frankrijk.nl

7 trendy hotels in Parijs

Het lijkt of het aantal leuke hotels in Parijs almaar blijft groeien! Hippe en sfeervolle inrichtingen voor deze nieuwe slaapadressen in centrale wijken van Parijs, zoals SoPi, Les Halles, Louvre of het opkomende Batignolles.

Hotel Bachaumont

Hip nieuw luxehotel in een voormalig ziekenhuis vlak bij Palais Royal, Rue Montorgueil en het Louvre. Ingericht door Dorothée Meilichzon – een jonge, gevierde interieurontwerpster die al diverse modieuze hotels in Pariis op haar naam heeft staan. Trendy incrowd verzekerd in het elegante restaurant en de cocktailbar (‘Le Night Flight’) op de begane grond.

Hotel Bachaumont Parijs

Vanaf €260, 18 rue Bachaumont, Paris 2e arron. www.hotelbachaumont.com. Info & boeken. 

Hôtel Panache

Prachtig Frans woord is dat toch, panache (charmant, met stijl, bravoure, verve). Ook dit hotel is gestyled door Meilichzon met een voor haar herkenbare mix van ingetogen retro, veel kopertinten, zeekleuren, bollampen en spiegels. Gevestigd aan de rand van het 9e arrondissement, vlak bij het steeds bruisendere SoPi (South Pigalle), een wijk vol hippe restaurants, café’s en modewinkels ten zuiden van Montmartre.

Hotel Panache in Parijs

Vanaf €111, 1 rue Geoffroy-Marie, Paris 9e arron., hotelpanache.com. Info & boeken. 

Le Grand Pigalle Hotel

Al vanaf de straatkant zie je wat de grootste attractie is van dit stijlvolle boetiekhotel dat in hartje SoPi ligt. Op de begane grond zijn er namelijk een restaurant en wijnbar die ‘s avonds ook veel gasten van buitenaf trekken. Het hotel is van de eigenaren van de Experimental Cocktail Club, een van de hipste cocktailbars van Parijs. En om de cirkel rond te maken: zij zijn ook verantwoordelijk voor de bar van Hotel Bachaumont, hierboven.

Hotel le Grand Pigalle in Parijs

Vanaf €195, 29 rue Victor Masse, Parijs 9e arron., www.grandpigalle.com. Info & boeken.

Hôtel Le 34B

Een heel andere uitstraling heeft Le 34B, een nieuw driesterrenhotel aan de Rue du Faubourg Montmartre, dezelfde straat als de bekende brasserie Chartier (uit Amélie!), en niet ver van de grote warenhuizen. In dit hotel heeft de Franse driekleur een hoofdrol, zo is te zien op de binnenplaats van het gebouw, waar de façades compleet blauw-wit-rood geschilderd zijn. Ook in de lobby en de kamers zijn er veel Franse twists, van Bretonse strepen op het bedhoofd tot het klassieke Citroën-busje op je nachtkastje.

Nieuwe hotel le 34 b in Parijs

Vanaf €141, 34 rue Bergère, Parijs 9e arron, www.astotel.com/hotel/hotel-le-34b. Info & boeken. 

Handsome Hotel

De verf is bijna nog niet droog in dit nieuwe hotel van de Franse hotelketen By Elegancia, dat opende in april 2016. Het hotel ligt midden in het winkelgebied van de Hallen (vlak naast La Canopée en zelfs in dezelfde straat als de Hema :- ). Geen stille buurt want aardig wat winkelpubliek, maar als je Rue Saint-Denis oversteekt dan sta je meteen in de charmante wijk rond Centre Pompidou, vol boekwinkels en leuke restaurants. En het kleine hotel met 22 kamers heeft een cosy sfeer.

Hotel Handsome in Parijs

Vanaf €230, 83 rue Rambuteau, Parijs 2e arron., handsomehotelparis.com. Info & boeken. 

Hôtel Duette

Hotel Duette Hip Hotel ParijsHeerlijk adresje om de opkomende wijk Batignolles, in het 17e arrondissement, beter te leren kennen! Dit hotel dat in 2016 compleet gerenoveerd werd, ligt namelijk in de Rue de Lévis, een gezellige marktstraat vol eet- en modewinkels, cafés en een Monoprix. De kamers hebben een heel fris design met veel koper, geeltinten en dat mooie groenblauw dat de Fransen ‘bleu canard‘ (eendenblauw) noemen. De dichtstbijzijnde metro ligt aan het einde van die leuke straat, maar wel op ruim 10 minuten lopen. Dat zou op zich dichterbij mogen in Parijs, maar de prijzen van dit frisse vernieuwde hotel zijn dan ook bijzonder scherp!

Vanaf €93, 64 rue de Lévis, Parijs 17e arron. www.hotelduette.com, Info & boeken. 

Lees ook: 5 hippe nieuwe hotels (najaar 2021)

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs.

Bon voyage!

LEES OOK:
Goedkope designhotels in Parijs
7 hippe hotels in Parijs
5 superhotels op de rive-gauche, in Saint-Germain en het Quartier Latin

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Trendy hotels Parijs toplist

Eén reactie op “7 trendy hotels in Parijs”

  1. Hens schreef:

    Prachtige interieurs. Zeer inspirerend. Gauw weer een bezoekje naar Parijs boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *