frankrijk.nl

NUAGE: wolk van een hotel in het chique hart van Parijs

Josee ging tijdens haar verblijf in Parijs weer op zoek naar nieuwe logeeradresjes, zoals het elegante boetiekhotel Nuage vlak bij de Champs-Elysées in het deftige 8e arrondissement.

NUAGE ligt in het hart van de stad, vlakbij de Champs-Elysées en de Faubourg Saint-Honoré, het Parc Monceau en het Grand en Petit Palais en is gehuisvest in een rustige straat.

Nieuwe naam, nieuw elan

Dit familiehotel wordt al drie generaties gerund door de familie Breuil. Nu kleinzoon Olivier de touwtjes in handen heeft, is het hele hotel – voorheen Elysée Mermoz – op de schop gegaan om het geheel naar een hoger niveau te brengen. Eind 2021 werd het hotel heropend, in een geheel nieuwe look én onder een nieuwe naam. Als je binnenloopt dan zie je meteen de uitstraling die hij voor ogen had: NUAGE is vooral een elegant boetiekhotel waarbij de rustige kleurensetting en het vele licht een comfy gevoel geven.

Nuage Paris Hotel

Ontdekken, werken en relaxen op één adres

De diepere filosofie en achtergrond van de Scandinavisch getinte stijl van NUAGE wordt al snel duidelijk: deze plek is bedoeld als de ‘pauzeknop’ van je verblijf in Parijs. Een oase van rust, waar je weer even op adem kunt komen, kunt ontspannen of even werken. Want ja, nu telewerken en de workation de nieuwe trends lijken te zijn in deze post-coronatijd, is gedacht aan werkruimte (de lounge), langere verblijfperiodes en diverse relax-opties. Zoals de knusse hoekjes in de lounge, de kekke hangmat in de suites, de cinemaroom in het souterrain, die desgewenst ook kan dienen als speelruimte voor kinderen, en ja zelfs een suite met eigen minituin!

Nuage Paris

Support the locals

Bij de herinrichting is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van energiezuinige technieken en duurzame materialen. Ook wordt er samengewerkt met lokale leveranciers voor onderhoud en dagelijkse producten. Ja, de familie Breuil is zeer in de wolken met hun NUAGE. En terecht!

Hotel Nuage****, 30 rue Jean Mermoz, 75008 Paris. Kamerprijzen vanaf €224. Info en boeken

Noot redactie: Dit hotel ligt bij de Champs-Elysées en midden in een wijk met diverse belangrijke monumenten (Grand en Petit Palais, Arc de Triomphe) eno ok diverse ambassades en het presidentiële Elysée. Dat betekent dat je niet raar moet opkijken als je in deze buurt bewapende militairen ziet staan.

LEES OOK:
De 10 leukste wijken van Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *