frankrijk.nl

Chalets in de natuur bij Les Arcs en Les 3 Vallées

Wat een ontdekking, deze twee winterlocaties van Huttopia vlak bij grote Franse skigebieden! Je logeert er in houten chalets omringd door bomen. En tegelijkertijd ben je ook binnen korte tijd in de skigebieden van Les Arcs, Les 3 Vallées.

Hoef je als wintersporter niet zo nodig midden in een skidorp te zitten, tussen de drukte van alle andere vakantiegangers? Zit je liever in natuur, lekker rustig? Zodat je ook kunt wandelen na een dagje skiën en nooit het lawaai hoor van alle après-ski-toestanden? Dan zijn deze Huttopia-chalets bij Bourg Saint-Maurice (Les Arcs) en Bozel-sur-Vanoise (Les 3 Vallées) een interessante (budget)tip!

Camping Huttopia Bourg St Maurice

1. Huttopia Bourg Saint-Maurice bij skigebied Les Arcs (Paradiski)

Net buiten de gelijknamige stad ligt Huttopia Bourg Saint-Maurice. ‘s Zomers al een prachtige plek voor glamping én vrij kamperen. En in de winter blijven de 30 houten Chalets Montana open. Deze mooie lichte houten chalets hebben 2 slaapkamers, een eigen badkamer, een open keuken én een houtkachel. Ook heeft elk huisje een eigen veranda, zodat je uit de wind buiten in de zon kunt zitten.

Huttopia Bourg St Maurice Glamping

In een van de centrale gebouwen op het terrein is er een verwarmde skiroom, waar je je skispullen kunt achterlaten. Dus geen gedoe met lekkende skischoenen in het chalet. Een pendelservice van de receptie brengt je ’s ochtends in 10 minuten naar de funiculaire van Bourg-Saint-Maurice en vanaf daar ben je met de lift zo in het skigebied van Les Arcs, goed voor ruim 200 pistekilometers. Het is verbonden met Peisey-Vallandry en biedt aansluiting met het skigebied La Plagne (250 km), als onderdeel van het skidomein Paradiski. Of je gaat een dagje skiën in het skigebied La Rosière (160 km, let op, wel een andere skipas), in 10 minuten te bereiken met de auto.

Huttopia wintercampings Franse Alpen

2. Huttopia Bozel-en-Vanoise: bij skigebied Les 3 Vallées

Eenzelfde unieke ligging hebben de 25 houten chalets van Huttopia Bozel-en-Vanoise, vlak bij Courchevel en Méribel, met. Deze twee skidorpen maken (net als Val Thorens) deel van het bekende en gigantische skigebied Les 3 Vallées. Je bent daar in no-time met de pendelbusjes van de camping. Na terugkomst geniet je – te voet of met een sleetje – volop van de ongerepte natuur rond de chalets midden in een sparrenbos. De vallei van de Bozel hoort bij het beschermde natuurpark van de Vanoise, dus soms zie je zelfs gemzen voorbij springen! In de directe omgeving liggen bijna 20 km langlauf-loipes. Je kunt ook in La Plagne skiën, door in Champagny-en-Vanoise (op 10 minuten rijden) de skilift te pakken. En in de daar dichtbijgelegen vallei van Champagny-le-Haut zijn diverse winteractiviteiten mogelijk, zoals langlaufen, ski-joering, ijsklimmen en sneeuwwandelen.

Huttopia Bourg-Saint-Maurice en Bozel-en-Vanoise, chalets vanaf €420/week (max. 6 pers.), tijdens schoolvakanties max. €1070/week. Per nacht al vanaf €82. Meer informatie: www.huttopia.com

PLUS+
– Je kunt bij deze accommodaties een annuleringsverzekering afsluiten.
– Ontdek ook de andere winterlocaties van Huttopia: Vallouise en La Clarée in de Hautes-Alpes, Font Romeu in de Pyreneeën (de skiliften zijn zelfs te voet te bereiken, vanaf deze locatie, uniek!) en Divonne-les-Bains dicht bij het meer van Genève en het Jura-gebergte.
– Bij alle winterbestemmingen van Huttopia krijg je korting op skihuur bij Skiset en in Bourg-Saint-Maurice zelfs op de skipas van Les Arcs/Peisey Vallandry.
– Ga je voor een duurzame skivakantie per trein? De Ski Thalys stopt in Bourg-Saint-Maurice!

Zie hier meer informatie over deze wintervakanties bij Huttopia

LEES OOK:
5 hippe natuurcampings met prachtig uitzicht
Fijne Franse citycamping, in o.a. Lyon en Parijs
7 natuurcampings met spectaculair uitzicht

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Huttopia.

Huttopia wintercampings Franse Alpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.