frankrijk.nl

5 favoriete stranden op Corsica

Het is een bijna onmogelijke taak om de mooiste stranden van Corsica te benoemen. Het eiland grossiert er in! Gemiddeld bezoekt een strandliefhebber tijdens zijn vakantie op Corsica 5 stranden. Deze zijn zeker de moeite waard!

Plage de Petit Sperone en Grand Sperone

Sperone Strand
Eigenlijk vind je hier twee stranden. Ze liggen bij de golfbaan Sperone iets ten oosten van Bonifacio. De stranden zijn alleen te voet bereikbaar via de haven van Piantarella of via de golfbaan. Omdat de stranden redelijk afgelegen liggen zijn er geen strandtenten te vinden, neem dus je eigen eten en drinken mee! En een parasol!

Plage de Rocapina

Strand Roccapina mooiste stranden Corsica

Helder blauw water en prachtig wit zand vind je bij Plage de Roccapina. Gelegen daar waar de D196 in het zuiden bij de zee komt.

Plage de Gradelle

Strand Graduele mooiste stranden Corsica

In de Golfe de Porto kom je via een kleine zijweg (vanaf de kustweg) bij dit mooie strand. Het uitzicht over de zee is indrukwekkend en absoluut de moeite waard.

Plage de Rondinara

Rondinara Strand

Mooi strand met strandtent aan de weg van Bonifacio naar Porto-Vecchio. Let goed op het bord met Plage de Rondinara en volg de borden tot bijna op het strand. Leuk voor de hele dag of aan het einde van de middag waarna je lekker kunt eten in de hippe strandtent De la Plage.

Plage de Palombaggia

Palombaggia strand

Iets ten zuidoosten van Porto-Vecchio en ten noorden van de Baai van Santa Giulia ligt dit beroemde strand met de bekende boom in de zee. Een absolute aanrader! Lees ook onze tip over een zalig eettentje op dit strand!

Corsica hotels

LEES OOK:
Insidertips voor Zuid-Corsica
Rondreizen over Corsica
Bijzondere stranden in de Languedoc-Roussillon

Palombaggia

Tekst: Josee Schouten beeld: via Het Frankrijk Huis etnCorsica Tourism, met o.a. Rocapina Plage©Florian Champain, Palombaggia©J.P.Piras,   

Reacties zijn gesloten.