frankrijk.nl

Hippe nieuwe hotels in Parijs

Parijs telt weer diverse nieuwe hotels die niet alleen geliefd zijn vanwege hun stijlvolle nieuwe interieur, maar ook door hun hotelbars, rooftops en restaurants. Adresjes om te onthouden voor een volgend bezoek aan Parijs!

Maison Mère in South-Pigalle (SoPi)

Het vorig jaar geopende Maison Mère is niet alleen een hip nieuw boetiekhotel in Parijs, het is ook een populair restaurant en een geliefd flexwerkadres. Het ligt in een klein straatje dat uitkomt op levendige Rue Cadet, waar bijna elke dag een leuke versmarkt plaatsvindt. Achter de statige façade van het hotel wacht een trendy inrichting. De linkerflank is geheel ingeruimd voor het restaurant, dat onder leiding van een Columbiaans-Zwitserse chef-kok. Dat zie je terug op de kaart met originele gerechten.

Maison Mère hip leuk hotel ParijsRechts: Josée aan het werk in de flexwerkplek van Maison Mère

Ook bijzonder zijn de thema-avonden. Elke week vindt hier een burleske, jazz- en bingo-dragqueens avond plaats, waar de inrichting op wordt afgestemd. Rechts op de begane grond is een grote flexwerkruimte en er zijn ook aparte kamers beschikbaar voor coworking. De 51 kamers op de 4 verdiepingen gaan van cosy (12m2!) tot deluxe (22m2) en zijn strak, vrolijk en origineel. Staat er iets in je kamer wat je leuk vindt? Alles is te koop! Fijne extra: de tv heeft aansluiting op Netflix en Spotify. Ook zijn er yoga- en meditatiesessies in het hotel. Duidelijk een adres dat helemaal is ingericht op het nieuwe leven en werken!

MaisonMerePart2-26.jpg

Maison Mère, 7 rue Mayran, 9e arron., Parijs. Meer info & boeken


Hotel La Fantaisie

Op diezelfde Rue Cadet in het 9e arrondissement is in juni 2023 ook een nieuw luxehotel geopend dat hard op weg is dé hotspot van La Rentrée te worden!

Hotel Fantaisie

De inrichting van designer Martin Brudnizki ziet er zo vintage uit, dat de suites bijna ouderwets lijken… Maar getuige de drukke avonden op de rooftop met Sacré Coeur-uitzicht en de volgeboekte lunches in de groene binnentuin is dit echt de place-to-be op het moment. Voor een overnachting moet je wel wat over hebben: de kamers beginnen bij €595.

Fantaisie Hotel rooftop

La Fantaisie, 24 rue Cadet, 9e arron., Parijs. Vanaf €475. Meer info


Nuage Hotel bij de Arc de Triomphe

Een andere ontdekking van Josee tijdens haar laatste Parijs-trip: hotel Nuage, vlak bij de Champs-Elysées in het deftige 8e arrondissement. Je zit hier behalve dicht bij de Arc de Triomphe ook vlak bij de chique winkelstraat Faubourg Saint-Honoré, het Parc Monceau en het Grand en Petit Palais. Het familiehotel bestond al, maar is helemaal verbouwd en heropend als prachtig licht boetiekhotel. Zeer elegante sfeer, ook hier werkruimtes, knusse zithoekjes in de lounge en een filmzaal in het souterrain. Lees er hier meer over!

Nuage Paris

Nuage Paris Hotel

Hotel Nuage, 30 rue Jean Mermoz, 8e arron., Parijs. Vanaf €225. Meer info & boeken


Monsieur Aristide in Montmartre

Dit recente viersterrenhotel is gevestigd in de Rue Aristide Bruant, een zijstraat van Rue des Abbesses in Montmartre. Vandaar de hotelnaam ‘Monsieur Aristide’, die verwijst naar deze legendarische artiest die tijdens de Belle Epoque zong in de cabarets in deze mythische wijk. Pasteltinten, bamboe-meubels, terrazzotegels en messing geven dit nieuwe slaapadres een even nostalgische als moderne sfeer. En de romantische kleine binnentuin is een leuke plus: je kunt er cocktails (o.a. negron of mojito met rozemarijn) en Italiaanse gerechten proeven.

hotel in Montmartre Monsieur Aristide

hotel in MontmartreMonsieur Aristide

hotel in Montmartre Monsieur Aristide

Hôtel Monsieur Aristide, 3 rue Aristide Bruant, 18e arron., Parijs. Vanaf €200. Meer info & boeken


Chouchou Hotel bij de Opera

Veel reuring binnen dit hotel met een gezellige bar en zelfs een guinguette met eetstands! Chouchou Hotel ligt heel centraal op de rive droite: pal achter de Opera en dus op naaldhakken-kruipafstand van de grote warenhuizen en modewinkels. En ook het Louvre, de 19e-eeuwe winkelpassages, het mooie Jardin du Palais-Royal liggen om de hoek. Mooie inrichting bovendien, met zwoele blauwtinten en zwart-wit foto’s van bekende Franse chouchous – eh – sterren.

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Chouchou

Parijs Chouchou hotel

Chouchou Hotel, 11 rue Helder, 9e arron., Parijs. Vanaf €320. Meer info & boeken 


Hotel Sookie in de Marais

Vlak bij het Picasso-museum en de leuke overdekte markt Les Enfants-Rouges in de Haut-Marais vind je dit stijlvolle viersterrenhotel. Met een modieuze retro-jaren ’60 sfeer, luxe beddengoed en leuke Scandinavisch ogende stoelen. De mooie koffiebar trekt ook gasten van buiten het hotel. Oh en zeker zien in de wijk: het totaal gerenoveerde Musée Carnavalet, het historische museum van Parijs in een prachtige villa met een Frans tuin en lunchterras.

