frankrijk.nl

Fijne B&B’s voor tussenstop langs de autoroute A20

Ga je met de auto naar Zuidwest-Frankrijk, de Pyreneeën, Frans Baskenland of Spanje en wil je onderweg graag een nachtje stoppen? Dit zijn heerlijke chambres d’hôtes langs de A20, de autosnelweg tussen Orléans en Toulouse.

Château de la Brosse (Thénioux) – bij Vierzon

Hup, uit de auto meteen het verwarmde zwembad in! Bij Château de la Brosse ben je die kilometers al snel vergeten. Arnaud en Marianne ontvangen in een charmant kasteeltje op maar 15 minuten van de A20 én A71. Een oase van rust op een groot domein met uitzicht op het omliggende platteland van de Cher. Totaal 5 gastenkamers en 2 gîtes, alle in een heel romantische stijl. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom!

B&B tussenstop Château de la Brosse (Thénioux) – bij Vierzon

Kamers €125 (laagseizoen), €145 (hoogseizoen) inclusief ontbijt. Meer info: chateaudelabrosse.nl, +33 (0)6 50662682.


La Fermette Lot (Saint Août) – hoogte Châteauroux

Johan en Harold van Monsieur Deux verhuurden al een prachtige gîte op het platteland van de Berry en verzorgen sinds kort ook een chambres en table d’hôtes, in een herenboerderij ernaast. Johan is stylist voor bekende interieurwinkels en dat zie je: het huis is smaakvol ingericht met hippe vintage meubelen. De 2 tweepersoonskamers kunnen samen gehuurd door een gezin als ‘familiekamer’ of los. La Fermette Lot ligt op een ideale locatie voor een tussenstop naar Zuidwest-Frankrijk of Spanje: op 8 uur rijden vanaf Nederland. Ook is er een fijne tuin en zijn er wandelmogelijkheden vanaf het huis. Lees ook: Monsieur Deux, hippe gîtes in de rustieke Berry

Tussenstop / B&B La Fermette Lot (Saint Août) – hoogte Châteauroux

Kamers €70 (laagseizoen), €85 (hoogseizoen) inclusief ontbijt, familiekamer 4 pers. €105. Tables d’hôtes €25 (incl. drank). Meer info: lafermettelot.nl+33 (0)6 31704536.


La Traverse (Fromental) – net boven Limoges

Deze B&B op het platteland van de Limousin bevindt zich in een sfeervol 19e-eeuws landhuis met een gigantische tuin. Je loopt langs de bloemperken met geurende lavendel naar de voordeur van Neil en Melanie, een Brits stel dat hier 5 jaar geleden neerstreek. Ze bieden 3 grote gastenkamers en 1 familiesuite met klassieke charme, zoals een bad op pootjes. Ook hier kun je je culinair laten verwennen tijdens het diner en het ontbijt.

B&B tussenstop La Traverse Limousin – net boven Limoges

Kamers vanaf €75 (laagseizoen)-€85 (hoogseizoen), suite €120 (laagseizoen)-€140 (hoogseizoen) inclusief ontbijt. €20 voor een extra bed. Tables d’hôtes (4 gangen) €30. Meer info: www.latraverselimousin.com, +33 (0)5 55760804.


Art de Vivre (Treignac) – vlak onder Limoges

Erg fijne tussenstop net geen 5 uur onder Parijs, in een charmant middeleeuws dorpje in de Corrèze. Al na een half uurtje rijden vanaf de A20 sta je voor de deur bij Han en Yvon, die 5 gastenkamers (2-6 pers.) en 2 ruime gîtes (6-12 pers.) verhuren in een vroeger dorpshotel. Je kunt bijkomen van de reis in de knusse lounge of de binnentuin met zwembad. Vier avonden per week is er bovendien een tables d’hôtes en de volgende ochtend vertrek je sowieso pas na een uitgebreid ontbijt met verse croissants en een goed kop koffie.

Tussenstop B&B Art de Vivre (Treignac) – vlak onder Limoges

Kamers vanaf €65 (laagseizoen)-€90 (hoogseizoen) inclusief ontbijt. Gîtes alleen per week. Meer info: artdevivre-treignac.eu, +31 (0)6 23237139.

Bekijk de kaart hier

Beeld linksboven: B&B Art de Vivre

LEES OOK:
Zwarte zaterdagen 2017
Mooie dorpen en steden langs de autoroute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *