frankrijk.nl

Nieuwe skilift met open dak in Tignes

Een cabrio-skilift! Dat moet een spectaculair ritje zijn, op deze telecabine met open dak in het Franse skigebied Tignes.

Naar de gletsjer van Grande Motte, in het skigebied van Tignes, is een spectaculaire nieuwe cabinelift geopend. De cabines van deze lift hebben namelijk een dakterras, waarop passagiers van het uitzicht op de Mont Blanc en andere bekende bergtoppen kunnen genieten. De rit duurt 5 minuten, gaat van 2100 naar 3032 meter en er mogen maximaal 20 passagiers tegelijk naar buiten.

Tignes nieuwe skilift met open dak

Wat een mooie introductie zou dat zijn geweest bij de opening van het voorwinter-skiseizoen in Tignes. Traditioneel start hier eind september het seizoen met gletsjerski, in november uitgebreid naar de rest van het skigebied. Helaas moeten de skiërs nu nog even wachten; tot nader order zijn de skipistes gesloten wegens gebrek aan verse sneeuw. Dus rest bezoekers om nu vooral voor het spectaculaire uitzicht te gaan! Let op: in het echte winterseizoen zal het dakterras niet open zijn: er is dan te veel wind en sneeuw om op die hoogte veilig buiten te kunnen staan.

Beeld: CC/Tignes STGM – S. Cande

LEES OOK:
De charmes van wintersportplaats Tignes
Durfmomentje in Chamonix: een stap in de diepte
10 redenen om op wintersport te gaan in La Plagne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *