frankrijk.nl

Vintage skipak huren in Alpe d’Huez

Hilarisch! Komend wintersportseizoen kun je skikleding uit de jaren ’80 huren in Alpe d’Huez. Handig en goedkoop als je beginner bent en verleidelijk als je met vrienden een ‘foute’ skidag wilt organiseren.

Cédric en Matthieu, 2 skifanaten uit Alpe d’Huez, werden getriggerd door de flitsende skipakken van hun grootouders. De jongens trokken ze voor de lol aan, om de show te stelen op de pistes. De reacties waren zó hilarisch dat ze besloten om een ‘vintage-collectie’ te maken van tweedehands skipakken uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Zo vergaarden zij meer dan 150 modellen. Gevonden bij familie en vrienden, gescoord op kofferbak-markten of spontane donaties van onbekenden (vast onder het mom van: ‘Zo, dan ben ik er van af’).

Foute skipakken collectie

De skipakken van Cédric en Matthieu zijn nu te huur voor het luttele bedrag van €15 per dag, inclusief bijpassende muts of haarband en retro-zonnebril. Nieuw in de collectie 2016/2017 zijn de verkleedpakken waarmee je (de piste) afgaat als kikker, tijger, zebra, koe, varken of schildpad. Mocht je ze straks tegenkomen op de piste, stuur ons vooral een foto!

Vintage skikleding

Foute-skipakken huren óf kopen

Wij zeggen: leuk idee dit concept als je beginner bent en nog geen diepte-investering wilt doen. En té grappig als je met vrienden op vakantie bent en een foute skidag wilt houden. Je kunt de huurpakken online bestellen bij Mitch Skivintage (het bedrijfje van Cédric en Matthieu) en ze ophalen bij Richard 3 Sports, aan de rotonde in centraal Alpe d’Huez.

Foute oude skipakken

Met enige plaatsvervangende schaamte zagen we trouwens dat je zo’n foeilelijk skipak ook al voor vertrek kunt kopen. In Nederland natuurlijk, where else? Kijk maar eens op deze foute skipakken-site! En er zijn zelfs winkels die hierin zijn gespecialiseerd. Check deze adresjes

Vintage skipak

Meer informatie over Alpe d’Huez: www.alpedhuez.com

Tekst: Josee Schouten, beeld met dank aan OT Alpe d’Huez en Mitch SkiVintage

LEES OOK:
Gaaf! Winter/zomerfoto’s op exact dezelfde plek in de Franse Alpen
Funky vintage skikleding nu ook in Nederland al verkrijgbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *