van een exclusief restaurant, doorzakken in de hipste nachtclub… Smullen.

8. Op het bureau van het agentschap lopen ook een paar heerlijke tweede rollen rond. Zoals de managementassistente die het niet meer houdt van verliefdheid, de kantoornicht die wat afroddelt maar ook vaak de situatie redt als alles weer eens in het honderd loopt en de receptioniste die zelf wil doorbreken als actrice.

Franse tv-serie op Netflix

9. Goede serie als je het niveau van je ‘modern Frans’ wilt opvijzelen want het gaat rap in Dix Pour Cent, heel rap! Met botte grappen, snelle woordspelingen en typisch Parijse uitdrukkingen…!

10. En ja hoor, aan seks en romantiek ook geen gebrek! De genoemde hoofdrolspeelster is van de vrouwenliefde en haar nogal agressieve versiertechnieken zorgen al voor spannende en vermakelijke situaties. Maar als het bureau een nieuwe eigenaar krijgt, dan wordt haar liefdesleven pas echt ingewikkeld…

Call my agent / Dix pour cent (inmiddels 4 seizoenen, naschrift 2021) is te vinden op de Nederlandse Netflix. Zie hier!

LEES OOK:
De beste Franse films en series op Netflix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *