frankrijk.nl

5 geweldige terrassen op de piste

Heerlijk om de hele ochtend of middag de berg af te denderen. Maar daarna ook even lekker zitten. Met een drankje of goed eten genieten van die ongelooflijk mooie Franse Alpen. Op deze terrassen in bekende skigebieden heb je je zonnebril wel nodig, want jee, wát een uitzicht!

Tignes – Le Panoramic 

tignes-le-panoramic-piste-restauarnt

Qua alpenuitzichten heb je hier de meteen de ereklasse te pakken: het XL-terras van Le Panoramic in Tignes heeft letterlijk een 360 graden panorama op enkele van de mooiste toppen van de Haute Tarentaise. Waanzinnig concept op 3.032 meter, want behalve dat gigantische terras heeft chef-kok Jean-Michel Bouvier hier restaurant-corners van verschillende niveaus ingericht (to-go, café-patisserie tot gastronomisch – alles vers bereid!) en zelfs een winkeltje met lifestyle-producten. Bij de Cantine haal je al voor €9 een half gebraden kippetje dat je heerlijk in de zon kunt opeten met een glas streekwijn erbij. Du pur bonheur! 

Isola 2000 – La Valette

isola-2000-piste-terras-restaurant-la-valetta

In Isola 2000 voel je in alle opzichten de warmte van de Provence! Zo ook op dit heerlijke piste-restaurant in een stokoud chalet. ‘s Avonds kun je erheen met een sneeuwscooter, om naast de open haard gegrilde lamskoteletten en tourtes (hartige taarten) te eten. Overdag zit je bij La Valette zalig op het houten terras of in de strandstoelen die ernaast in de sneeuw worden gezet. Genieten van tapenades en andere specialiteiten uit de keuken van Nice (hier maar 1,5 uur rijden vandaan!)… En vooral van dat geweldige uitzicht op de Mont Saint-Sauveur.

Val Thorens – Le Chalet de la Marine

chalet-de-la-marine-val-thorens-coll

The place to be in Val Thorens! Bijzonder gezellige sfeer en knusse inrichting in dit traditionele chalet hoog op de piste, met een restaurant van topniveau. Ook het grote terras is om te zoenen. Het loopt langs 3 zijden van het chalet en heeft wel 2 verdiepingen (beneden voor de bistro/selfservice, boven voor het restaurant). Buiten is er dus altijd wel een lekker plekje te vinden bij Chalet de la Marine, voor de lunch, een kop koffie of – allez, het was een fijne skidag – een grote cocktail. En soms heb je daar zelfs livemuziek bij!

Lees ook: cosy après-ski-adressen in 5 Franse skigebieden

Les 2 Alpes – Le Diable au Cœur

diable-au-coeur-piste-les-deux-alpes-terras

Een erg fijn terras in Les 2 Alpes vind je bij dit piste-restaurant op 2.400 meter, dat uitzicht biedt op het Parc National des Ecrins en de hoge bergtop La Muzelle. Of nou ja ’terras’, terrassen moeten we eigenlijk zeggen, want Le Diable au Cœur heeft er verschillende, allemaal pal in de zon. Fijne plek om af te spreken, want zelfs niet-skiërs kunnen hier komen met de cabinelift. Behalve een uitgebreide dranken- en snackkaart (tartines, panini) vind je hier ook een erg goede bistrokaart (bistronomique!) met ter plekke bereide gerechten van verse en vaak lokale producten.

Alpe d’Huez –  Signal 2108

signal-2108-piste-alpe-dhuez-terras

Hip chillen op de piste kan bij dit moderne restaurant d’altitude in Alpe d’Huez. De strakke architectuur contrasteert prachtig met de indrukwekkende bergketen recht voor je. Een deel van het terras ligt op het zuiden, een ander deel op het oosten. Prima kleine snacks (hartig en ook crêpes, wafels) voor bij je drankje. En een Apérol Spritz (€6) kun je hier ook krijgen. Binnen heeft Signal 2108 een uitstekend restaurant (menu vanaf €25) en leuk detail: je kunt hier (net als bij Le Panoramic in Tignes, zie nr 1!) je skischoenen op een schoenverwarmer zetten en in een paar sloffen schieten als je aan tafel gaat. Chouette!

Beeld: Carole Goelitz & D.R. Le Panoramic, OT Stations du Mercantour, Carole Goelitz & D.R. Chalet de la Marine, OT Les 2 Alpes, Signal 2108.
LEES OOK:
Tignes, verrassend fijn skigebied

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *