frankrijk.nl

Jazzy ode aan mooiste Parijs-liedjes

Zangeres Zaz kan in Frankrijk niet meer stuk sinds haar meezinghit: ‘Je veux’. Nu ze haar prachtige, tikje schorre stem gebruikte voor een coverplaat van bekende chansons over Parijs zijn wij ook helemaal om. Wat een vrolijke energie – luister hier!

Ochtendhumeur? Of gewoon behoefte aan een oppepper? Luister naar deze geweldige cover van Paris sera toujours Paris door Zaz en wij garanderen dat je je al na een paar noten een stuk vrolijker voelt! Erg mooie videoclip ook (die doet denken aan de sfeer van de film Amélie), waarin de jonge Franse zangeres in een eindeloze luchtmetro door de mooiste stad de wereld rijdt.

Zigeunerjazz & big band-klanken

Voor haar album ‘Paris’, heeft Zaz 13 klassieke liedjes over de Franse hoofdstad een eigen interpretatie gegeven. Haar rokerige stem en aanstekelijke energie maken zelfs een grijsgedraaid chanson als Champs-Elysées (‘la-la-la-laaa…’) weer heel leuk om te horen. Andere mooie oudjes zijn onder andere J’ai deux amours (Josephine Baker), Paris canaille (Leo Ferré) en Sous le ciel de Paris (Edith Piaf).

Franse zangeres Zaz en Charles Aznavour

Duo met Charles Aznavour

Aan de cd werkten een aantal grote namen uit de muziekwereld mee, onder wie Quincy Jones (zie in de clip hieronder), Thomas Dutronc en Charles Aznavour. Met die laatste zingt ze een mooi duet op J’aime Paris au mois de mai.

Nieuw Album van Zaz

Zaz, Paris, €10,99 via iTunes, of op cd (met bonus DVD), €21,99, o.a. via bol.com

Beeld: Still uit clip, album, persbeeld (Aznavour).

LEES OOK:
De 10 mooiste chansons van Charles Aznavour

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *