frankrijk.nl

Nancy & Metz, heerlijke tussenstops langs de A31

Rijd je via Luxemburg en de autoroute A31 naar je Franse vakantiebestemming? Dan kom je vlak langs Metz en Nancy. Veel Nederlanders weten al dat deze beide steden puur genieten zijn voor een korte of langere stop onderweg. Elk op een heel eigen manier!

NANCY: elegant en typisch Frans 

Stad Nancy in de Lorraine

Zeker eens doen: koffie drinken op een terras van het prachtige Place Stanislas, dat samen met twee andere monumentale 18e-eeuwse pleinen het hart vormt van Nancy. Deze sfeervolle stad in de Lorraine heeft meer moois uit het verleden: hier is de art nouveau ontstaan en dat zie je aan de sierlijke façades, villa’s en in de diverse bekende musea van de stad. Winkelen is hier top, er is een mooi groot park (La Pépinière) en Nancy staat bekend om de vele fijne restaurants, zoals Belle Epoque-brasserie L’Excelsior. Zie ook dit mooie vogelvlucht-filmpje!

Zomertip Nancy! Tot half september kun je elke avond genieten van een grootse lichtshow op Place Stanislas die op de monumentale gebouwen rond het plein geprojecteerd wordt. Heel bijzonder en gratis! Meer info

METZ: gezellige studentenstad aan het water

Stad Metz in de Lorraine

Metz heeft niet de grandeur van Nancy, maar de stad maakt dat goed met extra joie de vivre. Hier vind je veel gezellige pleinen vol terrassen (Place Saint Louis, Place Saint Jaques, Place de Chambre) en een fijne markt in de mooi gerenoveerde binnenstad aan de Moezel. De kathedraal is een juweeltje (glas-in-lood van Chagall!) en dat geldt ook voor het neo-romaanse treinstation. En sinds enkele jaren heeft Metz ook een moderne aanwinst: het Centre Pompidou-Metz, met zijn opvallende architectuur en mooie collectie: goed te zien in dit gave dronefilmpje van de stad.

Zomertip Metz! Ook Metz heeft een lichtshow in de zomer, op de façade van de beroemde kathedraal nog wel. En in augustus zijn Les Fêtes de la Mirabelle, mega-feest met optredens, parades en markten (17-25 augustus 2019).

Meer informatie over de Lorraine: www.tourisme-lorraine.fr

Beeld Nancy: Carole Goelitz (fiets), CRT Lorraine/Regine Datin (terras), CRT Lorraine/M. Laurent, CC/mtgf93 (Place Stanislas). Beeld Metz: CC/Fred Romero (place Saint Louis), CC/Lautergold (Moezel),CRT Lorraine/Fly Pixel (treinstation), CC/T.Busink (detail Centre Pompidou). Films: Lorraine Tourisme Tekst: Nicky Bouwmeester

LEES OOK:
10 leuke tussenstops in de Lorraine
Verdun & de WOI-herdenkingsplekken
Handige hotels vlak langs de autoroute (ook bij Nancy en Metz!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *