frankrijk.nl

RockyPop: hippe skiherberg bij Chamonix

RockyPop is een nieuw gek skihotel in Les Houches bij Chamonix, met sprankelend design en opvallend scherpe prijzen. Niks geitenwollensokken-sfeer, concludeerde Josée. Ook leuk als je een actieve zomervakantie wilt inplannen !

WE WILL ROCKY POP YOU staat er uitdagend op de façade. De toon is meteen gezet. Wie gaat voor een familiehotel met bloemetjesbehang en bontkussens bij de haard, kan beter zijns weegs gaan. Dit grote chalet-hotel met ruim 140 kamers is uitgesproken modern, speels, verrassend. Gasten kunnen er pétanque spelen en tafelvoetbal. Eten doe je in de « kantine » of in de Japans getinte eetkamer met uitzicht op de bergen rondom. Een borrel drinken aan de grote centrale bar of een (gratis) koffie of thee pakken en wegzinken in een van de fauteuils in de huiskamer-stijl-lobby.

RockyPop Hotel Chamonix Les Houches

Energiek en vrolijk adres

En voor je nu denkt: oh, dat klinkt als een jeugdherberg? Nee hoor! RockyPop is luxer dan dat en bedoeld voor elk type vakantieganger. Gezinnen zijn ook meer dan welkom bijvoorbeeld. Voor hen zijn er praktische 5 en 4 persoonskamers. Zoals de Mezzanines die één dubbelbed en twee enkele bedden (waarvan eentje op een halve verdieping) hebben. Veel kleinere kamers ook: solo, twin of dubbel. Zelfs met een hele groep kun je hier terecht: de Penthouse-kamers zijn groot genoeg voor 12 gasten (vanaf €120/nacht!).

RockyPop Hotel Chamonix Les Houches

DOE TIP: stap in de glazen kubus op 3800 meter hoogte bij Chamonix. Josee durfde het aan! 

Back to the eighties sfeertje

Jong of oud, voor iedereen is er wel wat leuks te ontdekken in het originele hotelinterieur. Met veel eighties-nostalgie in de vorm van Rubik’s kubussen, vintage Arcade computerspelen, Pac-Man op het plafond, LP-hoezen van Michael Jackson, StarWars-decoratie… Terwijl het hotelrestaurant daarentegen weer helemaal hipster-anno-nu is, met zijn ‘foodtruck’ en moderne kaart, van gourmet-hamburgers en pizza’s tot fusion-Frans.

Lobby RockyPop Hotel Chamonix

Winter- én zomeradres

Het RockyPop hotel ligt in Les Houches op 5 km van skigebied Chamonix-Mont Blanc. Ski-in/ski-out is dit adres dus niet. Maar vanuit het hotel kun je een gratis pendelbus pakken naar de skiliften. En met de auto ben je ook zo bij de pistes. Extra praktisch is dat het hotel een eigen skiverhuurwinkel heeft, waar je meteen je ski’s kunt regelen. In de zomer is dit overigens ook een prachtig gebied: rondom de Mont-Blanc – hier vlak bij – liggen 170 verschillende wandelpaden. En we zien ons in deze hippe herberg wel ´thuiskomen’, na een hele dag in de frisse lucht. Good vibes bij de RockyPop!

RockyPop Hotel, 145 kamers, vanaf €70 (2 pers.), €100 (4 pers.) en €320 (penthouse, 12 pers.) Ontbijt (uitgebreid buffet, zeker een aanrader) € 11. Meer informatie: www.rockypop-chamonix.com

PLUS+

  • Skipassen en skiverhuur in het hotel zelf (eigen skiwinkel!)
  • Gratis pendelbus naar de skiliften.
  • Goede Wifi, gratis recente films kijken.
  • Gratis hotelparkeerplaats voor de deur (70 plaatsen).
  • Op max. 1 uur rijden van Genève dus ook voor een skivakantie per vliegtuig interessant.
  •  Goede Wifi, gratis recente bioscoopfilms
  • Hele betaalbare gerechten op de kaart met o.a. diverse hamburger en pizza’s tussen € 9-15.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, RockyPop, Beeld Chamonix ©PierreRaphoz

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *