frankrijk.nl

Charmante B&B op het schiereiland Cotentin in Normandië

In de buurt van Sainte-Mère-Eglise kun je logeren bij een Nederlands stel met een chambre d’hôtes in cottagestijl: MH, Maison Les Hirondelles. Een knusse uitvalsbasis voor de Cotentin, een van de minder bekende delen van Normandië.

Al die palmbomen en bloemen! Wie bij Normandië aan regen denkt, zal verbaasd rondlopen in de Cotentin. Dit westelijkste deel van Normandië heeft dankzij de Golfstroom een verrassend goed klimaat, met fijne zomers en milde winters. Een veelzijdig gebied met schitterende natuur, authentieke havenplaatsjes, zoals Barfleur, Barneville-CarteretSaint-Vaast-la-Hougue, en het stadje Sainte Mère-Eglise, dat een belangrijk rol speelde tijdens WOII (D-Day). Elke paar kilometer is de natuur op dit schiereiland weer anders. Met uitgestrekte stranden, oesterbanken die opeens zichtbaar worden, duinen, moerassen, bossen, rivieren… Prachtig!

Maison Hirondelles gezellige B&B Normandie

B&B in de Cotentin bij Sainte-Mère-Eglise (D-Day)

Anne hoef je dit allemaal niet te vertellen. Zij verhuisde in 2007 naar de Cotentin en is sindsdien verknocht aan de streek: “Zowel binnen als buiten het hoogseizoen leven de dorpen hier echt. En de azuurblauwe zee aan drie kanten, dat geeft zo’n weids en rustgevend gevoel!” Drie jaar geleden kocht zij met haar echtgenoot een 18e-eeuwse boerderij met een grote bloementuin, een arboretum, een weiland en een appelboomgaard, in een rustig dorpje vlak bij Sainte-Mère-Eglise.

B&B Normandië D-Day Cotentin

Romantisch, landelijk en de brocante is te koop!

In juni 2019 (net op tijd voor 75 jaar D-Day!) openden ze hun B&B ‘Maison les Hirondelles’. De 3 slaapkamers op de bovenverdieping van het huis hebben eigen badkamers en een romantische, landelijke sfeer. Met houten meubels, Farrow&Ball-tinten en lampen van Laura Ashley. De begane grond is al net zo sfeervol, met een ruime salon vol boekenkasten en een woonkeuken, waar de gasten kunnen aanschuiven voor het ontbijt en de table d’hôtes (op verzoek). En extra leuk: Anne verkoopt ook Franse brocante!

Nomandië mooie chambres d'hôtes D-Daystranden

Chambre d’hôtes MH Maison les Hirondelles, alleen 2-pers.kamers, €105-€135 (inclusief uitgebreid ontbijt). Minimaal verblijf 3 nachten. Gericht op volwassenen, minimumleeftijd meereizende kinderen 16 jaar. Geen huisdieren. Meer informatie: www.bb-sainte-mere-eglise.com

PLUS+
– Een goede uitvalsbasis voor de westelijke D-Daystranden (Utah Beach, Omaha Beach), Pointe du Hoc, Colleville-sur-Mer en natuurlijk het Airborne museum in Sainte-Mère-Église.
– In de grote tuin rond het huis bloeit elk seizoen wat anders: rozen, wisteria, hortensia’s, magnolia en een grote verscheidenheid aan bomen!

chambre dhotes Hirondelles
– De Nederlandse eigenaren kennen dit deel van Normandië al meer dan 15 jaar, dus ze hebben geweldige insidertips (mooiste stranden, leuke markten, oorlogskerkhoven, restaurants, oesters).

Nomandië mooie chambres d'hôtes D-Daystranden parachutisten dropping

MIN-
– Door de vele op- en afstapjes en de trap naar de gastenkamers is deze B&B niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn noch voor jonge kinderen.

B&B Normandië D-Day Cotentin

chambre dhotes Hirondelles

Lees ook Reportage Bayeux en de D-Daystranden

LEES OOK:
Mooi klein D-Daymuseum in de Cotentin
De leukste plekken in de Calvados
Prachtige kastelen om in te slapen: in Normandië en andere streken

2 reacties op “Charmante B&B op het schiereiland Cotentin in Normandië”

  1. Janny Kamp schreef:

    Les Hirondelles lijkt me geweldig.
    Wie weet komen we ooit logeren.
    Stuur mij svp uw emailadres

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *