frankrijk.nl

De mooiste Bûches de Noël 2018

Boomstammetjes raken nooit uit in Frankrijk: elke Kerst strijden beroemde patissiers en chef-koks weer om de origineelste vormen en lekkerste smaken. De opvallendste bûches de Noël van 2018!

Het is een eeuwenoude Franse traditie: bij kerstavond hoort een boomstammetje. Ooit een echt stuk hout dat langzaam moest opbranden in de haard om de familie van een goede oogst te verzekeren in het komende jaar. Hoe langer de boomstam bleef branden, hoe beter de volgende oogst zou uitpakken, zo was het bijgeloof. Later werd het een nagerecht dat de vorm van het blok hout imiteerde.

Bûche de Noël 2017 van het hotel Plaza-Athenée in Parijs (CC/Studio des Fleurs)

Traditioneel is de bûche de Noël een opgerolde cake gevuld met een crème au beurre van chocolade. Tegenwoordig kan eigenlijk alles, zowel qua vorm als qua vulling – zolang het maar opvalt. Zie hier de mooiste en verrassendste Franse bûches die we dit jaar tegenkwamen in Parijs.

Lees ook: Wat doen de Fransen eigenlijk met de Kerst?

kerststammetjes uit Frankrijk 2018

Bûche van het luxehotel Shangri-La in Parijs: chocolademousse met citroengras, banaan, limoen en fleur de sel, in de vorm van een treintjes

kerststammetjes uit Frankrijk 2018

Truffelbûche van de trendy patissiers Hugo&Victor in Parijs: zwarte chocolade en een vloeibare pralinevulling.

kerststammetjes uit Frankrijk 2018 Het boomstammetje van macaronkoning Pierre Hermé, met een zaag erbij!

kerststammetjes uit Frankrijk 2018

Café de la Paix, de bekende brasserie naast de Opera in Parijs, gaat dit jaar de hoogte in, met deze gouden kerstboom-bûche.

kerststammetjes uit Frankrijk 2018

Diverse soorten ‘grand crus’ chocolade en amandelbiscuit in de kerststam van chocolatier Pierre Marcolini.

kerststammetjes uit Frankrijk 2018

De daken van Parijs bij Senoble, een bekende patissier uit de Bourgogne.

kerststammetjes uit Frankrijk 2018 ‘Masha en de beer’ voor Café Pouchkine

kerststammetjes uit Frankrijk 2018

Panda naar Orlinski voor Pierre Gagnaire, arrenslee van ijs van Picard, chocolade bowlingbaan van Mère de la Famille, de Ark van Noach bij traiteur-patissier Dalloyau.

kerststammetjes uit Frankrijk 2018

Truffelboomstam van Yann Couvreur, jonge ster-patissier met een winkel in de Marais.

‘Bûche Rocket’ van patissier Christophe Michalak met praliné, ganache, hazelnootjes en een vleugje oranjebloesem

kerststammetjes uit Frankrijk 2018 Kerstballen-bûche van Hôtel de Berri in Parijs kerststammetjes uit Frankrijk 2018

Boomstam van profiteroles door patissier Arnaud Lahrer. Bûche met honing en biscuit de Savoie in het Ritz Hôtel op Place Vendôme.

kerststammetjes uit Frankrijk 2018 Chocolatier Jean-Paul Hevin maakte deze bûche met 75% cacao en amandelbiscuit.

kerststammetjes uit Frankrijk 2018 Hôtel Prince de Galles: onder de krokante buitenkant van pomme de pin zit vloeibare witte chocolade met dennenhoning.

kerststammetjes uit Frankrijk 2018 Witte ijsbank voor Hotel Le Royal Monceau, gemaakt door Pierre Hermé

kerststammetjes uit Frankrijk 2018 Levensechte rauwe cacaoboon in het Park Hyatt Paris Vendôme.

kerststammetjes uit Frankrijk 2018 Dit doosje met truffels, helemaal van chocolade, ook het ‘hout’, wordt deze Kerst geserveerd bij Hotel Bristol in Parijs.

LEES OOK:
De beste patissiers van Parijs
Mmm, moelleux au chocolat
5 Franse desserts voor de feestdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *