frankrijk.nl

15 Franse topfilms die je online kunt kijken

Zin om lekker te bingewatchen in Franse sferen? Deze uitstekende Franse speelfilms kun je gewoon digitaal huren bij filmplatforms Pathé Thuis en Cinetree.

Als je een Netflix abonnement hebt, kijk dan ook naar ons lijstje met favoriete Franse series en films op Netflix. Maar niet-Netflixers kunnen thuis ook aan Franse topfilms komen: bij Cinetree en Pathé Thuis zijn online films te huur. Onze selectie voor donkere dagen!

Tous les Soleils

Heerlijke komedie uit 2011 over een alleenstaande Italiaanse vader in Strasbourg, met een puberdochter, een recalcitrante broer en een moeizaam liefdesleven. Te huur via Cinetree

Franse films digitaal online huren

Portrait de la Jeune Fille en Feu

Meermaals bekroonde film en volledig terecht, want wat een adembenemend liefdesverhaal is dit! Twee 19e-eeuwse vrouwen aan de Bretonse kust raken intens verbonden. Te huur via Cinetree

Franse films digitaal online huren

Hors Normes

Twee vrienden wijden hun leven aan de zorg voor autistische kinderen en kansarme jongeren (lees ook onze recensie!). Ontwapenende film met een inspirerende boodschap. Te huur via Cinetree

Retour En Bourgogne

Speelfilm waar we in 2017 al enthousiast over schreven, over de kinderen van een wijnboer die het domein plots moeten overnemen. Van Cedric Klapisch (l’Auberge espagnole en Chacun cherche son chat. Te huur via Cinetree

Franse films digitaal online huren

Mon Roi

Romantisch drama over de passievolle én destructieve relatie tussen een restaurateur en een advocate in Parijs. Fabuleus spel van Vincent Cassel (als groot narcist) en Emmanuelle Bercot (beste vrouwelijke hoofdrol volgens Cannes). Te huur via Cinetree

Franse films digitaal online huren

Le Grand Bain

Als je ‘m nog niet gezien hebt, doen! Innemend en tragikomisch verhaal over een groepje ongelukkige mannen dat meedoet aan een wedstrijd schoonzwemmen (lees ook onze recensie). Te huur bij Pathé Thuis

Franse films digitaal online huren

Elle

Spannende en gelaagde thriller van onze eigen Paul Verhoeven, met de Franse topactrice Isabelle Huppert. Te huur bij Pathé Thuis

Franse films digitaal online huren

La Famille Bélier

Deze klassieker zou bijna een kerstfilm kunnen zijn, zo hartverwarmend! Jong meisje op het platteland twijfelt of ze haar dove ouders moet blijven helpen of dat ze haar eigen droom najaagt. Te huur bij Pathé Thuis

Franse films digitaal online huren

The Artist

Jean Dujardin speelt stommefilm-held George Valentin. Diens carrière loopt vast, totdat de jonge figurante Peppy Miller in zijn leven komt. Uniek filmproject dat werd overladen met Oscars. Te huur bij Pathé Thuis

Franse films digitaal online huren

Fahim

Gérard Depardieu – een norse schaakcoach – helpt een jong schaakwonder uit Bangladesh. Het jongetje woont illegaal in Frankrijk en moet eigenlijk het land uit… Waargebeurd. Te huur via Cinetree

Franse films digitaal online huren

C’est la vie

Heerlijke en slim gemaakte komedie dit, van de regisseurs van Intouchables! Subtiel en verrassend verhaal over een cateraar die de bruiloft van een rijke Parzijenaar moet verzorgen, waarbij het een en ander misgaat. Lees hier onze razendenthousiaste recensie toen deze film in 2017 uitkwam in de bioscoop! Te huur bij Pathé Thuis

C'est la vie Franse komedie

La Belle Époque

Charmante, nostalgische en slim gemaakte film met Daniel Auteuil en Fanny Ardant (lees ook onze recensie). Truman Show en Back to the Future ineen! Jammer alleen van die wat heftige beginscène. Te huur bij Pathé Thuis

Franse films digitaal online huren

Antoinette dans les Cévennes

Dit najaar nog maar net in de bioscoop, nu al te streamen vanwege de coronacrisis. Heerlijk verhaal over een Franse lerares die haar getrouwde minaar achterna reist. En daarna alleen door de Cevennen moet trekken met een ezel, wat haar uiteindelijk prima bevalt! Lees hier onze filmrecensie. Te huur bij Picl (€8,50 tot maart 2021).

Antoinette dans les Cevennes

Les Petits Mouchoirs

Blijft fijn, deze komedie over een groep vrienden die op vakantie gaan in Cap Ferret, bij het Bassin d’Arcahon. Maar een tragisch ongeluk werpt een schaduw op hun samenzijn. Te huur via Cinetree en ook te zien op Netflix

petits mouchoirs

8 Femmes

Het blijft een favoriet bij veel van onze lezers, deze parodie op een moordmysterie door François Ozon. De cast is mythisch, met onder meer Cathérine Deneuve, Isabelle Huppert, Fanny Ardant en Emmanuelle Béart samen op de speellijst! Te huur bij Pathé Thuis

Franse films digitaal online huren

Streamingplatforms met Franse films
Op de websites van onder meer Pathé Thuis, Cinetree, Picl kun je losse films huren zonder abonnement voor €2,99 tot €8,50 (voor gloednieuwe films). Bij CineMember en Cinetree kun je tevens een maandabonnement sluiten en onbeperkt Franse arthouse-films kijken.

LEES OOK:
Top 10 Franse filmklassiekers
De beste Franse films en series op Netflix
7 Franse films waardoor je meteen je koffers wilt pakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *