frankrijk.nl

Paris Plages 2020: drijf-in bioscoop!

Volgend weekend gaat Paris Plages weer van start in Parijs, bijna alsof er niets aan de hand is. Maar met een actuele highlight dit jaar: een waterbioscoop, als een drive-in op het water! Helemaal coronaproof.

Nog voordat de lockdown in Frankrijk over was, liet de burgemeester van Parijs afgelopen mei al weten: Paris Plages zou zéker doorgaan dit jaar. Met een paar extra voorzorgsmaatregels, maar niets ingrijpends. Wat toen nog een boude voorspelling leek, blijkt helemaal te kloppen: vanaf 18 juli tot eind augustus 2020 staan de strandbedden weer uitgeklapt langs de Seine!

Paris Plage Parijs

Seine-oevers geliefde chillplekken

Grote delen van de kades van de Seine zijn de afgelopen jaren al een permanente Paris Plage geworden, door de opening van het park Les Rives de Seine. Met veel speelvelden, drinkfonteinen, neveltuinen, buvettes, ijstentjes en terrassen. Tijdens Paris Plage wordt het elke zomer nog feestelijker, met extra activiteiten en muziek in de openlucht.

Paris Plages zomer in Parijs

Lees ook: leuke hotels in Parijs

Un été particulier: Paris Plages 2020

Dit jaar is uiteraard iets anders dan andere jaren. De attracties van Paris Plages die gewoonlijk grote groepen mensen trekken, zoals de grote rockconcerten of het beachvolleybaltoernooi voor het stadhuis, kunnen deze zomer niet doorgaan. Maar met als thema ‘Un été particulier‘ daar komen kleinschaligere animaties voor in de plaats, zoals een optreden van het Kamerorkest van Parijs. Ook blijven de  jeu de boules- en tafelvoetbal (babyfoot)-wedstrijdjes centrale activiteiten en diverse buitenlessen (yoga, dans) kunnen doorgaan.

bioscoop Paris Plages

Drijvende bioscoop

Hét evenement van deze zomer is de Cinémà sur l’eau ofwel de Waterbioscoop op Bassin de la Villette op 18 juli. Op een groot scherm is dan de hilarische zwemfilm Le Grand Bain te zien. De toeschouwers zitten in kleine elektrische boten, die je het hele jaar rond kunt huren op dit waterbekken. Josee heeft deze bootjes al eens getest (lees hier).

Plattegrond Paris Plages 2020  & Inschrijvingen drijvende bioscoop

Paris Plages zomer in Parijs

Zwemmen in het Bassin de la Villette

Bassin de la Villette is sinds enkele zomers de tweede locatie van Paris Plages: het ligt boven het Canal Saint-Martin, in het noordoosten van Parijs. Kinderen kunnen hier roeien, zeilen, waterfietsen, roller-tuben (zo’n grote transparante bal) en via een tokkelbaan over het water vliegen. Ook zijn er zelfs drie zwembaden afgezet in het Bassin. Een paradepaardje van burgemeester Anne Hidalgo, die graag wil dat ook de Seine in 2024 zo schoon is dat er weer in gezwommen kan worden! Ook vindt hier dit jaar dus de hierboven genoemde waterbioscoop plaats.

Lees ook: Parijs sinds corona, wat is er nu anders?

Paris Plage 2017 Seine strand zomer Bassin de la Villette zwemmen

De drie strandlocaties in Parijs:

Paris Plage (locatie Seine), rechteroever Seine tussen het Louvre en Pont Marie (metrostations Louvre-Rivoli, Hôtel de Ville, Pont Marie).

Paris Plage-Bassin de la VilletteBereikbaar via metrostations Stalingrad en Jaurès (lijnen 2, 5, 7 bis).

Parc Les Rives de Seine, het hele jaar geopend, beslaat ook de linkeroever van de Seine tussen Musée d’Orsay en Pont Alma. Zie ons artikel ‘Het hele jaar lang strandgevoel in Parijs’.

Deze zomer met het gezin naar Parijs? Bestel ons nieuwe ebook Insidertips Parijs met kinderen, bijna 50 pagina’s dik! Introductieprijs €4,95

ebook-foto-bij-artikelen

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

Paris Plages zomer in Parijs

LEES OOK:
7 leuke hotels in Parijs met kinderen
Bootje huren op het Bassin de la Villette in Parijs
De 10 mooiste terrassen van Parijs
25 tips voor een bezoek aan Parijs met kinderen

Beeld Paris Plages 2019: Nicky Bouwmeester – behalve: CC-Erasmus of Paris (1e ) & Mairie de Paris (zwembaden). 

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *