frankrijk.nl

Le Général, hip hotel in wijk République Parijs

Elk nadeel heb z’n voordeel… Toen Josée eens door een metrostaking vanaf Gare du Nord naar haar afspraak bij République moest lopen, stuitte ze op dit hippe hotel. Sindsdien is het haar favoriete slaapadres in Parijs!

Mooie mix van zakenmensen en hipsters

Le Général ligt verscholen in een heel kort straatje op een steenworp van Place de la République. De prachtige, statige witte façade geeft de impressie van een klassiek hotel. Toen Josee hier alweer een klein decennium geleden het hotel betrad, viel  ze meteen voor de kekke roze kleur die te pas en te onpas terugkwam in alle ruimten. Maar inmiddels is het hotel helemaal  gerestyled. Bye bye pink, hello multicolor! Dus tijd voor een nieuw bezoek. Carole nam een kijkje.

Hotel le General Parijs

Design en loungesfeer

Entree, lounge, ontbijtruimte hebben nu een vintage-look en gaan naadloos in elkaar over. Hier kun je ontbijten, werken of even lekker bijkomen na een dagje shoppen of cultuurhappen.

Hotel Le General

Hotel Le General Parijs-lobby

Badeend als mascotte

De 46 kamers zijn strak ingericht. Carole was helemaal weg van de originele garderobe-stang (zie foto); functioneel en esthetisch. De kamers hebben overigens een typisch-Parijs-formaat, dus wil je je echt met gemak je kont keren, kies dan minimaal voor de grotere kamers zoals de Privilège-kamers of de suite. De aloude mascotte van Le General, het badeendje, is gelukkig nog steeds te vinden in de badkamers. Geen idee hoe vaak ze die al hebben moeten aanvullen, want we zijn er zeker van dat ie inmiddels in menig badkamer pronkt!

Hotel General Parijs

Alles voor de good vibes

Chillen, relaxen, het is duidelijk dat architect Jean Philippe Nuël de good vibes in alles heeft willen doorvoeren. Zo vind je zelfs in het souterrain een mini-fitnessruimte en sauna, gratis te gebruiken voor de gasten (heerlijk na een koude winterdag!). Niet gratis, maar wel heel lekker is de optie voor een relaxte massage. Daarvoor werkt het hotel samen met monmasseur.com en je kunt kiezen uit diverse behandelingen.

Le general Parijs fitness en sauna

In hippe wijk Parijs

Conclusie: de nieuwe ‘vintage look’ van Le Général zorgt nu ook weer voor een goeie uitstraling. Bovendien gaat er vanaf Gare du Nord een rechtstreekse metro naartoe en ligt het op de grens van de 2 hotste wijken van Parijs: de Marais en République.

Le Général is een viersterren designhotel met standaardkamers, Privilège-kamers (iets ruimer), familiekamers voor 3 personen en junior suites voor max. 4 personen. Vanaf €102. Meer info op: www.legeneralhotel.com

PLUS+
– Uitgebreid ontbijtbuffet, met zowel zoet als hartig beleg, goeie koffie en ruime theekeuze.
– Nespresso-apparaat en waterkoker in elke kamer
– Origineel: groot schoolbord in de lobby met suggesties in de omgeving en de wand met foto’s van locals uit de wijk of personeel dat er werkt of gewerkt heeft
– Tip Carole: er zijn 5 kamers (privilège) met Frans balkonnetje waarop je ’s zomers je ontbijt kunt nemen. Hoe leuk!
– Wifi werkt supergoed
–  handig: op je kamer een smartphone met tips Parijs smartphone waarmee je kan onbeperkt in Frankrijk kunt bellen, inclusief tips voor leuke eet- en uitgaansadresjes

MIN-
– Wil je aparte bedden, dan is dat pas mogelijk vanaf de Privilège-categorie.
– Geen eigen parking maar op 100 meter is de overdekte publieksparking Alhambra.
– Als iemand een massage bestelt dan wordt de kleine wellnessruimte gereserveerd en kunnen andere gasten tijdelijk geen gebruik maken van de sauna en fitnessapparaten.

TIP van lezeres Mirjam: Een  tip voor gasten van hotel  Le General die met de trein naar Parijs gaan. Neem vanaf Gare du Nord de bus in plaats van de metro.  Lijn 65  vertrekt om de 3 minuten vanaf bushalte Rue de Saint Quentin.  De straat komt uit op het plein voor Gare du Nord.  Uitstappen halte La Republique. NIET Magenta Republique!  Kaartje kopen  bij de chauffeur. Terug: bushalte  iets voorbij  hotel Crowne Plaza place La Republique. Het scheelt  trappen lopen met een koffer:-) 

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten & Carole Goelitz

Hotel le General Paris

Hotel le General Paris hip design hotel Parijs in de Marais

Hotel Le General kamer Marais

LEES OOK:
10 leuke lunchadressen in de Marais
De leukste winkelwijken van Parijs
20 praktische tips voor een stedentrip Parijs

Eén reactie op “Le Général, hip hotel in wijk République Parijs”

  1. Mirjam Deckers schreef:

    Graag wil ik jullie laten weten dat mijn verblijf in Le General me zeer goed is bevallen. Ik had een hele fijne kamer met balkon op de 5e etage. Vriendelijke medewerkers en lekker ontbijtje. Heb gegeten bij de Italiaan aan de overkant. Niks mis mee.
    Heb veel gedaan: expositie van Alaia Azzedine bezocht, zaterdag naar Le Petit Palais: les Hollandais à Paris, zondagmiddag naar een balletvoorstelling in Opera Garnier en maandag het Louvre. Dinsdag weer met de Thalys naar Maastricht. Het was erg fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *