frankrijk.nl

I AM STRAMGRAM: hip geluid uit Bordeaux

Carole ontdekte een leuke zanger uit Bordeaux: I AM STRAMGRAM. Van ingetogen gitaarfolk tot energieke elektropop met veel joie de vivre, de muziekstijl van deze singer-songwriter is beslist veelzijdig. Juist daarom is hij een geliefd muzikaal uithangbord voor Bordeaux: de zanger schreef de muziek voor de nieuwe promofilm van de stad.

Vincent Jouffroy, alias I Am Stramgram, is een bron van energie en opwinding. Ik liep deze muzikant uit Bordeaux tegen het lijf tijdens de ITB, een grote reisbeurs in Berlijn. Daar speelde hij live in een enorme hal voor de lancering van een nieuwe promotievideo van Bordeaux, waarvoor hij de muziek schreef.

 

I Am Stramgram is net een groot kind, hij kan gewoon niet stilzitten! Jeugdherinneringen zijn een bron van inspiratie voor zijn liedjes en zelfs de artiestennaam verwijst naar een kinderrijmpje (Am stram gram, pic et pic et colégram… het Franse Iene miene mutten). Vincent Jouffroy houdt ervan om in het Engels te zingen, maar gooit ook regelmatig Franse zinnen door zijn teksten. Hij omschrijft zijn eigen muziek als grillige pop: soms vrolijk, soms melancholisch, soms chaotisch maar ook heel precies, heel druk en dan weer rustig…

I am stramgram artiest muziek Bordeaux

Enfin, voor mij is het een weerspiegeling van hoe het leven is, of in elk geval hoe het mijne is: een hoop verschillende emoties dwars door elkaar! Ik vind zijn muziek erg mooi dus mocht je hem een keer tegenkomen in een bar in Bordeaux of naar een concert van hem kunnen, dan raad ik je aan: ga vooral, tu risques d’adorer!

Mijn favoriete liedje: Saut de ligne, luister hier.
Meer informatie over I Am Stramgram: iamstramgram.com

4 favoriete adressen van I Am Stramgram in Bordeaux:

Dan Restaurant:  Een restaurant met een keuken vol verschillende invloeden, smaken en emoties (hoe toevallig :- )
Chez Miles: restaurant van 2 jonge stellen uit verschillende werelddelen met een heel verrassende internationale kaart.
Twee bars met live-muziek: HMS & The Houses of Parliament.

I am stramgram artiest muziek Bordeaux

LEES OOK:
Reistips voor sprankelend Bordeaux
10x jong Frans muziektalent
Hippe opkomende wijken in Bordeaux
De leukste wijnbars van Bordeaux

Tekst: Carole Goelitz Beeld: Carole Goelitz, I Am StramGram & filmpje Bordeaux Tourisme

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *