frankrijk.nl

Omar Sy terug in deel 3 van Netflix-serie Lupin

Bijna 3 jaar hebben we er op moeten wachten maar in het najaar kunnen we dan eindelijk weer genieten van Lupin. Deel 3 van deze spannende Franse serie op Netflix, met in de hoofdrol Omar Sy als de uiterst charmante gentleman-dief zal in oktober 2023 worden gelanceerd, met maar liefst 7 afleveringen!  

Arsène Lupin is voor de meeste Fransen geen onbekende. Het is de naam van het personage uit de verhalenserie van de Franse schrijver Maurice Blanc, voor het eerst gepubliceerd in 1905. Het beschrijft de avonturen van Arsène als goedopgeleide, welbespraakte en sympathieke gentleman-dief die een meester is in het om de tuin leiden van gezagsdragers en aristocraten. Zijn misdaden begaat hij vooral om onrecht weer recht te zetten en hij kan zichzelf uitstekend vermommen.

Omar Sy in nieuwe Netflix-serie Lupin

Meesterdief op zoek naar gerechtigheid

Omar Sy (Intouchables) kruipt volledig in diens huid in deze hedendaagse thriller, waarin hij onze harten steelt als Assane Diop, die als tiener zijn vader verloor, nadat die was beschuldigd van een misdaad die hij niet had gepleegd. Vijfentwintig jaar later laat Assane zich door de boeken over Arsène Lupin inspireren om als gentlemen-inbreker zijn vader te wreken. Als de gekleurde vertolker van zijn idool maakt hij zich hierbij vaak ‘onzichtbaar’ – door zich te vermommen als schoonmaker of gevangene – en geeft hierbij op subtiele wijze de huidige rassenongelijkheid weer. Deze Netflix Original-serie is inmiddels een enorm succes, wereldwijd.

Eindelijk! Blokkeer je agenda, 5 oktober 2023, deel 3 van Lupin

Vanaf januari 2021 werd er massaal gebingewatched na de release van deel 2, dat eindigde met een ware  cliffhanger! Oh mon dieu, hoe zou dat verder gaan? Maar toen werd het even stil, door corona en andere omstandigheden. Zo werd onder andere tijdens de opnamen de set overvallen en bijna al het apparatuur buitgemaakt!  Quel horreur! Maar godzijdank is de productie afgerond en kunnen we straks weer smullen van Assane Diop, zijn zoon, zijn vriendin en ja..wie nog meer? Verrassingen zijn aangekondigd! Zie hier alvast de trailer van seizoen 3.

En hier nog een leuk Achter de schermen-filmpje:

HET BOEK!

Heb je de serie inmiddels gezien en ben je  nieuwsgierig geworden naar de verhalen van Arsène Lupin? Je kunt de Nederlandstalige versie van het boek van Maurice Leblanc online te bestellen! Prijs €16,50.

Boek Arsène Lupin

LEES OOK:
15 Franse topfilms die je online kunt huren
De beste Franse series en films op Netflix

Eén reactie op “Omar Sy terug in deel 3 van Netflix-serie Lupin”

  1. Leuke site hebben jullie! Ik kijk er graag op.

    Geweldig dat Omar Sy weer een film heeft gemaakt en nog wel in de rol van Arsene Lupin (sorry, streepje op de e is lastig in Nederland). Het boek: Gentleman Inbreker.

    Ik heb het boek vorig jaar gelezen. Het is namelijk ook bij de bibliotheek te lenen in Nederland en in het Nederlands 🙂 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *