frankrijk.nl

Top 5 hotels langs de snelweg mét zwembad

Volgens de voorspellingen trekken deze zomer extra veel Nederlanders er op uit voor een vakantie met de auto. En Frankrijk is daarbij zwaar favoriet. Zeker voor de kinderen is zo’n reis een hele opgave. Dus kiezen we voor een tussenstop-hotel met familiekamers.

Wij vroegen Accor Hotels naar de bij Nederlanders meest populaire tussenstop-hotels op minder dan 750 km van Utrecht mét zwembad. Zie hier de top 5, gebaseerd op het aantal geboekte overnachtingen vorige zomers.

1. Novotel Metz Hautoncourt – A31 – afslag 35 – vanaf €99*

Niet alleen vanwege het zwembad favoriet bij Nederlanders, maar ook omdat dit viersterrenhotel voor zowel de heen- als terugreis een interessant gelegen locatie is, op 424 km van Utrecht. Diverse lezers hebben hier geslapen en waren superenthousiast over de plek. De oude binnenstad van Metz is namelijk vlak bij, dus leuk te combineren en echt de moeite waard!

Hotel Novotel Metz Hauconcourt

2. Novotel Nancy Ouest – A31 – vanaf €94*

De Autoroute Lorraine-Bourgogne (A31) is een van de aders naar de befaamde Route du Soleil, naar populaire streken als de Drôme, Ardèche, Provence en Côte d’Azur. Vanaf afslag 19 is het nog 1,9 km naar dit rustig gelegen hotel. Reken op zo’n 5 uur rijden vanaf Utrecht: ’s morgens in de auto, ’s middags in het water! En de binnenstad van Nancy ligt om de hoek.

Lees ook: Nancy & Metz, heerlijke tussenstops langs autoroute

Hotel Novotel Nancy Ouest

Lees ook: Fijne B&B’s langs de Route du Soleil (A31, A6 & A7)

3. Novotel Dijon Sud – Route des Grand Crus – A311 – afslag D122A – vanaf €80*

Toch liever nog een stukje doorrijden? Kies dit tussenstophotel bij Dijon in de de Bourgogne. Ga zonder files uit van zo’n 6,5 uur kilometervreten vanaf Utrecht, voordat je kunt inchecken in dit viersterren-hotel op 3 km van de autoroute. Dit is een heel geliefde tussenstop bij Nederlanders omdat driekwart van de 120 kamers familiekamers zijn. Rond het zwembad staan ligstoelen plus een terras met plek in de zon of schaduw.

Novotel DIJON sud 2018

4. Novotel Beaune – A6 – afslag 24 – vanaf €135*

Je schiet al aardig op, met dik 700 km op de teller. Dit hotel op 2 minuten rijden van de autoroute heeft een nette strakke inrichting en een mooi terras bij het zwembad. De helft van alle 127 hotelkamers zijn hier familiekamers.

Hotel Novotel Beaune

5. Novotel Orléans La Source – A71 – afslag 2 – vanaf €110*

Bij Orléans is het kiezen: verder op de A10 richting Atlantische kust of overgaan op de A71, naar regio’s zoals de Auvergne, Dordogne, Midi-Pyreneeën of Languedoc-Roussillon. Je hebt er ruim 600 km opzitten als je hier de afslag neemt naar het 9 km verder gelegen Novotel, met 55 familiekamers. Het zwembad is niet al te groot, maar als extraatje is er een speelplek.

PLUS+
– Deze Novotels hebben allemaal vier sterren en ze beschikken over een beveiligde parking.

Lees ook: Fijne B&B’s langs de autoroute A20 (Orléans-Toulouse)

Hotel Novotel Orléans La Source

* Gemiddelde prijzen voor een familiekamer (2 volwassenen, 2 kinderen) tijdens weekenden in het hoogseizoen. Ontbijt is niet inbegrepen, maar bij alle genoemde hotels is het gratis voor kinderen tot 16 jaar.

Tekst: Josee Schouten  Beeld: Hotels/Accor

LEES OOK:
Handige tip! Zo kun je sneller doorrijden op de autoroutes
Top 7 favoriete Ibis-hotels voor onderweg
De mooiste dorpen en steden langs de Franse snelweg
B&B’s van Nederlandse eigenaren langs de Route du Soleil
Tussenstop-adresjes tussen Orléans en Toulouse (A20)

5 reacties op “Top 5 hotels langs de snelweg mét zwembad”

 1. Pieter schreef:

  Achter het station in Metz bevindt zich een dependance van het Centre Pompidou. Juweeltjes van de moderne kunst in een schitterend gebouw. Aanrader!!

 2. Sylvia schreef:

  Zo dicht bij de snelweg en toch het gevoel hebben in Parijs of iets dergelijks te zitten. Wij waren zeer aangenaam verrast door ons hotel in Metz (Novotel). Gelijk met de kids naar het zwembad om daarna de stad in te gaan voor een leuk restaurantje. Ver hoefde we niet te lopen want het hotel ligt midden in de stad tussen de leuke straatjes en bezienswaardigheden. Dus na het eten nog wat cultuur gesnoven en de volgende ochtend zaten we binnen 10 minuten weer op de snelweg! TOP!!!

 3. Ronald Bant schreef:

  Wij hebben Metz, Orleans, Nancy en Dijon gehad. Allemaal even goed. Vooral Orleans, waar we al 5x zijn geweest, bevalt ons enorm. Zeker nu ze sinds enkele jaren de speciale familie ontbijtzaal hebben. Met van alles om de kids bezig te houden tijdens het heerlijke ontbijt, games, computer, tekenen, knutselen en speciale kinder ontbijtdingen.
  Ook de keukens van de verschillende hotels zijn goed te noemen. Maar belangrijkste reden voor verblijf zijn de heerlijke kamers, met de geweldige bedden waarin je echt uitrust en de zwembaden. Vooral bij onze dochters erg in trek.

 4. Hanneke van der Velden (via FB) schreef:

  “Wij hebben in het Novotel Nancy overnacht op de terugweg en hebben echt een extra dagje vakantie gehad. Een goed restaurant in de heerlijke tuin! Verwachtten we niet gezien de ligging aan de snelweg/industrieterrein!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *