frankrijk.nl

Slapen in een mooi kasteel in Frankrijk: de tips van Anne!

Op zoek naar een B&B, hotel of vakantiehuis in een mooi chateautje in Frankrijk? De Nederlandse Anne kent de leukste kasteelovernachtingen! Ze helpt je een kasteelvakantie organiseren. Of het nu gaat om een tussenstop, een  gewoon verblijf of een rondreis langs verschillende kastelen en landhuizen.

Anne was in een vorig leven vast een jonkvrouw. Al van jongs af aan was ze gefascineerd door kastelen. Later trok ze er met een vriendin vaak op uit om kastelen en landhuizen te bezoeken in Nederland en België. Toen een vriendin in Midden-Frankrijk een B&B in een kasteel begon, was dat het startsein voor Anne’s eigen bedrijf. Ze besloot haar eigen verzameling van kasteeladressen samen te stellen.

slaapadresjes Franse kastele,

Uit Anne’s notitieboekje

Sinds 2005 deelt Anne Mulder deze selectie van B&B’s, hotels en gîtes in Franse kastelen en landhuizen op haar eigen website Kasteelovernachtingen.nl. De twee belangrijkste criteria voor deze adressen zijn dat de sfeer klopt (historisch, romantisch, authentiek!) én dat elk adres ook echt door haarzelf bezocht en gecheckt is. Anne, die zelf in Normandië woont, reed de afgelopen 14 jaar dus al diverse keren heel Frankrijk rond! Ze kent kastelen én hun eigenaren van de Champagne tot de Dordogne en van Bretagne tot de Languedoc-Roussillon.

Kasteelovernachtingen Frankrijk

Een kasteeltje als tussenstop?

Wie op haar site rondkijkt ontdekt inderdaad alleen maar prachtige adresjes. Middeleeuwse burchten, 17e- en 18e-eeuwse buitenverblijven en herenhuizen… Romantisch voor twee of zelfs met een hele groep, want in sommige kun je ook met familie, vrienden of collega’s terecht. Veel van Anne’s adressen hebben Nederlandse of Belgische eigenaren, wat het contact ter plaatse lekker makkelijk maakt.

Geen zin om zelf te zoeken tussen de kastelen op de website? Je kunt Anne ook een mailtje sturen en dan doet ze je een paar suggesties. Ook voor kasteel-tussenstops op weg naar een andere bestemming. En als je wat langer weg wilt en onderweg wel bij verschillende kastelen wilt slapen, dan maakt ze zelfs een hele rondreis à la carte. Klinkt vorstelijk!

Dit is de complete Franse selectie maar er staan ook kastelen, landhuizen in Nederland, België, Duitsland en Spanje op de website van Anne. Meer informatie, kijk op kasteelovernachtingen.nl.

slapen in Franse kastelen

LEES OOK:
Charmante B&B in de Normandische Cotentin

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kasteelovernachtingen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *