frankrijk.nl

Charmante B&B op het schiereiland Cotentin in Normandië

In de buurt van Sainte-Mère-Eglise kun je logeren in een Nederlandse chambre d’hôtes in cottagestijl: MH, Maison Les Hirondelles. Een knusse uitvalsbasis voor de Cotentin, een van de minder bekende delen van Normandië.

Al die palmbomen en bloemen! Wie bij Normandië aan regen denkt, zal verbaasd rondlopen in de Cotentin. Dit westelijkste deel van Normandië heeft dankzij de Golfstroom een verrassend goed klimaat, met fijne zomers en milde winters. Een veelzijdig gebied met schitterende natuur, authentieke havenplaatsjes, zoals Barfleur, Barneville-CarteretSaint-Vaast-la-Hougue, en het stadje Sainte Mère-Eglise, dat een belangrijk rol speelde tijdens WOII (D-Day). Elke paar kilometer is de natuur op dit schiereiland weer anders. Met uitgestrekte stranden, oesterbanken die opeens zichtbaar worden, duinen, moerassen, bossen, rivieren… prachtig!

Maison Hirondelles gezellige B&B Normandie

In de Cotentin bij Sainte-Mère-Eglise (D-Day)

Anne hoef je dit allemaal niet te vertellen. Zij verhuisde in 2007 naar de Cotentin en is sindsdien verknocht aan de streek: “Zowel binnen als buiten het hoogseizoen leven de dorpen hier echt. En wonen op een schiereiland, dat betekent dat je aan drie kanten die azuurblauwe zee ziet: dat geeft zo’n weids en rustgevend gevoel!” Vijf jaar geleden kocht zij met haar echtgenoot een 18e-eeuwse boerderij met een grote bloementuin, een weiland en een appelboomgaard, in een rustig dorpje vlak bij Sainte-Mère-Eglise.

B&B Normandië D-Day Cotentin

Romantische B&B met veel brocante

In juni 2019 (net op tijd voor 75 jaar D-Day!) openden ze hun B&B ‘Maison les Hirondelles’. De 3 slaapkamers op de bovenverdieping van het huis hebben eigen badkamers en een romantische landelijke sfeer. Met houten meubels, Farrow&Ball-tinten en lampen van Laura Ashley. De begane grond is al net zo sfeervol, met een ruime salon vol boekenkasten en een woonkeuken, waar de gasten kunnen aanschuiven voor het ontbijt. En extra leuk: Anne verkoopt ook Franse brocante (alleen aan haar gasten)!

Nomandië mooie chambres d'hôtes D-Daystranden

Chambre d’hôtes MH Maison les Hirondelles, alleen 2-pers.kamers, €110-€140 (inclusief uitgebreid ontbijt). Minimaal verblijf 3 nachten. Gericht op volwassenen, minimumleeftijd meereizende kinderen 16 jaar. Geen huisdieren. Meer informatie: www.bb-sainte-mere-eglise.com

Beschikbaarheid zomer 2023 Maison les Hirondelles heeft deze zomer nog plek begin juli en de laatste weken van augustus

PLUS+
– Een goede uitvalsbasis voor de westelijke D-Daystranden (Utah Beach, Omaha Beach), Pointe du Hoc, Colleville-sur-Mer en natuurlijk het Airborne museum in Sainte-Mère-Église. In 2024 wordt 80 jaar D-Day gevierd in de streek!

– In de grote tuin rond het huis bloeit elk seizoen wat anders: rozen, blauweregen, hortensia’s, magnolia en een grote verscheidenheid aan bomen!

– Anne kent dit deel van Normandië al meer dan 16 jaar, dus ze heeft geweldige insidertips (mooiste stranden, leuke markten, oorlogskerkhoven, restaurants, plekken om oesters te eten). Leuke tips voor andere delen van Frankrijk heeft ze trouwens ook: Anne kent prachtige Kasteelovernachtingen in vrijwel alle delen van het land!

chambre dhotes Hirondelles

MIN-
– Door de vele op- en afstapjes en de trap naar de gastenkamers is deze B&B niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn noch voor jonge kinderen.

Nomandië mooie chambres d'hôtes D-Daystranden parachutisten dropping

B&B Maison Hirondelles

romantische chambres d'hotes Normandische kust

chambre dhotes Hirondelles

Lees ook: Reportage Bayeux en de D-Daystranden

LEES OOK:
Prachtige kastelen om in te slapen: in Normandië en andere streken
Mooi klein D-Daymuseum in de Cotentin
De leukste plekken in de Calvados

2 reacties op “Charmante B&B op het schiereiland Cotentin in Normandië”

  1. Janny Kamp schreef:

    Les Hirondelles lijkt me geweldig.
    Wie weet komen we ooit logeren.
    Stuur mij svp uw emailadres

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *