frankrijk.nl

Leukste winkelstraten van Parijs

Tijdens een weekend in Parijs wil je ook lekker shoppen. Wat zijn de beste wijken en straten in Parijs om te winkelen? Waar vind je hippe adresjes? En waar moet je heen met een specifieke stijl of budget in gedachte?

1. SAINT-GERMAIN-DE-PRÉS: klassiek én modern Parijs

shoppen winkelen in parijs beste straten Saint-Germain

De veelzijdigste winkelwijk van de stad ligt in het hart van de Rive gauche, in Saint-Germain-des-Prés. Hier vind je typische Parijs chique op de Boulevard Saint-Germain en rond warenhuis Le Bon Marché, maar ook meer betaalbare Franse modemerken in de straten tussen de boulevard en Eglise Saint-Sulpice. De brede en lange winkelstraat Rue de Rennes heeft zelfs veel goedkope opties, zoals Gap, Brandy Melville, Havaianas en Monoprix, echt een straat om met een tienerdochter te shoppen te bijvoorbeeld. En de net heropende overdekte Marché Saint-Germain heeft  een grote winkel van Uniqlo, een succesvol Japans merk met betaalbare basics.

Soort winkels: Elegante & luxe mode (Sonia Rykiel, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren, Carven, Christian Louboutin), modieuze Franse kledingmerken (zoals Comptoir de Cotonniers, Zadig & Voltaire, Agnes b, Claudie Pierlot), veel schoenenwinkels (Rue de Rennes) en diverse bekende patissiers (o.a. Pierre Hermé).

shoppen winkelen in parijs beste straten

Leukste straten:

– Straten rond de metrohaltes Mabillon en Saint-Sulpice, zoals Rue du Four, Rue Bonaparte, Rue Saint-Sulpice, Rue des Canettes, straten vol kleinere boetieks van onder andere American Vintage, Muji, Rituals, Kookaï, Spring Court.

Straten rond metrohalte Sèvre-Babylon: Rue Cherche-Midi, Rue de Sèvres, Rue de Grenelle.

Warenhuis Le Bon Marché, Rue du Bac & Rue de Grenelle (o.a. concept-store Inès de la Fressange, The Conran Shop, Gas Bijoux, Prada, Paul Smith).


2. MARAIS & HAUT-MARAIS: hippe merken, artistieke sfeer, luxe mannenmode

shoppen winkelen in parijs beste straten wijken Marais

De Marais is een hippe, jonge en creatieve wijk, met een groot aanbod van mode, design- en cadeauwinkels. Het bekendste deel is de zuidelijke Marais, met als centrale winkelstraat Rue de Francs-Bourgeois die doorloopt tot Place des Vosges: in dit deel komen de meeste toeristen en is het vooral zondag erg druk. Rondom het warenhuis BHV/Marais (dicht bij Rue de Rivoli) is de wijk de laatste 3 jaar topchic geworden, door de komst van veel luxe mannenmode, zoals Fendi, Valentino, Karl Lagerfeld, The Kooples. Het jonge en vernieuwende deel van de Marais is verschoven naar het noorden van de wijk, de Haut-Marais, aan de kant van République.

Soort winkels: moderne en creatieve mode: (vooral in de Haut-Marais), Franse modemerken (zoals Isabelle Marant, Vanessa Bruno, Antik Batik, Sandro), veel winkels met design, hebbedingen en woonaccessoires (La Chaise Longue, Muji, Autour du Monde), Luxe & dandy voor mannen: (rond BHV/Marais, Rue des Archives), gave concept-stores (Merci (foto hieronder), Fleux’, Broken Arm).

Maje, hip Franse damesmodemerk

Leukste straten:

– Rue des Francs-Bourgois, Rue des Rosiers & Rue Vieille du Temple Blijven klassiekers in het hart van de Marais: slenterstraten met prachtige 17e-eeuwse gebouwen en helemaal vol met boetieks.

Rond BHV/Marais net boven Rue de Rivoli Dé plek voor dandy en hipster mannen (vooral Rue des Archives, zie boven).

Straten rond Rue de Bretagne in de Haut-Marais De noordelijkste delen van de Rue des Archives en Rue du Vieille du Temple en zijstraten bevatten een hoop überhippe merken en opkomende namen, lunchadressen en restaurants. Net als het wijkje rond metrohalte Filles du Calvaire. Leuke lunchtip! Marché des Enfants Rouges (Rue de Bretagne)


3. HAUSSMANN, OPÉRA & MADELEINE:  de grote warenhuizen, mix van highstreet- en luxemerken

shoppen winkelen in parijs beste straten Opera grand magasins Haussmann Printemps

Dit zijn de wijken voor de shopping-diehards die niet speciaal veel willen slenteren en flaneren, maar liever zo veel mogelijk verschillende merken per vierkante meter hebben. Bij de twee warenhuizen Printemps Haussmann en Galeries Lafayette vind je alle Franse modenamen die ertoe doen op het moment, van streetwear tot grote luxe. Net als ondenkbaar veel beautyproducten, parfums, tassen en schoenen. Vlak bij deze warenhuizen zitten veel winkels van grote internationale confectiemerken zoals Gap, Benetton, Massimo Dutti, Zara en de grootste H&M van Parijs. Terwijl in de buurt van Opéra en Madeleine luxere namen te vinden zijn, zoals Eric Bompard, Maje, Repetto, Tommy Hilfiger, IKKS en Ralph Lauren.

Leukste straten: Boulevard Haussmann (warenhuizen, Sephora), Rue Tronchet (straat richting Madeleine, met Massimo Dutti, COS, Petit Bateau, Eres, Saint-James) en Boulevard des Capucines.

LEES OOK: Tips voor de Soldes in Paris


4. MONTMARTRE & SOPI: jonge artistieke wijken met veel hippe boetieks

shoppen winkelen in parijs beste straten Montmartre Abbesses Rue des Martyrs

Montmartre heeft veel leuke winkels in de straten rond metrohalte Abbesses, halverwege de heuvel, dus een stuk lager dan het drukste en meest toeristische deel bij de Sacré-Coeur. In deze wijk zitten steeds meer bekende Franse modeketens (Leon & Harper, The Kooples, Bash), maar er zijn ook nog aardig wat onafhankelijke boetieks, tweedehandswinkels, gekke cadeauwinkels en atelier-winkels met mooie sieraden of tassen. Vanaf Montmartre kunt je via de Rue des Martyrs afdalen naar de opkomende wijk SoPi (South Pigalle), met veel mode-, woon-, kinder- en eetwinkels. Door de smalle straten en kleinere schaal is deze wijk een stuk minder druk dan de Marais bijvoorbeeld.

le slip français

Leukste straten:

– Rue des Abbesses (Montmartre) Mooie winkelstraat met tussen klassieke groentewinkels, bakkers en oesterkramen moderne boetieks van enkele van de meest gewilde Parijse merken van het moment (tassen van La Petite Mendigote, jurken van Héroïnes en Antoine & Lili, hippe truien van Leon&Harper, onderbroeken van Le Slip français…).

– Rue des Martyrs (SoPi) Diverse modewinkels, veel cadeauwinkels, concept-stores en grappige eetwinkels met alleen madeleines, roomsoezen, thee, olijfolie of verrassend ijs (Glazed). Leuke straat ook om te lunchen want Rue des Martyrs en zijstraten zitten vol koffiebars, bistro’s en moderne lunchadressen en restaurantjes. Zijstraat Rue Condorcet heeft diverse vintage modewinkels en hippe namen als Maison Kitsuné, A.P.C. en Aesop.

LEES OOK onze selectie aan hippe eetadresjes in SoPI


5. PALAIS ROYAL & RUE SAINT-HONORÉ: stijlvol, elegant en klassiek Parijs

winkelen in Parijs beste wijken en straten Saint Honore

Op zoek naar luxe? Ga dan niet naar de Champs-Elysées (afrader, zie onder) maar slenter door de Rue du Faubourg Saint-Honoré, via Rue Saint-Honoré tot aan het Palais Royal. Dan krijg je een uitstekend beeld van hoe prachtig, stijlvol, elegant (en onbereikbaar!) Parijs kan zijn. De tijd lijkt stil te staan in de galerijen rond het kleine park van Palais Royal, met zijn handschoenenmakers, parfumwinkels en boetieks met tweedehands haute-couture, zoals die van Didier Ludot.

Leukste straten:

– Rue Saint-Honoré Dé straat als je mooie etalages wilt bekijken, want alle bekende modenamen zitten hier: Marc Jacobs, Burberry, Missoni, Guerlain, Fendi, Chantal Thomass, Alexander McQueen en vele anderen. Voor minder gevulde beurzen biedt deze winkelstraat ook filialen van onder meer &OtherStories, Maje, Majestic en Satellite (sieraden).

– Palais Royal Klassieke Franse winkels en hippe nieuwe namen, zoals Acne Studios en Jérôme Dreyfuss (tassen).

– Galerie Vivienne Mooie overdekte passage die te bereiken is vanaf de noordkant van Palais Royal, met diverse woon- en cadeauwinkels en boetieks van Alexis Mabille en Jean-Paul Gaultier.


Paris shopping Champs-Elysees

Champs-Elysées? Hmmm, laat maar!

Ondanks z’n beroemdheid en historie is de Champs-Elysées géén fijne avenue om te winkelen, vinden wij. Daarvoor zijn de loopafstanden en de afmetingen van de winkels veel te groot. Erg veel toeristen bovendien en bijbehorende zakkenrollers. Oké vooruit. Voor liefhebbers heb je er de flagship-stores van Louis Vuitton en Longchamp. Voor tieners is er een Abercrombie & Fitch. En sinds 2019 is er op de avenue een vestiging van Galeries Lafayette, in een vroeger bankgebouw in Art Nouveau-stijl: dat kleien warenhuis is wel een omweg waard.

LEES OOK:
3 goedkope pharmacies in Parijs
De beste patisseriewinkels van Parijs
Leuke lunchadressen in de Marais
De nieuwe vegan-wijk in Parijs
20 handige tips voor de metro van Parijs

Tekst: Nicky Bouwmeester Openingsbeeld/Marais: CC/Ignacio-Bernal. Collage Saint-Germain: CC/John Mason (macarons), Patrick Gaudin (The Kooples), Charity Shopper (etalage), Nicky Bouwmeester (terras). CC/Le Slip français, Collage Marais: Fabcom (etalage), Steve Shupe (Place des Vosges), Ignacio Bernal (straatje tegenlicht) , Drip & Ju (straatbordje), Collage Montmartre: Eduard Díaz i Puig (uitzicht), Nicky Bouwmeester (etalages) Collage Palais Royal: CC/Twiga269-Femen (Hermès), byronv2 (straatbordje), Daniel Zimmel (Palais Royal) en CC/Guerlain. Collage Hausmann: CC/Llee Wu (parfumafdeling), Susieredshoes (Repetto), Camelia TWU (Printemps/Chanel), cc-Pimoo-the-french-photographer (Maje). Foto Champs-Elysées: CC/Cecile Lee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button