frankrijk.nl

RECEPT: gevulde aubergines uit Bonifacio

Heerlijk vegetarische recept uit de oven, deze gevulde aubergines met kaas en tomatensaus. Egbert at het gerecht voor het eerst in een fotogeniek restaurant op Corsica. En hij gebruikt het recept nu om zich weer even op vakantie te voelen!

Ik las onlangs het artikel van Josée over de mooiste stranden van Corsica en kreeg spontaan trek in een aubergine à la bonifacienne. Dit recept heb ik 2 jaar geleden ontdekt tijdens een lunch in restaurant U Castillé, toen wij Bonifacio bezochten. Een prachtig plek met adembenemend uitzicht op de zee. Het gerecht bestaat uit een gevulde aubergine uit de oven. Ik serveer die met een groene salade en een glas rosé, évidemment. Un régal!

Aubergines à la bonifacienne (ovenschotel)

Ingrediënten (4 pers.):

tomatencoulis
1 gesnipperde ui
ca. 10 kerstomaatjes
4 tenen knoflook (geperst)
oud witbrood (stokbrood kan ook)
1 glas melk (ca 25cl)
15 blaadjes basilicum (gesnipperd)
2 eieren
200 gr geraspte pecorino (of liever nog tomme de Corse, maar die is niet makkelijk te vinden in Nederland)
200 gr geraspte Parmezaanse kaas

aubergines oven vegetarisch recept

Bereiding:

– Halveer de aubergines in de lengte en kook ze ca. 10 minuten in zout water. Leg ze op een schone theedoek en laat ze afkoelen.

– Bereid intussen de tomatencoulis: fruit de gesnipperde ui in een flinke scheut olijfolie, voeg de tomatencoulis toe en laat zachtjes koken op een laag vuur.

– Leg het brood in een mengkom en giet de melk over. Laat weken en knijp daarna de overtollige melk eruit.

– Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de aubergine, hak die klein en voeg die toe aan het broodmengsel.

recept corsicaanse aubergines

– Voeg ook de knoflook, de eieren, basilicumblaadjes en alle geraspte kaas toe en kneed het geheel met je handen tot een goed verdeeld mengsel.

– Verwarm de oven op 190 graden.

– Vul de aubergines met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Giet de tomatencoulis erover.

recept corsicaanse aubergines

– Bak de aubergines in ongeveer 20 tot 30 minuten mooi bruin.

– Snijd de kerstomaatjes doormidden en leg ze op de gegrilde aubergine, garneer met een paar blaadjes basilicum.

– Serveer er een salade met vinaigrette bij et bon app’ !!

recept aubergines uit de oven Euid-Frankrijk

LEES OOK:
De mooiste plekken op Corsica
Tomates farcies: het geen-gezeur-recept

Egbert Ausems Gastblogger Tekst & beeld: Egberts Ausems

2 reacties op “RECEPT: gevulde aubergines uit Bonifacio”

  1. Fieke schreef:

    Beste mensen,
    Het recept van de aubergines a la bonifaciennes ziet er heerlijk uit, maar… is tomatenfarcie gewoon tomatenblokjes uit blik en zo ja hoeveel blikjes? En nog hoeveel witbrood is er nodig?
    Hartelijke groet,
    Fieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste weetjes, nieuwste adresjes en insidertips voor Frankrijk? Meld je dan aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief.

Schrijf je nu in!