frankrijk.nl

Durfmomentje in Chamonix

Stel je voor: je staat op 3842 meter hoogte op het randje van de berg. Je doet een stap naar voren. De bodem lijkt onder je weg te vallen maar je blijft staan en je tuurt een diepe afgrond in. Deze sensatie, niet voor watjes, kun je beleven in Chamonix.

Pas dans le vide noemen ze het, oftewel een stap in de leegte. Chamonix heeft een huzarenstukje gerealiseerd op bijna 4000 meter hoogte. Bij het eindstation van de gondellift Aiguille du Midi is een imposante hangende glazen ruimte gebouwd die tot 2,5 meter van de bergrand doorloopt. Vanaf hier heb je een geweldig panoramisch uitzicht op de Mont-Blanc voor je én op het berglandschap onder je! Met een vrije diepte van 1000 meter een uitdaging als je hoogtevrees hebt.

wintersport Chamonix Pas dans le vide

pas dans le vide ChamonixLinks Josée (met hoogtevrees), rechts Carole

Glazen doos

Zo’n glazen doos bestaat onder andere al in de Verenigde Staten, bij de Grand Canyon. Daar heet het Stepping into the Void. Maar deze – zo claimt Chamonix – is de eerste op zo’n grote hoogte en de eerste die is gebouwd met zulke innovatieve technieken dat ie zelfs stormwinden tot 220 km/uur kan weerstaan. Natuurlijk konden wij het niet laten om de proef op de som te nemen. Om de glazen vloer te betreden krijg je speciale sloffen aan. En zelfs als je geen hoogtevrees hebt, zoals ik, is het toch wel even heel spannend als je de eerste stap zet. Het voelt heel bizar, surrealistisch. Om nu te zeggen dat je rustig van het uitzicht kunt genieten? Nou nee, je bent té druk bezig met elke stap die je zet. En toch ook wel weer blij als je een stapje terug mag doen, weer terug op vaste grond! Nu ik weet hoe het voelt wil ik eigenlijk nog een keer. Om juist te genieten van deze unieke stap voorwaarts!

Meer informatie over Pas dans le vide in Chamonix.

LEES OOK:
Fantasicable, wintersportattractie voor hoogvliegers
Wintersport maar dan anders in La Rosière

pas dans le vide Chamonix

pas dans le vide Chamonix

pas dans le vide ChamonixFoto’s: Joëlle Bozon, Josee Schouten,  s, LosCarpone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *