frankrijk.nl

10 romantische skihotels in de Franse skigebieden

Liefde tussen besneeuwde bergtoppen, ah, hoe romantisch is een skivakantie met z’n tweetjes! Dit zijn charmante en uiterst knusse hotelletjes en hotels in Franse skioorden, waar we graag eens met ons lief vertoeven!

Le Chasse Montagne (Les Gets/Portes du Soleil)

Le Chasse Montagne skihotel Les Gets

Je moet er vanuit het fotogenieke Les Gets een flink stuk voor de berg op rijden, maar tjonge jonge dan heb je ook wat! Een vroegere familieherberg is verworden tot een oergezellig en ook nog eens trendy hotel, dat dankzij de hoge ligging een prachtig uitzicht heeft over het dal. Piste voor de deur en skilift Foliets op 100 meter. Die brengt je in no-time naar de pistes van Les Gets, Morzine en Avoriaz, dus je kunt hier letterlijk alle kanten op. Grootste pluspunten: een megagroot terras, mooie lichte kamers, een sfeervol restaurant met knus blokhut-gevoel en de grote open haard bij de bar, die je vanaf verschillende verdiepingen kunt ziet liggen.

Bereikbaarheid: ca. 1000 km vanaf Utrecht,  1.5 uur rijden van Genève. Prijsklasse €€€ Info & boeken

Meer over Les Portes du Soleil, lees onze reportage


Hotel Les Servages d’Armelle (Les Carroz/Le Grand Massif)

Kamer Servages d'Armelle

Liefhebbers van design en comfort, lekker skiën en vooral heerlijk eten zullen zich thuisvoelen in dit grote chalet, direct aan de piste in skigebied Le Grand Massif. Eigenaresse Armelle zwaait de scepter in de keuken en hier eten is altijd een feestje! Er zijn kamers in traditionele chaletstijl met veel hout maar onze lievelingskamers zijn die boven het restaurant met strakke badkamers, aluminium houtkachel en waanzinnig uitzicht op de vallei!  Voor meer info lees ook ons artikel: Grand ski & grande cuisine in Les Carroz

Bereikbaarheid: ca. 1000 km vanaf Utrecht,  1 uur rijden van Genève, Prijsklasse €€€€ Info & boeken


Hôtel Le Samoyède (Morzine/Les Portes du Soleil)

Hotel le Samoyède Morzine

Aan het dorpsplein van het oergezellige skidorp Morzine is Le Samoyède een klassieker. Zoon Alexandre heeft het stokje overgenomen van vaders en dat is te zien! De 31 kamers – van standaard tot suite-de-luxe – hebben een eigentijdse stijl gekregen. De theesalon is nu tevens een trendy wijnbar en het restaurant is the talk of the town (meer daarover in onze niet-te-missen adresjes in Morzine!). Niet verwonderlijk want Alexandre komt uit de wereld van de haute-cuisine. ’s Winters kun je reserveren voor min. 3 dagen/2 nachten door de week en min. 4 dagen/3 nachten in het weekend (donderdag-maandag of woensdag-zondag).

Bereikbaarheid: ca. 1000 km vanaf Utrecht,  1.5 uur rijden van Genève, prijsklasse €€€ /standaardkamer vanaf €138 p.p.p.n. halfpension. Info & boeken


Chalet 1864 (Le Grand Bornand/Aravis)

Chalet 1864 – Le Grand Bornand

Waanzinnig sfeervol en zeer kleinschalig chalethotel dat zo oud is als de naam aangeeft. Het heeft bovendien een binnen-zwembad, hammam en jacuzzi. Een heel bijzonder adres door de sublieme ligging midden in de natuur, de geweldig mix van überromantische kamers en strakmoderne faciliteiten, en de geweldige keuken van het eigen restaurant. Het enige minpuntje dat wij kunnen bedenken is dat Chalet 1864 niet aan de pistes ligt. Maar geen nood: het hotel zorgt voor vervoer naar/van de lift van het skigebied van Le Grand Bornand (dat je kunt combineren met de pistes van buurdorp La Clusaz).

Bereikbaarheid: ca. 1050 km vanaf Utrecht, prijsklasse €€€€, basis halfpension. Info & boeken


Hotel Le Cocoon (La Plagne/Paradiski)

Hotel Le Cocoon Plagne 1800

Hotel Le Cocoon biedt precies wat de naam al aangeeft: hier wil je zijn voor een romantisch verblijf in een intieme setting (slechts 7 kamers!). En je hoeft hier na het skiën niet meer de deur uit: je kunt relaxen in de buiten-jacuzzi, een drankje doen in de gezellige lounge met ronde open haard en dineren in het restaurant waar je voor elke gang keuze hebt uit 2 gerechten. De kamers zijn er in diverse sferen, van Savoyaardse charme tot vintage.

Bereikbaarheid: afstand 1150 km vanaf Utrecht, halfpension formule, prijsklasse €€€. Info & boeken

Meer over skigebied La Plagne, lees onze reportage


Hotel La Ferme du Chozal (Hauteluce-Les Saisies/Espace Diamant)

Ferme du Chozal Hauteluce romantisch wintersporthotel

In Hauteluce, verbonden met het skigebied Les Saisies ligt een bijzonder chalethotel: La Ferme du Chozal. Ook al ligt de dichtstbijzijnde skilift op slechts 100 meter afstand, hier voelt het alsof je ver van de bewoonde wereld verblijft. En behalve voor het skiën hoef je ook hier verder niet weg: de knusse kamers, de wellnessfaciliteiten en het sfeervolle restaurant bieden alles voor een romantische skibreak. Voor meer info lees ook ons uitgebreidere artikel over dit adres.

Bereikbaarheid: ca 1070 km vanaf Utrecht, prijsklasse €€. Info & boeken

Lees ook: top 7 charmante skidorpen in de Franse Alpen


Hôtel Le Faucigny (Chamonix Mont Blanc)

Hotel receptie Le Faucigny Chamonix

Wil je een skiweekend boeken in Chamonix, check dan in bij Hotel Le Faucigny. Een eigentijds charmeadres midden in het centrum,  gehuisvest in een 19e-eeuws monument. En dat zorgt net voor dat vleugje extra romantiek. Er zijn 28 kamers, van ieniemienie standaard- tot familieformaat. Leuke trendy inrichting in grijs en wit, met leuke details, zoals de grote witte openhaard in de ontbijtruimte annex loungeplek en de met wol beklede wand… Gastvrijheid wordt hier vertaald naar gratis koffie/thee en choco de hele dag, taartjes einde middag, een gratis spa met sauna en jacuzzi en flesjes water in de skiroom. Voor het diner heb je keuze uit de talloze restaurants in het centrum van Chamonix. Om te gaan skiën loop je in 3 minuten naar de sleeplift Le Savoy voor de pistes van Le Brevent. Kort verblijf in het weekend: min. 4 nachten (do-ma), weekdagen min 2 of 3 nachten.

Bereikbaarheid: ca. 1000 km vanaf Utrecht, 1 uur rijden van Genève, prijsklasse €€-€€€. Info & boeken

Ander leuk adres in Chamonix: RockyPop Hotel: hippe skiherberg


La Refuge de Solaise (Val d’Isère/Espace Tignes-Val d’Isère)

Refuge de Solaise Val-d-Isere wintersporthotel

Als je zeker wilt zijn dat je lief ‘s avonds niet alleen op stap gaat, dan is Le Refuge de Solaise in Val d’Isère wellicht het perfecte adres. Dit gloednieuwe berghotel is gebouwd op de fundamenten van een voormalige liftstation, op de bergtop van La Solaise, op 2551 meter. Daarmee is het het hoogstgelegen hotel van Europa! Je vindt er 34 kamers, 3 grote restaurants én een wellnesruimte met groot binnenbad!

Bereikbaarheid: ca. 1130 km vanaf Utrecht, vervolgens met de gondel La Solaise omhoog! Prijsklasse €€€. Info & boeken

Lees ook onze reportage over het sneeuwzekere skigebied van Tignes en Val d’Isère


Hotel Le Mainaz (Gex/Jura)

Hotel La Mainaz Col de la Faucille

In de Jura vonden we een mountain-chic hotel waar we ons letterlijk in de wolken voelden. Het ligt op nog geen half uur rijden van Genève en je hebt er een waanzinnig uitzicht op het meer van Genève. Dat wil zeggen: (meestal) op het wolkendek boven het meer terwijl het hotel zelf geniet van een strakblauwe lucht. De 21 kamers en suites zijn warm van kleur en uiterst comfortabel ingericht. De bar en de restaurants hebben een moderne touch met nu nog net iets te fel licht (maar dat wordt verholpen, is ons gezegd). De culinaire hoogtepuntjes doen je dit echter snel vergeten…Vanaf het hotel pak je zo een wandelroutes op raquette-schoenen terwijl de pistes van Col de la Faucille op 800 meter liggen. Ideaal voor een luxe winterbreak!

Lees ook onze reportage over een wintervakantie in de Jura

Bereikbaarheid: ca. 950 kilometer vanaf Utrecht, 30 min. van Genève Airport, prijsklasse €€€. Info & boeken

>Meer leuke slaapadressen (hotels, chalets, appartementen) in de Franse Alpen!

LEES OOK:
7 hippe skihotels in de Franse wintersportgebieden
Tignes, skiën tot begin mei!
Charmante hotels en fijne chalets in grote skigebieden
Fijne skichalets met familie of met vrienden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *