frankrijk.nl

Romantische B&B in de Champagnestreek

Een lang weekend naar de Champagne, quelle bonne idée! Hartje Reims, vlak bij de beroemde kathedraal, kun je logeren in de luxe chambre d’hôtes La Demeure des Sacres. Een sfeervolle uitvalsbasis voor de stad en de champagnestreek.

Nog dichterbij en je zou in de kathedraal logeren…! B&B La Demeure des Sacres ligt op slechts 300 meter van de beroemde Notre-Dame van Reims waar 30 Franse koningen gekroond zijn. Een unieke locatie en dat is geen toeval, vertelt eigenaresse Céline Songy. “Mijn man en ik hebben lang gezocht naar de juiste plek. Reims miste nog een luxe adres waar je op een persoonlijke manier ontvangen wordt en dit 19e eeuwse herenhuis vlak naast de kathedraal leek ons daarvoor perfect.”

B&B La Demeure des Sacres - eigenaresse Céline Songy

Hide-away in de Champagnestreek

Het somptueuze hôtel particulier met hoge plafonds, een indrukwekkend trappenhuis, ruime kamers en een tuin is inderdaad een heel elegant slaapadresjes midden in de hoofdstad van de Champagne. La Demeure des Sacres werd in 1895 gebouwd door een rijke industrieel en zijn dochter breidde het pand uit vanaf 1920. Beide tijdperken zijn terug te zien in het interieur. Een Belle Epoque-eetkamer, de hal en de salon in art deco-stijl…

Chambre Art Déco B&B Demeure des sacres Reims

bed-en-breakfast-reims-demeure-des-sacres-tuin

Ruime kamers en familiesuites

Boven, in de 2 kamers en 2 suites, liet gastvrouw Céline deze klassieke stijlen alleen subtiel terugkomen in details van een verder eigentijds interieur. Met speciale vermelding voor de suite aan de tuinkant, in natuurlijke tinten en veel hout, een verwijzing naar de wijngaarden van de streek. En de enorme suite (tot 5 pers) aan de voorkant van het huis, met een balkon met uitzicht op de kathedraal.

Demeure des sacres Reims

Sauna, massagebad en kalmte

Gasten die iets te enthousiast hebben meegedaan aan een champagneproeverij (Céline heeft adressen!) kunnen weer bijkomen in de wellnessruimte met sauna en massagebad. Of op het terras in de tuin. Op mooie dagen serveert de gastvrouw hier het uitgebreide ontbijt. “Het mooiste moment van mijn dag? Als ik zie dat gasten die vermoeid en gehaast aankwamen er bij het ontbijt weer helemaal ontspannen bijzitten!”

Ontbijt bij B&B Demeure des Sacres

La Demeure des Sacres, 2 kamers vanaf €205 en 2 suites (tot 4/5 pers.) vanaf €275 (+€35 per extra persoon). Prijzen inclusief ontbijt en 45 min. in de wellnessruimte. Meer informatie: www.la-demeure-des-sacres.com

PLUS+
– Veel te zien in Reims! Behalve de kathedraal ook het bisschoppelijke Palais du Thau, de basiliek en de opkomende wijk Le Boulingrin, met leuke barretjes en een goede markt.
– Ook zijn er veel wijn/champagnewinkels, sterrenrestaurants en andere goede gastronomische adressen in de stad. Céline weet waar je moet zijn! Ze heeft ook een adresboekje met champagnehuizen en wijnboeren waar je langs kunt.
– In de winter heeft Reims een van de grootste kerstmarkten van Frankrijk en in de zomer is de kathedraal regelmatig verlicht met een son & lumière-spektakel.

bed-en-breakfast-reims-demeure-des-sacres-tuin

demeure des sacres Spa Reims

LEES OOK:
3 prachtige fietsroutes in de Champagne
De mooiste stadjes van de Champagne-Ardenne
15 Franse kazen die je geproefd moet hebben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *