frankrijk.nl

9 insidertips voor Zuid-Corsica

Egbert ging voor de tweede keer met zijn Franse familie naar Corsica. Zo’n succes dat ze vanaf nu elk jaar een villa willen huren in de buurt van Porto-Vecchio en Palombaggia. Net terug van vakantie, schreef hij een paar handige insidertips op voor iedereen die ook die kant opgaat.

1. De luchthaven van Figari is erg klein. Als het druk is moet je vliegtuig soms in de lucht rondjes draaien voor het mag landen. Dus geen paniek, kwestie van wachten op je beurt. Eenmaal geland is er een rush naar de huurauto’s. Tip: split je team, ren door de douane en haal je auto. Intussen heeft de rest de bagage opgehaald en rijd jij als eerste langs de ‘dépose-minute‘ om je passagiers en bagage in te laden.

2. Strand van Palombaggia: ga naar het zuidelijkste gedeelte. Je betaalt €5 per dag voor een parkeerplaats maar dan zit je ook op het meest rustige strand van Palombaggia. Let op: behalve op dinsdag en vrijdag, dan zijn er beachparty’s en is het vanaf 13.00 uur vol.

3. Sartène is het meest authentieke dorp van Corsica. De rit ernaartoe is magnifique. Je ziet de meest prachtige en afwisselende landschappen en eenmaal aangekomen is het dorp een plaatje. Tip: ga lunchen bij Café des Amis op het Place de la Libération. En als het te warm is, vraag dan of je binnen mag lunchen, daar is het wat aangenamer en zit je uit de zon.

Collage Sartène, Corsica

4. Als je Bonifacio binnenrijdt kun je het beste bij het eerste parkeerterrein je auto achterlaten. Daar beweren ze dat het maar 6 minuten lopen is naar de stad maar dat klopt niet, het zijn 13 minuten. Maar: dat is nog altijd sneller dan Bonifacio inrijden en vervolgens in de file staan voor een onbetaalbare parkeerplaats. Als je die al vindt…

Collage Bonifacio, Corsica

5. Loop in Bonifacio de citadelle médiévale in (flinke klim) voor een adembenemend uitzicht op de zee en Sardinië. Wandel verder door naar restaurant U Castille (rue Simon Varsi) waar je aan het raam luncht boven de kliffen. Proef de aubergine à la bonifacienne, erg lekker!

6. Een dagje varen is een absolute aanrader. Croisière Exclusive biedt fantastische tochten aan. Je vaart met de Aida langs prachtige afgelegen stranden waar je kort aanmeert om een duik te nemen. Vraag Geoffrey om je naar Cavallo te brengen waar je bij Hôtel des Pêcheurs de verse pasta met fruits de mer Ik moest bijna huilen zo lekker.

7. L’Oriu di Canni: een geweldig uitstapje met het gezin. Het is een bijzondere klim naar een verlaten herdershuisje in de rotsen, boven het dorp Canni (tussen Bonifacio en Porto-Vecchio). Je wandelt ongeveer 30 minuten door het maquis en komt uit op een adembenemend punt met uitzicht op de bergen. Het huisje heeft een mystieke uitstraling. Voor je aan de klim begint, word je door 2 honden ontvangen die je naar boven leiden. Tip: neem genoeg water mee!

Collage Oriu di Canni, Corsica

8. Als je in de buurt van Porto-Vecchio zit en geen zin hebt om te koken of uit eten te gaan, bel dan Eric Lagarrigue of Nicolas (Nicolas cuisine chez vous). Deze Franse (thuis)koks bereiden een fantastische driegangenmenu voor je met lokale specialiteiten. Hun ratatouille is à tomber, zeker als ze er een entrecote bij bereiden. Ook de fondants au chocolat of verse fruitdesserts zijn top!

9. In Porto-Vecchio kun je heerlijk aan het einde van de middag shoppen. Je vindt er allerlei chique boetiekjes met accessoires en Franse hebbedingen. Een ijsje bij de ijssalons biedt verkoeling en bij Shirley’s Bar kun je terecht voor lekkere hapjes.

Porto Vecchio

Tekst & beeld: Egbert Ausems (behalve: CC/valdosilasol en Pascal POGGI– Sartène)

Egbert Ausems Gastblogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *