frankrijk.nl

Frans borrelhapje: cake au chèvre et épinards

Hartige cake met geitenkaas en spinazie is een leuk gerechtje voor bij het aperitief of een heerlijk zomers voorgerecht. Carole testte dit makkelijke Franse recept met Sainte-Maure, de beroemde geitenkaas uit de Loirevallei.

In Nederland denken we bij cake meteen aan iets zoets voor bij de koffie, maar in Frankrijk is het al een tijdje mode om hartige cakes te serveren. Een typisch picknickgerecht of een borrelhapje voor de apéro dinatoire (‘aangeklede borrel’). Je kunt er diverse soorten geitenkaas voor gebruiken maar dit  recept gebruikt sainte-maure, de bekende zachte geitenkaas uit de omgeving van Tours, te herkennen aan zijn cilindervorm en een zwart aslaagje aan de buitenkant.

Ingrediënten

150 g bloem
3 eieren
1 geitenkaas Sainte-Maure  (250 gr)
100 g fijngehakte spinazieblaadjes
5 el olijfolie
1 zakje bakpoeder
zout en peper

sainte-maure zachte geitenkaas uit de Loirevallei

Bereiding (ongeveer 10 minuten + 45 minuten baktijd)

– Verwarm de oven voor op 180 ° C.

– Klop de eieren in een grote kom.

– Meng bloem en bakpoeder en voeg beide samen met de olijfolie toe aan de eieren.

– Roer het mengel goed door goed en voeg daarna de fijngehakte spinazieblaadjes toe.

– Verwijder het rietje uit het midden van de sainte-maure en snijd de kaas in kleine stukjes.

– Meng het geheel goed en breng op smaak met zout en peper.

– Vet het cakeblik in, strooi er wat bloem over en verdeel het cakedeeg gelijkmatig.

– Bak de cake nu 45 minuten tot hij licht tot middelbruin is.

– Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem serveert. Bon appétit!

hartige cake met geitenkaas en spinazie

Andere leuke vegetarische recepten staan in het Franse bestsellerboek Simplissime : Les recettes végétariennes les + faciles du monde van J.M. Mallet.

Beeld: Vincent Boersch Supan (cake), styling Carole Goelitz, CC/Jeremy Cherfa (sainte-maure)

LEES OOK:
Hartige tarte tatin met tomaten
Tomates farcies, lekker makkelijk
Hachis parmentier, het ultieme bistrogerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *