frankrijk.nl

De mooiste kerstetalages van Parijs

Parijs is volop in kerstsferen! Alle warenhuizen hebben hun feestetalages onthuld en ook de verlichting van de Champs-Elysées is aan. Een rondje langs de mooiste kerstversiering van de Lichtstad.

Elk jaar zijn de kerstetalages een grote attractie in Parijs. Niet alleen voor toeristen, ook kinderen uit Parijs en gezinnen uit de voorsteden komen in groten getale kijken. In drommen staan ze zich te vergapen aan de bewegende poppen, monsters en treintjes die uit besneeuwde bergen verschijnen. En dankzij een speciaal opstapje kunnen zelfs de allerkleinsten dit kleurrijke spektakel tot in detail bekijken.

Printemps Haussmann en Galeries Lafayette

Vooral de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps, naast elkaar gelegen op Boulevard Haussmann, pakken het elke winter groots aan. Samen vullen ze meer dan 15 etalages, dus het is een kleine wandeling om ze allemaal te zien. In de kerstetalages van Printemps dansen dit jaar verklede muizen, rendieren en vrolijke roze monsters. Binnen voeren fluokleuren de boventoon in de versieringen.

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps

Galeries Lafayette is extra mooi dit jaar: versierd volgens het thema La Rûche de Noël, de bijenkorf van kerstmis. Dat betekent veel bijen, bloemen en vlinders in de etalages en ook in de grote kerstboom onder de Art Nouveau-koepel. Nieuw is de Glasswalk, een glazen brug op 9 meter hoogte, die door de koepel naar de kerstboom toeloopt.

‘Glasswalk’ in Galeries Lafayette

Kerst in Parijs warenhuizen versiering

Lees ook: 8x doen in Parijs winter 2019

Le Bon Marché

Het meest luxe warenhuis van Parijs is zonder twijfel Le Bon Marché, aan de rand van de wijk Saint-Germain-des-Prés. Hier zijn de kerstetalages vaak zeer artistiek en voorzien van klassieke muziek. Dit jaar staan dansende kerstbomen met een kroontje van neonlicht centraal!

kerstversiering le Bon Marché - Pierre Suze

Ook de Grand Epicerie, het gedeelte van Le Bon Marché vol etenswaren, is een extra groot plezier dit seizoen. Met luxe hammen, bergen schaaldieren en mooie kerstbûches. Sowieso vind je in dit deel van de stad, op de rive gauche, de meest elegante kerstversieringen. Doe een rondje Rue du Bac, of kijk binnen bij Hermès Rive Gauche.

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

Le BHV/Marais

Terug op de rechteroever vind je Le BHV, aan de rand van de Marais. Dit moderne en creatieve warenhuis heeft deze winter ‘Strasbourg’, de hoofdstad van de Elzas, als thema voor de kerstetalages. Met onder andere de oude binnenstad van Straatsburg, La Petite France, nagemaakt van geknipt papier. Ook de houten chalets rond de winkel zijn smaakvol, met eten en drinken van luxe merken als Mariage Fères en Pierre Marcolini (bekende chocolademaker).

Kerstmarkten in Parijs 2019

Feestelijk winkelen kan dit seizoen ook op de diverse kerstmarkten van Parijs. De grote en nogal luidruchtige Marché de Noël van de Champs-Elysées is twee jaar geleden afgeschaft, maar is hij terug in kleinere versie, in het park van de Tuilerieën. Ook op andere plekken in de stad zijn er sympathieke kerstmarkten, zoals deze:

– Le Marché de Noël des Tuileries in het park de Tuilerieën tussen het Louvre en Concorde. Diverse houten kraampjes, kleine ijsbaan en zelfs een ‘Moules Chic’, een chalet waar je mosselen kunt eten (tot 5 januari 2020)
– Le Marché de Noël Saint-Germain-de-Prés, op de gelijknamige boulevard, naast de kerk van Saint-Germain (30 november tot 5 januari 2020)
Le Marché de Noël Notre-Dame, kleine markt met veel ambachtelijke spullen en etenswaren in het kleine park naast de kathedraal (13-29 december 2019)
– Marché Alsacien bij Gare de l’Est, Elzasser kerstmarkt bij dit station waar de treinen richting Straatsburg vertrekken (4-20 december 2019)

De kerstetalages zijn in Parijs tot begin januari te bewonderen. De verlichting op de Champs-Elysées duurt tot 8 januari 2020.

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

kerstetalages Parijs BHV

LEES OOK:
Warme chocolademelk drinken in Parijs
Discoschaatsen in het Grand Palais
Oud & Nieuw in Parijs: de moeite waard?
De culinaire warenhuizen van Parijs

Beeld: CC/Nicky Bouwmeester-2018 (behalve: CC/BHV, CC-Pierre Suze/Le Bon Marché), CC/Galeries Lafayette (kerstboom + Glasswalk) CC-BY MangmangW (kerstmarkt), CC-BY Adam Timworth (metro), CC-BY Damien (Printemps rood), CC-BY Carole (BHV/kerstman)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *