frankrijk.nl

Tomorrowland in Alpe d’Huez 2024

Van 16 t/m 23 maart 2024 vindt in Alpe d’Huez de vierde wintereditie plaats van de moeder der festivals: Tomorrowland Winter. De eerste namen zijn bekend en de kaarten zijn nu te boeken.

Het Belgische zomerfestival Tomorrowland is al jaren een begrip bij alle muziek- en festivalliefhebbers. In 2019 werd een nieuwe mijlpaal in de sneeuw gezet, met de allereerste wintereditie in het Franse skioord Alpe d’Huez in de Isère. Het dorp én het hele skigebied – en dan praat je over alles tussen 1860 en 3300 meter hoogte – werd exclusief voor dit festival getransformeerd tot een waar winterwonderland met op de pistes diverse podia én een waanzinnig hoofdpodium aan de voet van de pistes. De sneeuwval die week zorgde voor een ultieme winterkers op deze toch al witte taart voor de vele fans.

Tomorrowland-Winter-Alpe d'Huez

Tomorrowland Alpe d'Huez

Intiem feestje

In tegenstelling tot de zomereditie (60.000 bezoeker/dag) is de wintereditie een ‘intiem’ feestje: er is plaats voor 25.000 bezoekers/dag. Het mooie én het bijzondere van deze wintereditie is dat je met een toegangskaart voor Tomorrowland Winter zowel kunt skiën als optredens bijwonen.

Tomorrowland Alpe d'Huez

Een organisatie van jewelste

Hierbij enkele indrukwekkende cijfers achter Tomorrowland Winter

-Het festivalterrein van Tomorrowland Winter strekt zich uit van Alpe d’Huez Les Bergers, gelegen in het hart van het dorp, tot over het hele skigebied.

-De organisatie verwacht 25.000 bezoekers uit 94 landen. Met bezoekers uit China, Brazilië, Colombia brengt Tomorrowland Winter de hele wereld naar Alpe d’Huez.

-Er zijn 8 podia verspreid over het skigebied en Alpe d’Huez zelf, waaronder 1 mainstage van 60 m breed en 22 m hoog; 2 overdekte podia met als blikvanger de Garden of Madness. Deze laatste heeft een oppervlakte van maar liefst 4.500 m2 en is verwarmd.

– Het hoogste podium bevindt zich op Le Pic Blanc, op een adembenemende 3.300 m hoogte.

-Er is een aan de regio en het seizoen aangepast Tastes of the World food-aanbod met aanwezigheid van Franse en Belgische topchefs.

-Tijdens de opbouw van Tomorrowland Winter zijn maar liefst 700 personen aan de slag. Op de festivaldagen zelf stijgt dit aantal naar 1.800 personen crew. Hierbij ook heel wat lokale mensen en leveranciers.

Tomorrowland-Winter-Alpe d'Huez

Veel bekende internationale dj’s

Zoals we van Tomorrowland kunnen verwachten wordt de hele setting ontworpen volgens een vastgesteld thema. Er worden meer dan 100 dj’s van over de hele wereld overgebracht. De line-up voor 2024 is nog niet bekendgemaakt maar je kunt en mag rekenen op grote namen. In de vorige edities waren dat onder meer Afrojack, Netski, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Kölsch, Amber Broos en Ofenbach. 

Wanneer kun je Tomorrowland Winter boeken en wat kost het?

Op de website van Tomorrowland zijn arrangementen te boeken, met verblijf in Alpe d’Huez, of alleen festivalpassen. De packages met verblijf waren echter in no-time uitverkocht, maar niet getreurd, de Nederlandse reisorganisatie Sunweb heeft deze week de verkoop geopend voor weekpakketten, met verblijf in het omliggende dorp Oz-en-Oisans, aangesloten op en onderdeel van het skigebied van Alpe d’Huez.

Meer info over het event op: www.tomorrowland.com.

Tomorrowland Alpe d'Huez

Alpe d’Huez: een van de zonnigste skigebieden

Denk nu niet dat je straks zult klappertanden van de kou. Niet voor niets heeft Alpe d’Huez als bijnaam ‘Ile de soleil’. Het dankt de naam aan de zuidelijke ligging op een plateau dat 1.860 meter hoog ligt. Deze hoogvlakte spreidt de bergen rondom waardoor de zon niet wordt belemmerd door hoge bergtoppen. Dat betekent dat als de zon schijnt je er de hele dag van kunt genieten. En mocht er een wolkendek zijn dan zit je er vaak net boven :-). Meer informatie over Alpe d’Huez

LEES OOK: 
Skiën in foute skipakken op de pistes van Alpe d’Huez
5 geweldige terrassen op de Franse pistes

Alpe d'Huez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *