frankrijk.nl

7 natuurcampings met spectaculair uitzicht

Uitzicht op zee, de bergen, lavendel of een rivier zodra je je bed uitstapt. Deze sfeervolle campings in de Ardèche, Vendée, Alpen, Pyreneeën, Cevennen en de Loirevallei liggen op plekjes waar je stil van wordt. Veel glamping ook op deze groene kampeerterreinen, zoals mooie lodgetenten, cabanes en tenthuisjes.

Hoog in de bergen: Camping Huttopia Vallouise

Huttopia campings met uitzicht
Kamperen met een panorama van 360 graden op de Alpen, wow! Deze glamping-camping ligt bij Vallouise, een authentiek bergdorp op 1.200 meter hoogte in de buurt van Briançon en Serre-Chevalier. Op een vlak terrein tussen twee rivieren staan mooie Toile & Bois-tenten, leuke houten chalets en er zijn meer dan 100 vrije staanplaatsen. Perfecte locatie voor mensen die van bergwandelen houden, want je verblijft hier aan de rand van het Parc des Ecrins, een prachtig natuurgebied met veel wandelroutes. Meer info

Aan de Ardèche: Camping Huttopia Le Moulin

camping aan de rivier de Ardèche bij Saint-Martin

Deze schaduwrijke natuurcamping ligt direct op de oever van de Ardèche, naast het mooie dorpje Saint-Martin d’Ardèche, dat je vanaf het campingstrandje vorstelijk ziet liggen. Je kunt vanaf de kiezels meteen in een kano stappen om door deze beroemde rivierkloof te peddelen en hier en daar te stoppen voor een zwempartij. Mooie, goed verzorgde camping ook met 200 kampeerplekken, smaakvolle faciliteiten, goed sanitair en veel ruime canvastenten die je kunt huren. Meer info

In een lavendelvallei: Camping Huttopia Dieulefit

Glamping Huttopia Dieulefit

Deze camping vind je in de omgeving van Montélimar, halverwege Lyon en de Côte d’Azur. Het campingterrein van 20 hectare met kastanjebomen en truffeleiken biedt namelijk een waanzinnig uitzicht over een vallei vol bossen en lavendelvelden in het hart van de Drôme provençale. Hele fijne want nog authentieke vakantiestreek met prachtige plaatsen als Le Poët-Laval, Nyons en Grignan in de buurt. Meer info

Op een eiland: Camping Huttopia Noirmoutier

Camping Indigo Noirmoutier
Nog zo’n onwerkelijk mooi plekje, op Île de Noirmoutier, een eiland voor de West-Franse kust. Op deze Huttopia-camping hangt de zoete geur van zeedennen en je loopt er zo het strand op. Behalve vrije staanplaatsen vind je hier ook kant-en-klare linnen tenten te huur – vrijwel allemaal met prachtig uitzicht op de (hier kalme) Atlantische oceaan en de kust van de Vendée. Met de fiets kun je vanaf deze camping makkelijk het hele eiland bereiken en het fotogenieke Plage des Dames ligt letterlijk om de hoek. Meer info

In de Catalaanse Pyreneeën: Camping Huttopia Font-Romeu

Camping Huttopia Font Romeu Pyreneeen

Nog hoger dan de eerstgenoemde natuurcamping van Huttopia, want deze ligt op 1.800 meter in de Pyreneeën, niet ver van Perpignan… Op-de-top-van-de-wereld-gevoel! Veel keuze aan stijlvolle glamping bovendien, zoals houten chalets (Cabane), lodgetenten (Canadienne) en romantische canvastenten (Bonaventure). Ook zijn er twee verwarmde zwembaden. Meer info

Met uitzicht op de Loire: Camping Huttopia Saumur

Huttopia Saumur
Op nog geen 8 uur rijden van Nederland ligt deze camping in de Loirevallei, bij Saumur. Op een hoog terrein, dus vanuit de lodgetenten heb je een fantastische uitzicht op de rivier en het omliggende platteland. Er zijn 2 zwembaden (waarvan eentje verwarmd), diverse speelplekken voor de kinderen en een leuk ingericht restaurant. In de omgeving kun je Loirekastelen, de abdij van Fontevraud of de beroemde ruiterschool van Saumur bezoeken. Meer info

In de Cevennen: Camping Huttopia Gorges du Tarn

Ook deze natuurcamping bevindt zich op een unieke locatie… aan de rand van de rivier de Tarn! Je kunt vanaf het privé-strandje dus meteen het water induiken. De camping ligt bovendien charmant genesteld tussen de hoge groene wanden van de rivierkloof. De glamping-accommodaties (chalets, safaritenten, pipowagens) van hout en doek gaan helemaal op in de natuur. Prachtige uitvalsbasis dus om deze prachtige rivierkloof en de Cevennen te verkennen. Meer info

PLUS+
– Deze campings zijn van Huttopia, een Franse kampeerketen waar de natuur voorrang krijgt en er vrijwel geen asfalt is op de campings.

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia is te vinden op de Nederlandstalige website europa.huttopia.com/nl. Ook heeft deze Franse kampeerketen een eigen reisbureau in Nederland: Choorstraat 8 in Utrecht. Tel. 08-50401140.

Camping Huttopia Drome DIeulefit

LEES OOK:
Luxe kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme en Dordogne
5 kampeerparadijsjes midden in de natuur
7 Franse natuurcampings met spectaculair uitzicht

Tekst: Nicky Bouwmeester Beelden: CC/Huttopia, R. Ettienne. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Huttopia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button