frankrijk.nl

Le Sérignan Plage: ideale familiecamping in Zuid-Frankrijk

Camping Le Sérignan Plage is meermaals door ANWB uitgeroepen tot ‘Franse familiecamping van het jaar’. Dankzij de mooie faciliteiten en de ligging direct aan zee is dit inderdaad een heel prettige vakantieplek in Zuid-Frankrijk. Zowel voor kinderen als voor ouders die wel aan vakantie toe zijn!

Serognan Plage familiecampiing

Je zit na te tafelen in het restaurant. In alle rust te genieten van een laatste glaasje wijn in de avondzon. En de kinderen? Die spelen naast het terras in een speeltuintje, dat heel handig precies in het zicht ligt. Héhé, dit is nou vakantie! Het is maar een van de vele details die van Le Sérignan Plage een plek maken waar ouders écht even kunnen bijkomen. Overal lijkt aan gedacht op deze vijfsterren-camping in de Hérault, vlak bij Béziers. Het mini-sanitair in de gemeenschappelijke ruimtes. De kinderproducten in de schappen van de supermarkt. De gratis fietsen met kinderzitjes bij diverse huuraccommodaties. Tot het Maison des Enfants waar kinderen tot 4 jaar kunnen spelen…

Familiecamping in Zuid-Frankrijk: Serignan Plage

Kindvriendelijk zonder pijn aan je ogen

Vanwege dit soort kindvriendelijke faciliteiten riep de ANBW Le Sérignan Plage al diverse malen uit tot beste camping voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. En het knappe is: de kleintjes kunnen zich hier op alle mogelijke manieren uitleven zonder dat dat een lelijk uitziend kinderparadijs heeft opgeleverd. Zo zijn de speelplaatsen van hout. Ook de waterspeeltuin ziet er smaakvol uit en het enorme buitenzwembad heeft de vorm van een natuurlijke lagune. Kindvriendelijk zonder pijn aan je ogen, het kan dus echt. En dankzij de Mini-clubs waar kinderen worden opgevangen (ook door Nederlandse begeleiders) heb je ook niet het gevoel dat je continue van het kroost van alle andere vakantiegangers hoeft mee te genieten.

 Serignan Plage kids

Zwembad Serignan Plage

Strand op 1 minuutje lopen

Kortom, erg relaxed allemaal en ook de ligging van Le Sérignan Plage is super. ‘Direct aan zee’ is hier geen flatteuze slogan. Je stapt letterlijk van het campingterrein het witte zandstrand op. De camping zelf is mooi groen, met veel mediterrane bomen, planten en bloemen. Zo ruim en uitgestrekt dat je bijna en fiets nodig hebt om het hele terrein te verkennen! Naast de gewone standplaatsen, waar ook hele mooie safaritenten staan, is er namelijk ook nog een groot glamping-gedeelte met leuke cabanes en cottages.

Houten huisjes glamping Le Serignan Plage

Sérignan plage, familiecamping in Zuid-Frankrijk

Campingdorp met winkels en restaurants

Al die accommodaties zijn sfeervol ingericht, net als de cafés, restaurants en winkels. Het centrale deel van Le Sérignan Plage lijkt op de hoofdstraat van een klein okerkleurig dorpje uit de streek, waar je voor alle boodschappen terecht kunt. Zo is er een bakker (2x per dag vers stokbrood), een supermarkt, een slager, een viswinkel (met complete paella’s of gewoon verse vis) en een kiosk waar je de krant kunt halen.

Restaurant Sérignan Plage

Restaurants en een grote buitenspa

Ook heeft Sérignan Plage een prima pizzarestaurant (met afhaal) en een gezellige ‘herberg’ met streekspecialiteiten, waar de kinderen ook welkom zijn (kindermenuutje, kinderstoelen). Plus een wat chiquer restaurant voor als de volwassenen eens alleen willen eten. Dat laatste bevindt zich naast het enorme, apart gelegen wellness-gedeelte met massagebaden, want ja echt… dat is er ook nog! Is dit ouder-hemel of niet?

Familiecamping Serignan Plage

Le Sérignan Plage, geopend van 28 april tot 2 oktober 2023. Voor meer informatie zie: www.leserignanplage.com

PLUS+
– Nederlandstalig personeel beschikbaar voor de kinderactiviteiten.
– Halleluja! Je hoeft niet bij te betalen voor de kinderclubs en -activiteiten, bijna alles is hier inclusief.
– Overdekt binnenzwembad voor baby’s/peuters en een pierenbad bij de lagune.
– Veel moois in de omgeving: zoals de dorpjes en wijngaarden in het achterland, de steden Béziers en Carcassonne (op 1 uur rijden).

Familiecamping in Zuid-Frankrijk: le Sérignan Plage

Camping Serignan plage

LEES OOK:
Houten vissershuisjes aan zee, Le Sérignan Plage
Les Canardières, trendy jagershutjes in de Hérault
De leukste strandtenten in de buurt van Le Sérignan Plage
XL-buitenspa bij familiecamping Le Sérignan Plage
Yelloh! Village vakantiedorpen in heel Frankrijk

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Serignan Plage. Dit artikel is tot stand gekomen m.m.v. Sérignan Plage

4 reacties op “Le Sérignan Plage: ideale familiecamping in Zuid-Frankrijk”

 1. Nicole schreef:

  Op de camping in Serignan plage was het leuk! Wij hadden een mooie caravan met tv met nl zenders (gratis ) en wifi (betalen). Elke week was er een dag dat iemand kwam met een grote telescoop en je kon naar Venus en Saturnus kijken (super dat we dat hebben mogen meemaken ) en er was een mooi buitenzwembad en een speciale area voor 18 +(Griekse baden en bubbelbad ). In een woord super!

 2. Vincent vermeulen schreef:

  We gaan in 2015 voor de 8e keer met de caravan en drie kinderen. Helemaal top!!! Let wel op hoe je je tent of caravan plaatst ivm de stevige wind, die je vaak tegenkomt. Strand op loopafstand, perfect sanitair met wc-rollen, wc-brillen en zeep, 4 maal per dag schoonmaak en assistentie op de standplaats als nodig. Altijd Nederlands sprekende receptie, zo niet dan Engels… Echt een hele fijne camping, je moet alleen wel snel reserveren, want hij is vol voor je het weet…

 3. hannie Spooren schreef:

  Geweldig, we gaan al zeker 17 jaar naar deze camping. Eerst met de kinderen nu met z’n tweetjes.

 4. Foe schreef:

  In 2014 geweest met de vouwwagen. Strand was 1 minuut lopen. Het zwembad is geweldig. Vooral het kinderzwembad is gigantisch en heel kindvriendelijk. Huur of neem fietsen mee want de camping is behoorlijk groot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *