frankrijk.nl

Skihotel in een boerendorpje bij Espace Diamant

Het gezellige skigebied Les Saisies heeft een bijzonder chalethotel. Bij La Ferme de Chozal lijkt het of je ver van de bewoonde wereld verblijft, zelfs al ligt de dichtstbijzijnde skilift op maar 100 meter afstand. Een echte ‘hideaway’ in de sneeuw, met een flinke dosis charme.

Ferme du Chozal Wintersport Les Saisies 6

Toeval bestaat niet… Tijdens een bezoek aan Corsica deelt Pia, eigenaresse van het superleuke loftadres La Cuve in Porto-Vecchio, mij haar insidertip voor de skivakantie. Nog geen jaar later sta ik er voor de deur. Ik mag er een nachtje slapen tijdens een bezoek aan het skigebied van Les Saisies. La Ferme du Chozal is een driesterrenhotel in het gehucht Hauteluce, een klein boerendorp dat per ski volledig verbonden is met de pistes van Espace Diamant. Sterker nog, de skilift ligt hier op nog geen 100 meter van het hotel.

Ferme du Chozal Wintersport Les Saisies

Lokale smaken

La Ferme du Chozal zie je van verre liggen. Het is een betoverend chalet boven op de heuvel. Eenmaal binnen is een oogopslag genoeg om tevreden mijn tas neer te zetten. Marie-Christine, de vrouw des huizes, verwelkomt haar gasten persoonlijk. Zoveel zijn dat er trouwens niet, want het hotel heeft in totaal 11 kamers voor 2 tot 4 personen. Allemaal even smaakvol ingericht in de chaletstijl die je hier verwacht. Haar man zwaait de scepter in de keuken en dat doet ie met verve. Als ik na een heerlijke sauna ’s avonds aanschuif in het sfeervolle restaurant, krijg ik het menu du terroir voorgeschoteld. Een aaneenschakeling van verfijnde gerechten, alles huisgemaakt en met streekproducten. ‘Chez nous comme chez vous’ is het motto van de eigenaren en daar is niets van gelogen. Ik kom hier heel graag eens langer logeren!

Kamerprijzen winterseizoen van €140-€170 . Toeslag halfpension € 50 p.p. Meer informatie & Boeken 

PLUS+

– Ook een heerlijk adres voor de zomer, want er is een zwembad bij het hotel!

Tekst: Josee Schouten

Ferme du Chozal Wintersport Les Saisies 3

Ferme du Chozal Wintersport Les Saisies 9

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *