frankrijk.nl

Parijs: rooftop-bar op oud postkantoor

Dat kunnen de Fransen toch goed: oude gebouwen een nieuwe bestemming geven. Het bekendste postkantoor van Parijs, La Poste du Louvre, is na een lange renovatie heropend als multifunctioneel adres. Met winkels, een luxehotel en een ge-wel-dig dakterras!

La Poste du Louvre. De Parijzenaars kennen dit postkantoor als het oudste en grootste van de stad. Sinds 1886 staat het op steenworp van het Louvre en De Hallen, in het 1e arrondissement. En het unieke is: bij dit postkantoor kun je zelfs tot middernacht terecht voor de laatste buslichting. Het distributiecentrum van het postkantoor verhuisde echter, waardoor het gebouw te groot werd voor La Poste alleen.

7 jaar gesloten

In 2015 startte daarom een renovatieproject om een groot deel van het historische complex van 32.000 m2 een nieuwe functie te geven. In de plannen: een vijfsterrenhotel met rooftop, 13 winkels en diverse kantoren en appartementen. Na 7 jaar is het nu eindelijk zo ver; sinds half januari 2022 zijn het vijfsterrenhotel (Hôtel Madame Rêve) en de eerste winkels officieel geopend (yogakleding, BoConcept).

Madame Rêve Café; lokale favoriet

Het glamoureuze Madame Rêve Café is in korte tijd al omarmd door veel jonge Parisiens. Gelegen op de begane grond aan de Rue du Louvre-zijde, is deze prachtige zaal met een 8 meter hoog plafond fantastisch mooi gerestaureerd en straalt het de grandeur uit van de jaren 20. Je kunt er een kopje koffie drinken, reserveren voor lunch of diner of een aperitief nemen. On adore!

Madame Reve Café

Madame Reve Hotel

Café, restaurant en cocktailbar van Hôtel Maison Rêve

Somptueuze kamers met een knipoog naar het verleden

De 82 hotelkamers op de begane grond, 1e, 3e en 4e etage zijn stijlvol en chic. We mogen een kijkje nemen en zijn aangenaam verrast over de grootte (opvallend ruim!) van de kamers , die verder is uitgerust met fraaie badkamers en altijd een interieur element heeft dat verwijst naar het postale verleden. Dat kan zijn in de vorm van een speciaal ontworpen tapijt of speciaal ingelijste postzegels of affiches. Erg leuk gedaan! De kamers op de bovenste verdieping hebben – uniek – een mini-terras of tuintje en een geweldig uitzicht over de stad!

Hotel Madame Reve

Madame Reve

Kamer met speciaal voor het Hotel ontworpen carpet, geïnspireerd op zijn voormalige functie als postkantoor. 

Eye-catcher: het dakterras met bar en restaurant ROOF

Geheel in de lijn met de huidige trends heeft ook Hotel Madame Rêve fantastisch gebruik gemaakt van de mogelijkheden op het dak. En eerlijk is eerlijk, we zijn gaan kijken en durven gerust te zeggen dat de ROOF met stip binnenkomt in de toplijst van trendy dakterrassen in Parijs. Het uitzicht is zonder liegen een van de mooiste van Parijs ! Je vindt er een binnen-restaurant, en een patio-restaurant, een bar, en een groot zonnedek met ligstoelen waar je  – afhankelijk waar je ligt- uitzicht hebt op de Eiffeltoren, Notre-Dame, Sacré-Coeur of de Saint Eustache kerk bij de Hallen. Wij waren in ieder geval flabbergasted,  dus als je in Parijs bent in de zomer en je wilt een bijzondere avond, reserveer dan hier een plek!

Madame Reve Rooftop

Maison Reve rooftop restaurant La Poste du Louvre

rooftop restaurant

Madame Reve dakterras

Het dakterras van het vijfsterrenhotel

Wijk Louvre-Hallen in transformatie

Het duurt vast nog een aantal maanden voordat de nouvelle Poste du Louvre de ‘levendige ontmoetingsplek’ wordt die de gemeente van Parijs voor ogen heeft. Maar ga toch vooral kijken, als je binnenkort in Parijs bent. Alleen al vanwege de architectuur en de mooie binnenplaats (zie ook bovenstaand filmpje). In de wijk Louvre-De Hallen, waar het postkantoor staat, zijn de afgelopen tijd diverse grote projecten afgerond. Sinds de renovatie van De Hallen (winkelcentrum en park), de recente (her)openingen van warenhuis La Samaritaine en het museum van Pinault in de Bourse du Commerce (hedendaagse kunst), heeft dit deel van de binnenstad van Parijs absoluut nieuw elan gekregen.

Meer info: lapostedulouvre.fr

La Poste du LouvreHet vernieuwde postkantoor

La Poste du Louvre

De galerij van buiten.. .

Madame Reve

En dezelfde galerij, gezien vanuit de toiletten van Hotel Madame Rêve binnen 😉

LEES OOK:
Parijs: favoriete hotels per wijk
La Samaritaine, het mythische warenhuis is heropend
De 10 leukste wijken van Parijs
Hôtel de la Marine, nieuw museum in Parijs

Beeld: La Poste (Elise Robaglia, 11h45), Maison Rêve, Dominique Perrault Architectes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *