frankrijk.nl

8 Franse kinderfilms om online te huren

Genieten van prijswinnende Franse animatiefilms of lachen om Le Prince Oublié met Omar Sy? Dit zijn goede Franse familiefilms die je voor een paar euro kunt huren bij Nederlandse streamingdiensten.

Le Prince Oublié

Deze verrassende Franse familiefilm uit 2020 sneeuwde in de bioscoop onder door het corona-geweld, maar je kunt hem nu ook thuis kijken. Omar Sy is hierin een weduwnaar die zijn dochter elke avond een sprookje vertelt, totdat ze zich daar plots te oud voor voelt. De vader probeert haar op andere gedachten te brengen, waarna de komedie verandert in een ongewone avonturenfilm. O.a. te huur bij Pathé Thuis

Franse kinderfilms

Het Monster van Parijs

Bekroonde Franse tekenfilm over een een monster dat door de straten van Parijs zwerft in het jaar 1910. Prachtige tekeningen en aanstekelijke liedjes, waaronder het Franse hitnummer La Seine. In de originele Franse versie heeft het hoofdpersonage de stem van Vanessa Paradis, in de Nederlandse versie is zij vervangen door Brigit  Schuurman. Te huur via Pathé Thuis Trailer

Franse kinderfilms

Asterix & Obelix

De nagespeelde Asterix-films met Gérard Depardieu blijven heerlijk om samen te kijken! Kunstig gemaakt en er zijn zowel grappen op het niveau van kinderen als volwassenen. Missie Cleopatra, met Monica Bellucci, was veruit de beste van de 4 delen die er sinds 1999 gemaakt zijn. Kijk of je die nog op DVD kunt vinden! En anders is het meest recente deel te streamen: Asterix & Obelix bij de Britten. Met Catherine Deneuve als gereserveerde koningin van Britannia. Bij Pathé Thuis

Franse kinderfilms

Belle en Sebastiaan

Topnostalgie in deze filmserie gemaakt door Nicolas Vanier, een bekende Franse avonturier en regisseur. Een jongetje dat in een bergdorpje in de Franse Alpen woont ten tijde van WOII, maakt samen met zijn hond Belle diverse avonturen mee. Mooie beelden van de bergen en sentiment in de stijl van Kruimeltje: perfecte Franse jeugdfilms! Er zijn inmiddels 3 delen van deze serie. Op Amazon Prime, Apple TV, DVD. Trailer

Belle et Sebastien Franse kinderfilms

L’illusioniste

Geweldige handgetekende animatiefilm van Sylvain Chomet, ook bekend van de jazzy tekenfilm Les Triplettes de Belleville. Hier gaat het om een origineel script van de Franse filmmaker Jacques Tati, over een illusionist wiens goochelkunsten gedateerd beginnen te raken. Hij gaat op reis naar Schotland op zoek naar nieuwe ideeën. Magische sfeer die ervoor zorgt dat iedereen zijn smartphone anderhalf uur met rust laat! Te huur op Cinetree

Het vosje en het meisje

Le Renard et l’Enfant is een poëtische Franse speelfilm over een jong meisje dat vriendschap sluit met een vosje. Werkelijk prachtige natuurbeelden van de Jura en aandoenlijk contact tussen mens en dier. Maar als het meisjes het wilde dier in huis neemt, wordt duidelijk dat de twee toch echt tot verschillenden werelden behoren. Online te zien bij CineMember.

Franse kinderfilms

Le Petit Prince

Vertederende en geestige tekenfilm uit 2015 over het meest vertaalde kinderboek ter wereld: Le Petit Prince. Een jong, nogal serieus meisje raakt bevriend met haar excentrieke buurman, een oude piloot, die haar vertelt over een bijzondere ontmoeting in de woestijn. Voor het ‘heden’ van deze raamvertelling zijn moderne computeranimaties gebruikt in de stijl van de Pixar-films: vlot, geestig, avontuurlijk. Terwijl de verhaallijn over de Kleine Prins is afgebeeld in stopmotion-opnames van klei- en papierpoppetjes. Met de stem van Bram van der Vlugt. Te huur bij Pathé Thuis

Franse kinderfilms

Rien à déclarer

Niet specifiek een kinderfilm, deze komedie, maar mijn Frans-Nederlandse kinderen van 8 en 12 zijn er dol op en kennen de dialogen van deze film bijna woord voor woord! Hilarisch verhaal over een Belgische grenswachter (Benoit Poelvoorde) die ruzie krijgt met zijn Franse tegenhanger (Dany Boon). Te huur bij Pathé Thuis

Franse films digitaal online huren—–
Streaming-platforms met Franse films

Op de websites van onder meer Pathé Thuis, Cinetree, Picl kun je zonder abonnement losse films huren voor €2,99 tot €8,50 (gloednieuwe films). Bij CineMember en Cinetree kun je tevens een maandabonnement sluiten en onbeperkt Franse arthouse-films kijken.

LEES OOK:
Top 15 favoriete Franse films voor volwassenen die je online kunt hurenTekst: Nicky Bouwmeester/frankrijk.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.