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Sookie

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Sookie

Hotel Sookie, 2bis rue Commines, 3e arron, Parijs, vanaf €190. Meer info & reserveren

Lees ook: Hotels per wijk in Parijs


Le Padam Hôtel

Dit elegante gloednieuwe boetiekhotel staat in de Triangle d’Or, vlak bij de Champs-Elysées, Galerie Dior en het Yves Saint Laurent Museum. De naam van het hotel verwijst naar een bekend liedje van Edith Piaf en vandaar dat het eigen restaurant van het hotel néo-bistro Edith heet. Je krijgt hier voor de lunch of het diner Franse klassiekers met een twist geserveerd, en je kunt er ook binnenlopen voor een koffie of thee of brunch.

Le Padam

badkamer padam

Le Padam, 9 rue Jean Giraudoux, 16e arron. Meer info & boeken


CitizinM Paris Opéra

De Nederlandse keten citizinM heeft in 2023 een 5e hotel geopend in Parijs, dit keer pal in de binnenstad, niet ver van de Opera Garnier. Een fijne locatie, vlak bij metrohalte Bourse en de grote warenhuizen, zoals Galeries Lafayette.

Citizin M Parijs Opera

Inrichting met de vaste citizinM signatuur: heel compact, maar handig ingericht en vrolijke felle kleuren in de gemeenschappelijke ruimtes.

CitizinM hotel centrum Parijs

CitizinM, 18 rue du Croissant, 2e arron. Vanaf €255. Meer info & boeken


Hotel Paradiso bij Nation

Origineel concept: een bioscoop-hotel! Natuurlijk, in Hotel Paradiso staat de cinéma centraal. Dat betekent homecinema-sets in de suites, een openluchtbioscoop op het dakterras, een La La La-karaokebar en ook heel gaaf: een privatiseerbare bar met glazen wand die uitzicht geeft op een bioscoopzaal van de MK2-bios die naast het hotel ligt. Na de laatste voorstelling kun je zelf je films kiezen! Gelegen bij Place de la Nation in het 11e, vlak bij de trendy jonge wijk achter Place de la Bastille (tegenwoordig ook bekend als Veggie Town).

parijs-eerste-bioscoop-hotel-paradiso-dakterras

bioscoophotel in Parijs

Hotel Paradiso, 135 boulevard Didederot, 12e arron. Parijs. Meer info & reserveren


Hotel Rochechouart in Pigalle/SoPi

Dit hotel bestaat eigenlijk al sinds 1929 (vroeger het Carlton Hotel), maar is 2 jaar geleden volledig gerenoveerd. De huidige blikvanger is het in oude glorie herstelde art deco-restaurant, waar je uitstekend kunt eten, culinair journaliste Mara Grimm is bijvoorbeeld fan.  Sommige kamers hebben uitzicht op Montmartre en de Sacré-Coeur – en dat laatste geldt dubbel voor het dakterras. Geraffineerde sfeer, in zwart-wit, zachte bruintinten en veel messing. Gelegen vlak bij de bekend concertzaal La Cigale en aan de rand van de hippe wijk SoPi (South Pigalle), met de Rue des Martyrs als centrale straat vol leuke (eet)winkels en restaurants.

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Rochechouart

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Rochechouart

Hotel Rochouart, 55 boulevard Rochouart, 9e arron., Parijs. Meer info & reserveren


Madame Rêve bij het Louvre

In het voormalige hoofdkantoor van Parijs, vlak bij het Louvre, is in 2022 een mooi nieuw hotel geopend: Madame Rêve. Vooral het trendy dakterras van dit viersterrenhotel doet van zich spreken: ze place to be, vanwege het mooie uitzicht op de kerk van kerk van Saint-Eustache, de Eiffeltoren, Notre-Dame en Sacré-Coeur. Josée bezocht ook de kamers van dit elegante hotel: het interieur rappelleert subtiel het postverleden!

Hotel Madame Reve

Rooftop Madame Reve Parijs

Hôtel Madame Rêve, 48 rue du Louvre, 1e arron., Parijs. Meer info & reserveren


Hôtel Dame des Arts

Zonder rooftopbar gaat het ineens bijna niet meer in Parijs, lijkt het wel! Ook dit nieuwe hotel op de rand van de wijken Saint-Germain-des-Prés en het Quartier latin, biedt een toît-terrasse met uitzicht over de zo fotogenieke daken van Parijs. Hippe rive gauche-sfeer en elegante faciliteiten zoals een mooi sport/yoga-zaaltje.

nieuwe hotels in Parijs Saint-Germain

hotels parijs

Verder heeft het hotel een restaurant en 109 fraaie kamers vanaf €300, maar naar verwachting zullen die prijzen iets lager liggen in een tweede, even stijlvol hotel van dezelfde eigenaren dat dit najaar opent op de Rive Gauche: Hôtel des Grands Voyageurs.

Hôtel Dame des Arts, 4 rue Danton, 6e arron. Vanaf €360. Meer info


Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de périphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs.

LEES OOK:
15 hippe rooftops en terassen in Parijs
De 10 leukste wijken van Parijs
Fijne hotels in Parijs voor gezinnen
Winkelen in Parijs: dit zijn de beste straten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *