frankrijk.nl

De XL-buitenspa van Le Sérignan Plage

Romeinse baden op een camping! Le Sérignan Plage, een prachtige familiecamping met glamping in de Languedoc-Roussillon, heeft een wellness- en fitnessgedeelte dat je in een sterrenhotel zou verwachten. 

Sinds de opkomst van glamping staat kamperen al lang niet meer gelijk aan kramperen, maar bij Le Sérignan Plage gaat het wel heel ver met de luxe. Deze uitgestrekte 5-sterrencamping aan de kust van de Languedoc-Roussilon heeft namelijk een heel wellness-dorpje van 2800 m2 op het terrein. Bubbelen, baden, zonnen, ontspannen en je spieren losmaken… Een waterverwenparadijs voor volwassenen op nog geen 10 minuten lopen van je eigen tent of de gehuurde glamping-accommodatie (zoals deze leuke houten cabanes of ‘vogelhuisjes’).

serignan-plage glamping dorp wellness

Romeinse pilaren en olijfboompjes

Het wellness-gedeelte van Le Sérignan is gebouwd in de stijl van Romeinse termen en in dit deel van de Languedoc-Roussilon is dat helemaal niet vergezocht. Op de plek van het huidige Narbonne lag namelijk de eerste en rijkste Romeinse kolonie van Gallië. En in de grond is zelfs zoveel uit die tijd overgebleven dat boeren hier in de omgeving niet meer verbaasd opkijken als ze bij het spitten alweer op een amfora stuiten.

massage baden op camping Serignan plage

Massagebaden in de zon

Vandaar dat klassieke zuilen, olijfbomen en cipressen gebruikt zijn als verwijzing naar het Romeinse (spa-)verleden van de streek. Een oude traditie dus, maar de faciliteiten zijn verder helemaal van deze tijd. Zoals de masserende baden met jetstreams die je nek, rug en benen los maken. Zalig is ook het massage-parcours van 40 meter lang waarin je voeten ontspannen omdat je over keien loopt, terwijl waterstralen vanaf de zijkanten je je dijen masseren. Verder is er een 25-meter bad om baantjes in te trekken, er zijn massageruimtes (voor voetreflexologie en topmassages) en een zaal met fitnessapparaten.

Serignan plage spa zwembad

Ouder-hemel

Je hoort het, dit is niet gewoon hemels, dit is ouder-hemel. Want omdat de kinderen onder de pannen zijn in de kidsclub van Le Sérignan Plage of druk bezig met andere leuke kinderactiviteiten van het kampeerdorp, kunnen volwassen hier in alle rust genieten en bijkomen. Er is bovendien een bar en een restaurant en er zijn heel veel ligbedden. Of zoals Carole zei: “Mijn vorige vakantie bij Le Sérignan Plage was de eerste keer sinds tijden dat ik een heel boek heb uitgelezen in een paar dagen.” Wij zeggen: Amen.

Meer informatie over Le Sérignan Plage en het Wellness-dorp

buitenspa camping Serignan
PLUS+
– Voor gasten van kampeerdorp Le Sérignan Plage is het wellness-dorpje helemaal gratis. Zelfs de fitness- en yogalessen! Alleen voor de massages betaal je extra.
– Voor de liefhebbers van naturisme: de ochtenden is de wellness van Le Sérignan gereserveerd voor naakte bezoekers, ’s middags is badkleding verplicht. Er is zelfs een aparte naturistencamping met directe toegang.
– De hele dag geldt: alleen toegang voor volwassenen, heerlijk rustig baden dus!
– De buitenspa heeft een totale oppervlakte van 2.500 m2, dus veel ruimte en makkelijk afstand houden.

COVID-19 informatie Sérignan Plage

Alle faciliteiten op de camping zijn gewoon open, lees hier meer informatie over de extra corona-maatregelen bij Le Sérignan Plage.

Voor het welnessgedeelte geldt onder meer: verplicht je eigen handdoek meenemen en gebruiken op de ligbedden. Ligbedden niet verplaatsen. Maximaal twee personen per massagebad of jacuzzi,

Spa in Serignan plage

LEES OOK:
Le Sérignan Plage, de perfecte camping voor moeie ouders
Vissershuisjes bij het strand in Zuid-Frankrijk
De leukste strandtenten in de buurt van Le Sérignan Plage

Beeld: Serignan Plage

Eén reactie op “De XL-buitenspa van Le Sérignan Plage”

  1. Anoniem schreef:

    Heerlijk toch. Eigenlijk zouden ze alle buitenzwembaden zo moeten maken. Hebben veel teveel saaie zwembaden in Nederland haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *