frankrijk.nl

5 hippe nieuwe hotels in Parijs

De afgelopen anderhalf jaar zijn er diverse frisse nieuwe hotels bijgekomen het centrum van Parijs. Moet je kijken, wat een leuke adressen. Daar wil je prompt een stedentrip Parijs voor plannen!

Hotel Les Deux Gares bij Gare du Nord

Op loopafstand van Gare du Nord én Gare de L’Est is een nieuw hotel verschenen in een stijl die ons doet denken aan de film Amélie. Een bonte mix van kleuren en een vrolijke, nostalgische Franse stijl! De bistro en wijnbar van het hotel is ook helemaal hip op het moment, want door een trendsettend Frans blad getipt als leukste bistro van 2021. Lees ook ons artikel Nieuw ‘Amélie-hotel in Parijs  Meer info & reserveren

Parijs leuk hip hotel bij Gare du Nord

Chouchou Hotel bij de Opera

Ook hier een gezellige bar – en zelfs een ‘guinguette’ met eetstands – dus genoeg reuring binnen het hotel! De locatie is echt supercentraal op de rive droite: pal achter de Opera en dus op naaldhakken-kruipafstand van de grote warenhuizen en modewinkels. En ook het Louvre, de 19e-eeuwe winkelpassages, het mooie Jardin du Palais-Royal liggen om de hoek… Mooie inrichting ook, met veel zwoele blauwtinten en zwart-wit foto’s van bekende Franse chouchous – eh – sterren. Meer info & reserveren 

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Chouchou

Parijs Chouchou hotel

Hotel Sookie Hotel in de Marais

Zo ongeveer naast het Picasso-museum en vlak bij de leuke overdekte markt Les Enfants-Rouges in de Haut-Marais is dit stijlvolle viersterrenhotel geopend. Mooi design (retro jaren’ 60 sfeer), luxe beddengoed (ruw linnen) en leuke Scandinavisch ogende stoelen. Een mooie koffiebar trekt ook gasten van buiten het hotel. Meer info & reserveren

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Sookie

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Sookie

Hotel Paradiso bij Nation

Origineel concept: een bioscoop-hotel! Natuurlijk, in Hotel Paradiso staat de cinéma centraal. Dat betekent homecinema-sets in de suites, een openluchtbioscoop op het dakterras, een La La La-karaokebar en ook heel gaaf: een privatiseerbare bar met glazen wand die uitzicht geeft op een bioscoopzaal van de MK2-bios die naast het hotel ligt. Na de laatste voorstelling kun je zelf je films kiezen! Gelegen bij Place de la Nation in het 11e, vlak bij de trendy jonge wijk achter Place de la Bastille (tegenwoordig ook bekend als Veggie Town). Meer info & reserveren

bioscoophotel in Parijs

parijs-eerste-bioscoop-hotel-paradiso-dakterras

Hotel Rochechouart in Pigalle/SoPi

Dit hotel bestaat eigenlijk al sinds 1929 (vroeger het Carlton Hotel), maar in 2021 is het grondig gerenoveerd. Ook hier dus een frisse lik erf en gloednieuwe meubels en als blikvanger het in oude glorie herstelde art deco-restaurant. Prachtig! Sommige kamers hebben uitzicht op Montmartre en de Sacré-Coeur (en dat laatste geldt dubbel voor het dakterras!). Geraffineerde sfeer, in zwart-wit, zachte bruintinten en veel messing. Gelegen vlak bij de bekend concertzaal La Cigale en aan de rand van de hippe wijk SoPi (South Pigalle), met de Rue des Martyrs als centrale straat vol leuke (eet)winkels en restaurants. Meer info & reserveren

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Rochechouart

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Rochechouart

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs.

Bon voyage!

LEES OOK:
De 10 leukste wijken van Parijs
Leuke hotels in Parijs voor gezinnen
Winkelen in Parijs: dit zijn de beste straten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.