frankrijk.nl

5 natuurcampings met prachtig uitzicht

Uitzicht op zee, de bergen of lavendelvelden zodra je je bed uitstapt. Deze 5 sfeervolle campings in de Drôme, Vendée, Alpen, Pyreneeën en de Loirevallei liggen op plekjes waar je stil van wordt. Behalve vrije  staanplaatsen zijn er ook lodgetenten, cabanes, tenthuisjes en de natuur heeft er in alle opzichten de hoofdrol.

Hoog in de bergen: Camping Huttopia Vallouise

Camping Indigo Vallouise
Zuurstof! Kamperen op 1200 meter met een panorama van 360 graden op de Alpen. Dat kan op deze groene camping-glamping bij Vallouise, een authentiek bergdorp in de buurt van Briançon en Serre-Chevalier. Op een vlak terrein tussen twee rivieren staan mooie huurtenten (de ‘Toile & Bois’,  ingerichte tenten van canvas en hout), houten chalets en er zijn meer dan 100 vrije staplaatsen. Perfecte plek voor mensen die van bergwandelen houden want je zit hier aan de rand van het Parc des Ecrins, een natuurgebied met veel mooie tochten. Meer info

In een lavendelvallei: Camping Huttopia Dieulefit

Glamping Huttopia Dieulefit
Deze droomcamping vind je in de omgeving van Montélimar, halverwege Lyon en de Côte d’Azur. Huttopia, een Franse keten van luxere natuurcampings, kiest altijd mooie groene plekjes, maar Dieulefit is wel een extreem mooie locatie. Het campingterrein van 20 hectare met kastanjebomen en truffeleiken biedt namelijk een waanzinnig uitzicht over een vallei vol bossen en lavendelvelden in het hart van de Drôme provençale. Hele fijne want nog authentieke vakantiestreek met prachtige plaatsen als Le Poët-Laval, Nyons en Grignan in de buurt. Meer info

Op een eiland: Camping Huttopia Noirmoutier

Camping Indigo Noirmoutier
Nog zo’n onwerkelijk mooi plekje. Op Ile de Noirmoutier, een eiland voor de West-Franse kust. Op deze gezellige Huttopia-camping hangt de zoete harsgeur van zeedennen en je loopt er zo het strand op. Behalve vrije staanplaatsen vind je hier ook kant-en-klare linnen tenten te huur – vrijwel allemaal met prachtig uitzicht op de (hier kalme) Atlantische oceaan en de kust van de Vendée. Met de fiets kun je vanaf deze camping makkelijk het hele eiland bereiken en het fotogenieke Plage des Dames ligt letterlijk om de hoek. Meer info

In de Catalaanse Pyreneeën: Camping Huttopia Font-Romeu

Font-Romeu-Huttopia-glamping-met-uitzicht

Nog hoger dan de eerstgenoemde natuurcamping van Huttopia, want deze ligt op 1.800 meter hoogte in de Pyreneeën, niet ver van Perpignan… Top-van-de-wereld-gevoel! Veel keuze aan smaakvolle glamping-accommodaties bovendien, zoals houten chalets (Cabane), lodgetenten (Canadienne) en romantische canvastenten (Bonaventure). Ook zijn er twee verwarmde zwembaden. Meer info

Met uitzicht op de Loire: Camping Huttopia Saumur

Huttopia Saumur
Op nog geen 8 uur rijden van Nederland ligt deze glamping-campin in de Loirevallei, bij Saumur. Hooggelegen terrein, dus vanuit de lodgetenten heb je een fantastische uitzicht op de rivier en het omliggende platteland. De camping heeft er 2 zwembaden (waarvan eentje verwarmd), diverse speelplekken voor de kinderen en een leuk ingericht restaurant. In de omgeving kun je Loirekastelen, de abdij van Fontevraud of de beroemde ruiterschool van Saumur bezoeken.  Meer info

Huttopia Dieulift Drome provencale

PLUS+
– Sympathiek gegeven: naast de mooie huuraccommodaties is er op alle campings van Huttopia ook veel plek ingeruimd voor vrije staanplaatsen.
– Huttopia heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan: bijna alleen natuurlijke materialen voor de bebouwingen en zo min mogelijk wegen (en vaak zelfs autovrij)
– De Huttopia-campings hebben geen Wifi en geen tv in de huuraccommodaties, idee is dat je echt even helemaal loskoppelt midden in de natuur.

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia is te vinden op de Nederlandstalige website europa.huttopia.com/nl. Ook heeft deze Franse kampeerketen een eigen reisbureau in Nederland: Choorstraat 8 in Utrecht. Tel. 08-50401140.

Tekst: Nicky Bouwmeester Beelden: CC Huttopia, R. Ettienne.

LEES OOK:
Duurzame glamping-camping in natuurgebied Ardèche
Luxe kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme en Dordogne
5 hippe kampeerparadijsjes midden in het groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *