frankrijk.nl

De kerstetalages in Parijs

Parijs is alweer helemaal in kerstsferen! De grote warenhuizen hebben hun kerstetalages onthuld en dit weekend wordt ook de feestverlichting van de Champs-Elysées ontstoken. Met deze foto’s en filmpjes is het net alsof je zelf even rondloopt langs de mooiste kerstversiering van de Lichtstad.

Elk jaar zijn de kerstetalages een grote attractie in Parijs. Niet alleen voor toeristen, ook kinderen uit Parijs en gezinnen uit de voorsteden komen in groten getale kijken. In drommen staan ze zich te vergapen aan de bewegende poppen, monsters en treintjes die uit besneeuwde bergen verschijnen. En dankzij een speciaal opstapje kunnen zelfs de allerkleinsten dit kleurrijke spektakel tot in detail bekijken.

Kerst in Parijs warenhuizen versiering

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps

Printemps Haussmann en Galeries Lafayette

Vooral de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps Haussmann, naast elkaar gelegen op Boulevard Haussmann, pakken het elke winter groots aan. Samen vullen ze meer dan 15 etalages, dus het is een kleine wandeling om ze allemaal te zien.

Filmpje van het optuigen van de grote kerstboom van Galeries Lafayette in 2022: van karton dit jaar en elke 30 minuten zijn er bewegende animaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karin Vriese (@karin_vriese)

Filmpjes van de kerstetalages van Printemps Haussmann

Le Bon Marché

Le Bon Marché is het prachtige warenhuis aan de rand van de wijk Saint-Germain-des-Prés, al sinds 1872 geopend. En ‘rive-gauche l’oblige’, hier zijn de versieringen en kerstetalages altijd extra chique en arty.

Bon Marché kerst 2022

Kerstetalages van de Bon Marché in 2022

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Le Bon Marché Rive Gauche (@lebonmarcherivegauche)

Ook de Grand Epicerie, het gedeelte van Le Bon Marché vol etenswaren, pakt weer flink uit. Met luxe hammen, bergen schaaldieren en mooie kerstbûches.

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

La Samaritaine

Deze winter zijn ook de etalages van warenhuis La Samaritaine te bewonderen! Dit jaar is het thema ‘dans’ en de het ballet van de Notenkraker heeft een hoofdrol in de versieringen en feestverlichting. Ook zijn er diverse live-dansoptredens in het warenhuis komende weken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Samaritaine (@samaritaineparis)

Le BHV/Marais

Terug op de rechteroever vind je Le BHV/Marais, aan de rand van de Marais. Dit moderne en creatieve warenhuis heeft deze winter ‘Noël en Provence’, als thema.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par LE BHV MARAIS (@le_bhv_marais)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Pinhas Cohen (@pinhascohen)

De façade van Louis Vuitton bij Place Vendôme

Kerstmarkten in Parijs winter 2022/23

Feestelijk winkelen kan ook op de diverse kerstmarkten van Parijs.

– Le Marché de Noël des Tuileries in het park de Tuilerieën tussen het Louvre en Concorde. Diverse houten kraampjes, kleine ijsbaan en zelfs een ‘Moules Chic’, een chalet waar je mosselen kunt eten (19 november tot 8 januari 2023).

– Le Marché de Noël Saint-Germain-de-Prés, op de gelijknamige boulevard, naast de kerk van Saint-Germain-de-Prés (26 november tot 1 januari 2023).

– Le Marché de Noël Notre-Dame, kleine markt met veel ambachtelijke spullen en etenswaren in het kleine park naast de kathedraal (9 tot 26 december 2022)

Marché Alsacien bij Gare de l’Est, Elzasser kerstmarkt bij dit station waar de treinen richting Straatsburg vertrekken (woendag 30 november tot vrijdag 17 december 2022).

NB! Je zult dit jaar geen schaatsbanen op de kerstmarkten zien en ook gaat de feestverlichting op de Champs-Elysées deze winter om 23.45 uur uit (in plaats van 1.00 uur). Dat heeft te maken met het energiebesparingsplan van de Franse overheid.

Met kinderen naar Parijs om de kerstetalages te zien? Bestel ons ebook Parijs met kids & tieners 2022 VOL handige tips voor op je telefoon!

parijs met kids tieners 2022

LEES OOK:
Oud & Nieuw in Parijs: is dat leuk?
6 sfeervolle stedentrips in de winter
Bûches de Noël: dé zoete Franse kersttraditie

Beeld: CC/Nicky Bouwmeester, CC-Pierre Suze/Le Bon Marché), CC/Galeries Lafayette (kerstboom), le Bon Marché (sapins), CC-BY Adam Timworth (metro), CC-BY Damien (Printemps rood)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *