frankrijk.nl

7x jong Frans muziektalent

Al die mooie oude Franse chansons zijn natuurlijk niet stuk te krijgen, maar naar welk nieuw talent luistert Frankrijk tegenwoordig? Ontdek 7 jonge Franse sterren die je zeker op de autoradio voorbij zult horen komen, tijdens je volgende vakantie.

Jain

Jonge zangeres uit Toulouse die in 2016 een Franse megahit had met het aanstekelijke Makeba, een ode aan de Zuid-Afrikaanse zangeres en anti-apartheidsactiviste Miriam Makeba. Zalig nummer dat barst van de energie en meteen blijft hangen.

Christine and the Queens

Al enkele jaren de lieveling van de jonge Franse muziekscene, deze zangeres uit Nantes, die met haar androgyne look (mannenpakken en houterige dansjes) een grote schare fans heeft gekregen. Ze had de afgelopen jaren grote hits met Saint-Claude, Paradis Perdus en Christine (hieronder).

Broken Back

De zanger Broken Back komt uit Bretagne en leerde gitaar spelen toen hij door een rugprobleem lange tijd aan bed was gekluisterd. De jongen maakt prettige upbeat elektrofolk en zingt in het Engels. Zijn grootste hit – Halcyon Birds – heb je vast al eens gehoord.

Imany

Beeldschone Française, dit zwarte fotomodel met een diepe fluwelen stem. Haar ouders komen van de Comoren, een ex-kolonie van Frankrijk. Een remix van haar nummer Don’t be so shy werd een wereldhit afgelopen zomer in de remix van Filatov & Karas. Dit is het soulvolle origineel. Mmm…

Lees ook: Jong Frans muziektalent om te kennen in 2021

Juliette Armanet

Tijdens de opening van het Cannes Filmfestival in 2018 zong Juliette Armanet een indrukwekkende cover van Michel Legrands ‘Les moulins de mon cœur’. Dat bekende  nummer lijkt wel geschreven voor Armanets heldere en tegelijk licht hese stem! De jonge zangeres uit Lille schrijft zelf ook prachtnummers, zoals te horen op haar eerste debuutalbum Petite amie. Luister hier naar het nummer L’Indienwaarin vleugjes France Gall en Feist samenkomen.

Julien Doré

Alweer 10 jaar geleden de winnaar van La Nouvelle Star, een zangprogramma, en sindsdien een erkende naam in de Franse popmuziek. Behalve een talentvol singer-songwriter ook een echte performer, die zichzelf steeds vernieuwt en daarbij samenwerkt met bekende sterren (zoals notabene Catherine Deneuve, met wie Doré een duet zong op tv). Recentste hit: Paris-Seychelles.

Christophe Maé

Zijn drukke handbewegingen en kreetjes neigen weleens naar kitsch, maar deze zanger uit de Provence is al jaren een hitlijstbestormer en Franse publiekslieveling. Je zult hem dus vast niet ontlopen als tijdens je volgende vakantie in Frankrijk de autoradio aanzet! Recente hit Il est où le bonheur , maar dit is een van zijn bekendste nummers: On s’attache.

LEES OOK:
ZAZ brengt jazzy ode aan Parijs
Hip geluid uit Bordeaux: I AM STRAMGRAM
De 30 grootste Franse hits in Nederland

Tekst: Nicky Bouwmeester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *