frankrijk.nl

Parijs: rooftop-bar op oud postkantoor

Dat kunnen de Fransen toch goed: oude gebouwen een nieuwe bestemming geven. Het bekendste postkantoor van Parijs, La Poste du Louvre, is na een lange renovatie heropend als multifunctioneel adres. Met winkels, een luxehotel en een rooftop-restaurant.

La Poste du Louvre. De Parijzenaars kennen dit postkantoor als het oudste en grootste van de stad. Sinds 1886 staat het op steenworp van het Louvre en De Hallen, in het 1e arrondissement. En het unieke is: bij dit postkantoor kun je zelfs tot middernacht terecht voor de laatste buslichting. Het distributiecentrum van het postkantoor verhuisde echter, waardoor het gebouw te groot werd voor La Poste alleen.

7 jaar gesloten

In 2015 startte daarom een renovatieproject om een groot deel van het historische complex van 32.000 m2 een nieuwe functie te geven. In de plannen: een vijfsterrenhotel met rooftop, 13 winkels en diverse kantoren en appartementen. Na 7 jaar is het nu eindelijk zo ver; sinds half januari 2022 zijn het vijfsterrenhotel (Hôtel Madame Rêve) en de eerste winkels officieel geopend (yogakleding, BoConcept).

La Poste du Louvre Hotel Maison Reve

Cocktailbar van Hôtel Maison Rêve

Wijk Louvre-Hallen in transformatie

Het duurt vast nog een aantal maanden voordat de nouvelle Poste du Louvre de ‘levendige ontmoetingsplek’ wordt die de gemeente van Parijs voor ogen heeft. Maar ga toch vooral kijken, als je binnenkort in Parijs bent. Alleen al vanwege de architectuur en de mooie binnenplaats (zie ook bovenstaand filmpje). In de wijk Louvre-De Hallen, waar het postkantoor staat, zijn de afgelopen tijd diverse grote projecten afgerond. Sinds de renovatie van De Hallen (winkelcentrum en park), de recente (her)openingen van warenhuis La Samaritaine en het museum van Pinault in de Bourse du Commerce (hedendaagse kunst), heeft dit deel van de binnenstad van Parijs absoluut nieuw elan gekregen.

Meer info: lapostedulouvre.fr

La Poste du LouvreTekening van architectenbureau Dominique Perrault

Maison Reve rooftop restaurant La Poste du Louvre
Kamer in Hotel Madame Rêve met uitzicht op de Eglise Saint-Eustache bij De Hallen

rooftop restaurantHet dakterras van het vijfsterrenhotel

La Poste du LouvreHet vernieuwde postkantoor

La Poste du Louvre

LEES OOK:
Parijs: favoriete hotels per wijk
La Samaritaine, het mythische warenhuis is heropend
De 10 leukste wijken van Parijs
Hôtel de la Marine, nieuw museum in Parijs

Beeld: La Poste (Elise Robaglia, 11h45), Maison Rêve, Dominique Perrault Architectes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.